Ei ohjuksille

Kirjoitettu Paavon blogi

Keskiviikkona eduskunnassa käytiin kiivasta keskustelua armeijan säästöistä ja huomenna äänestetään hallituksen luottamuksesta. Vasemmiston kanta on ollut selvä jo vuosien ajan. Armeijasta pitää säästää mieluummin kuin esimerkiksi sosiaaliturvasta. Oppositio, ja puheiden perusteella myös osa hallituspuolueiden kansanedustajista, haluaisi  enemmän rahaa armeijalle vaikeina taloudellisina aikoina.

Eilen valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnassa tehtiin päätös noin 180 miljoonan euron asehankinnasta. Hornet-hävittäjiin hankitaan ilmasta maahan ammuttavia ohjuksia. Vasemmisto on vastustanut hankintaa vuosia, ja vastusti myös raha-asianvaliokunnassa. Valitettavasti tukea ei tullut muilta puolueilta. Aikaisemmin nykyiset oppositiopuolueet ovat kannattaneet ohjushankintaa. Veikkaan, että eiköhän tätä nyt aleta vastustaa, eli tullaan Vasemmiston linjalle.

Vasemmiston mielestä rahaa ei pidä laittaa tyhjiin kasarmeihin eikä mittaviin asehankintoihin. Armeijaa voi pitää pystyssä pienemmillä menoilla ja pienemmillä asehankinnoilla. Kun kerran pohditaan valtion sopeuttamistoimia, ei samaan aikaan pidä laittaa 180 miljoonaa euroa ohjuksiin.

Kommentteja (10)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *