Afganistanista ei voi vaieta vaaleissa

Kirjoitettu Paavon blogi

Afganistanin sodan ja siihen osallistumisen on noustava vaalikeskusteluihin. Alla tiedotteeni asiasta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haluaa, että osallistumisesta Afganistanin sotaan käydään kunnollinen keskustelu ennen kevään vaaleja. Muualla Euroopassa osallistuminen Afganistanin sotaan on ollut tärkeimpiä vaaliteemoja.

– Demokratiaan kuuluu, että myös hankalista aiheista keskustellaan. Puolueiden on kerrottava avoimesti kantansa ja perusteltava se ihmisille. Ihmetellä täytyy, millainen demokratiakäsitys on niillä, joiden mielestä jotkut asiat pitää rajata kansalaiskeskustelun ja demokratian ulkopuolelle.

Suomalaisten joukkojen jatkaminen Afganistanin sodassa aiotaan ratkaista syksyllä vaalien jälkeen. Vasemmiston vaaliohjelmassa vaaditaan Suomen joukkojen pois vetämistä ja korvaamista siviilioperaatiolla, eikä Vasemmisto hyväksy muiden puolueiden taktiikkaa mennä vaaleihin sammutetuin lyhdyin.

– Vaikka kritiikki yritetään vaientaa, emme suostu olemaan hiljaa. Afganistanin operaatio ajautuu yhä syvempään umpikujaan, kun sisällissotaa kiihdytetään ja siviiliapu jää näennäiseksi. Suomen ei pidä mennä yhä syvemmälle Yhdysvaltain johtamaan ja Natomaiden käymään osuuteen sodassa, joka kasvattaa siviiliuhrien määrää ja siirtää ratkaisua kauemmaksi.

Kommentteja (2)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *