Lasten ja nuorten mahdollisuudet harrastaa pitää turvata

Kirjoitettu Yleinen

”On lasten parhaimman edun mukaista olla lähiopetuksessa, harrastaa ja tavata muita lapsia. Lasten elämää ei tule rajoittaa epidemian tukahduttamisen yrittämiseksi, sillä ei pystytä aikuisia suojelemaan.”

Näin kirjoitti joukko Suomen suurimpien kaupunkien ja sairaanhoitopiirien johtavia infektiolääkäreitä ja tartuntatautiviranomaisia.

Siis etulinjassa olevat käytännössä koronan torjunnasta vastaavat Suomen keskeiset asiantuntijat.

Myöskään THL ei ole suositellut etäkoulua tai lasten harrastussulkua.

Juuri eilen perjantaina Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi päätöksen rajoitustoimista, jossa se katsoi, ettei lasten harrastustoiminnan keskeyttäminen ole perusteltua.

Nämä kaikki näkemykset huomioiden on vaikea ymmärtää, millä asiantuntijaperusteella Krista Kiuru ja STM on esittänyt lasten harrastustoiminnan keskeyttämistä sisätiloissa.

Lasten harrastustoiminta on pariin otteeseen pandemian aikana ollut keskeytettynä ja tiedetään, että sen vaikutukset lasten hyvinvoinnille ja terveydelle ovat todella negatiiviset.

Tästä huolimatta hallituksen koronatyöryhmä päätyi suosittelemaan lasten harrastusten sulkemista.

Päätöstä asiasta ei tee kuitenkaan Krista Kiuru tai hallituksen koronatyöryhmä. Mahdolliset päätökset tehdään alueellisesti.

Todella toivon, että alueilla edelleen kunnioitetaan periaatetta, jonka mukaan lapsien elämää rajoitetaan mahdollisimman vähän.

Uskon, että alueilla kuunnellaan THL:n ja infektiolääkäreiden asiantuntemusta. Jos näin toimitaan, lasten harrastukset voisivat jatkua tarkkoja terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *