Hyvinvointia NATO-aseiden sijaan

Kirjoitettu Paavon blogi

Satakunnan kiertueella vierailin viikonloppuna Porissa, Eurassa, Harjavallassa ja Kankaanpäässä. Reissussa tuli muun muassa hämmästeltyä Timo Soinin puheita asevarustelumäärärahojen kasvattamisesta. Tässä tiedotteeni asiasta:

Kankaanpäässä sunnuntaina puhunut Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tyrmää Perussuomalaisten Timo Soinin puheet siitä, ettei asevarustelumäärärahojen kasvattamiseen saa puuttua. Arhinmäen mukaan miljardien asehankinnat tehdään Nato-operaatioita varten ja rahat ovat pois suomalaisten hyvinvoinnista.

– Pelkästään esitetyt Hornetien rynnäkköaseet maksavat miljardin. Aikooko Soini ottaa rahan terveyspalveluista vai esimerkiksi vanhuksilta, jää vastaamatta. Armeijalla on käytössä superindeksi, inflaation päälle 2 prosenttia. On hämmästyttävää, että eläkkeiden taitettua indeksiä ei korjata, mutta armeijan superindeksin Soini tuntuu hyväksyvän. Samaan aikaan kun pienimmät etuudet jäävät jälkeen palkkalehityksestä huonon indeksin takia, lihovat aserahat automaattisesti joka vuosi.

– Soini puhuu nyt Suomen puolustamisesta. Perussuomalaisten virallinen kanta on pysyä Naton ulkopuolella. Kuitenkin Soini itse sanoi vielä 2008 olevansa eri mieltä puolueensa kanssa ja oli valmis viemään Suomen Natoon.

– On syytä olettaa, että miljardeja maksavat asehankinnat tehdään, jotta Suomen olisi helpompaa osallistua Naton operaatioihin ja myöhemmin mahdollisesti liittyä jäseneksi. Näyttää siltä, että kun Kokoomus tekee lopullisen esityksen Naton jäseneksi liittymisestä, he voivat luottaa Soinin tukeen.

Vasemmiston mukaan Suomi pystyy rahoittamaan hyvinvointipalveluiden, eläkkeiden ja sosiaaliturvan parantamisen tulevalla vaalikaudella, kunhan turhat asehankinnat jätetään tekemättä ja verotukseen palautetaan siitä poistettua progressiota.

Kommentteja (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *