Lex Soininvaara

Kirjoitettu Paavon blogi
Itsenäisyyspäivänä vihreät julkaisivat koko sivun ilmoituksen, jossa he kertoivat, minkälainen on vihreiden uusi Suomi. Pitkässä tekstissä oli oikeastaan vain yksi konkreettinen tavoite, perustulo.
 
Vihreät lupaavat ajaa perustuloa, aivan kuten lupasivat ennen viime vaaleja. Ilmeisesti vihreät toteuttavat tätä tavoitettaan periaatteella ”askel taaksepäin voi olla pari askelta eteenpäin”. Tämän marssijärjestyksen tahtia lyö Osmo Soininvaara.
 
Keskiviikkona vihreät ottavat askeleen kohti perustuloa äänestämällä 18-25 -vuotiaiden toimeentulotukeen jopa 40 prosentin leikkausta. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta nuorilta ollaan leikkaamassa minimiturvaa.
 
Nuorten toimeentulotuen leikkaaminen jopa 40 prosentilla kulkee nimillä Lex Soininvaara. Esitys leikkauksesta on tullut SATA-komitean perusturvajaostosta. Jaostoa johti Osmo Soininvaara ja tämä on soininvaaralaista kannustavaa politiikkaa.
 
Lex Soininvaaraa runnotaan läpi eduskunnassa vaikka kaikki kuullut asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että laki heikentää entisestään jo syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tilannetta. Lex Soininvaaralla ollaan lyömässä jo valmiiksi lyötyjä.
 
Tiistaina eduskuntatalon edessä lakia vastaan osoittivat mieltään kaikki opiskelijajärjestöt ja kaikki poliittiset nuorisojärjestöt. Tai yksi puuttui. Kokoomusnuoret eivät halunneet mukaan kaikkien muiden opiskelijoiden ja nuorten muodostamaan rintamaan, jossa vastustettiin nuorten minimitoimeentulon leikkaamista.
 
Silloin kun leikataan minimitoimeentuloa, ollaan politiikan kaikkein herkimmillä alueilla. Tällaisia päätöksiä pitää tehdä syvän omantunnon pohdinnan kautta. Nyt perusturvan ja perustulon puolesta puhuneet keskusta ja vihreät ovat siirtäneet omantunnon syrjään ja alistuneet tässäkin asiassa kokoomuksen kovan politiikan puolustajiksi.
 
Lex Soininvaara on osoitus siitä, että politiikassa ja eduskunnassa tarvitaan rohkeaa muutosta.
Kommentteja (15)
  1. Pingback: Saarnaaminen on helppoa, työllistäminen ei | Simo Suominen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *