Siksi vasemmisto

Kirjoitettu Yleinen

Vaalityö ei koskaan ala tai lopu. Poliittinen työ jatkuu viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Perustyö yhdessä ihmisten kanssa on parasta ja tärkeintä poliittista työtä.

Muistan hyvin, kun minut oli valittu ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 2007. Huilasimme muutaman viikon ja sitten laitoimme taas teltan pystyyn Itäkeskukseen Tallinnanaukiolle (silloin sitä ei vielä hallinnoinut kauppakeskus, joten poliittista työtä sai tehdä maksutta ja ympäri vuoden).

Muutama ihminen tuli kysymään: ”Mitä te täällä teette, vaalithan menivät jo?”

Vastaus oli selvä, nythän se työ vasta alkaa.

*

Vaikka telttailu, ihmisten tapaaminen ja lähiöiden kiertäminen jatkuu vaaleista riippumatta, tiivistyy se totta kai vaalien alla. Kiersin viimeisen kuukauden aikana koko Helsingin ympäri. Monella ostarilla ja metroasemalla olin useammankin kerran ihmisiä tapaamassa.

Nämä vaalit olivat siitä poikkeukselliset kaksiin edellisiin eduskuntavaaleihin nähden, etten kiertänyt ympäri maata puolueen puheenjohtajan ominaisuudessa vaan pystyin keskittymään enemmän Helsinkiin.

Tunnelma on ollut hyvä. Tilaisuuksissa on käynyt aikaisempaa selvästi enemmän ihmisiä ja vastaanotto on ollut aikaisempaakin positiivisempi. En toki tiedä, onko kyse yleisemmästä kiinnostuksen kasvusta politiikkaa kohtaan vai vasemmistospesifistä ilmiöstä. Joka tapauksessa vasemmistoliiton kasvu mielipidemittauksissa tukee huomiota.

Toinen selvä erityispiirre näissä vaaleissa on ollut suuri muutoshalu. Sipilän hallitus on ollut historiallisen epäsuosittu, ja sen on pystynyt kokemaan ja kuulemaan kaikkialla.

Ihmiset haluavat muutosta, mutta muutos ei tapahdu itsestään. Se tapahtuu äänestämällä, äänestämällä todellisia muutosvoimia.

*

Julkisuudessa on luotu kuvaa ikään kuin perussuomalaiset olisi jonkinlainen protesti tai vaihtoehto Sipilän hallituksen politiikalle. Näin ei todellakaan ole. Jokainen perussuomalainen kansanedustaja äänesti kahden ja puolen vuoden ajan jokaisen köyhiltä leikkaamisen ja työntekijöiden aseman heikentämisen puolesta.

Jussi Halla-aholle olisi kelvannut puolueen puheenjohtajana Sipilän hallituksen ohjelma sellaisenaan, ilman yhtäkään muutosta. Halla-aho on myös todennut, että ”työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja”.

Jos haluat todellista muutosta ja protestia Sipilän hallituksen politiikalle, kannattaa äänestää vasemmistoliittoa. Vasemmistoliitto on myös vastavoima perussuomalaisille.

*

Miksi vasemmisto?

Vasemmistoliitto puolustaa duunareita. Me ymmärrämme työelämän muutoksen. Kuluneella eduskuntakaudella hyväksytty kiky-sopimus on esimerkki siitä, ettei paineenkaan alla vcasemmisto taivu. Ainoana eduskuntapuolueena vasemmistoliitto äänesti kiky-sopimusta vastaan.

Vasemmistoliitto on puolue, joka toimii kaikkein vahvimmin eriarvoistumista vastaan. Me emme unohda köyhän asiaa vaan kaikessa päätöksenteossa peilaamme päätösten vaikutukset niin pienituloisiin kuin ympäristöön ja ilmastoon. Vasemmistossa ei tarvitse pohtia, onko oikeistosiipi talouspolitiikassa enemmän niskanpäällä.

Vasemmistoliitto on ilmastopuolue. Asiantuntijoiden ja ympäristöjärjestöjen mukaan vain kaksi puoluetta – vasemmistoliitto ja vihreät – ovat valmiita toimenpiteisiin, jotka pysäyttävät ilmaston lämpenemisen korkeintaan 1,5 asteeseen. Meidän painotuksemme on myös vahvasti punavihreä. Vasemmisto huolehti kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta, mutta myös siitä, ettei suurinta laskua maksateta pienituloisilla.

Vasemmistoliitto on nostanut voimakkaasti esille lapsiköyhyyden ja haastanut muitakin puolueita torjumaan tätä suomalaisen yhteiskunnan ehkäpä kaikkein suurinta vääryyttä. Varsin pienillä ja konkreettisillakin keinoilla voidaan edistää sitä, että jokainen lapsi saa harrastaa ja kenenkään nuoren opiskelu ei ole kiinni perheen varallisuudesta.

Vasemmistoliitto on sivistys-, koulutus- ja kulttuuripuolue. Vasemmisto on toinen kahdesta puolueesta SDP:n kanssa, jolla on vaaliohjelmassaan taide- ja kulttuuripoliittisia tavoitteita. Olemme sitoutuneet koulutuksen, tutkimuksen ja asiantuntijuuden kunnianpalautukseen. Sipilän hallituksen leikkaamat rahat koulutuksesta on palautettava.

Vasemmistoliitto on uskaltanut kyseenalaistaa yritysten vallan palveluissamme. Vasemmiston mielestä esimerkiksi vanhustenhoidossa, lastensuojelussa, vammaistenpalveluissa tai varhaiskasvatuksessa ei pidä hyväksyä voitontavoittelua. Pörssiyhtiöt tai kansainväliset pääomasijoittajat eivät ole oikeita tahoja huolehtimaan meidän terveydestä, hoidosta tai koulutuksesta.

#SiksiVasemmisto

*

Vasemmistoliitto on mielipidemittausten mukaan ottamassa vaalivoiton. Olemme todella monessa vaalipiirissä kiinni lisäpaikassa tai hyvin lähellä lisäpaikkaa. Helsinki, Uusimaa, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Oulu…

Helsingissä Vasemmisto olisi viime kuntavaalien tuloksella saanut kolmannen paikan. Kolmas paikka voi olla jopa muutamista kymmenistä äänistä kiinni.

Siksi nyt on erityisen suuri merkitys, että lähdet äänestämään. Äänestämään vasemmistoliittoa.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *