Perustuslaki suojelee mielivallalta

Kirjoitettu Paavon blogi

Perustuslain yksi tehtävä on suojella kansaa kulloinkin vallassa olevien mielivallalta. Isoja mullistavia yhteiskunnallisia asioita ei pidä voida päättää hetkellisellä enemmistöllä.

Sote-uudistus on suurimpia yhteiskunnallisia muutoksia vuosikymmeniin. Sote-uudistuksen takana on tällä hetkellä julkisten tietojen mukaan 101 ääntä eduskunnassa, lähes pienin mahdollinen marginaali.

Siksi on erityisen tärkeää, että perustuslakivaliokunta käy sote-uudistuksen läpi äärimmäisellä huolella perustuslakiasiantuntijoita kuullen, ulkopuoliseen painostukseen immuunina.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan perustuslakivaliokunta olisi kiinnittämässä huomiota erityisesti siihen, että suunniteltu mekaaninen kululeikkuri uhkaa kaikille kansalaisille yhdenvertaisia sote-palveluja.

Nyt on alkanutkin julkisuudessa kova ideologinen hyökkäys oikeiston suunnalta, jossa kritisoidaan perustuslakivaliokuntaa, perustuslakiasiantuntijoita ja ylipäätänsä perustuslakia.

Perustuslaki kun ei sentään taivu mihin tahansa lyhytnäköiseen kapean enemmistön haluamaan ideologiseen politiikkaan. Ja tämä on leikkausintoisen oikeiston mielestä ongelma.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *