Perustuslaki suojelee mielivallalta

Kirjoitettu Paavon blogi

Perustuslain yksi tehtävä on suojella kansaa kulloinkin vallassa olevien mielivallalta. Isoja mullistavia yhteiskunnallisia asioita ei pidä voida päättää hetkellisellä enemmistöllä.

Sote-uudistus on suurimpia yhteiskunnallisia muutoksia vuosikymmeniin. Sote-uudistuksen takana on tällä hetkellä julkisten tietojen mukaan 101 ääntä eduskunnassa, lähes pienin mahdollinen marginaali.

Siksi on erityisen tärkeää, että perustuslakivaliokunta käy sote-uudistuksen läpi äärimmäisellä huolella perustuslakiasiantuntijoita kuullen, ulkopuoliseen painostukseen immuunina.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan perustuslakivaliokunta olisi kiinnittämässä huomiota erityisesti siihen, että suunniteltu mekaaninen kululeikkuri uhkaa kaikille kansalaisille yhdenvertaisia sote-palveluja.

Nyt on alkanutkin julkisuudessa kova ideologinen hyökkäys oikeiston suunnalta, jossa kritisoidaan perustuslakivaliokuntaa, perustuslakiasiantuntijoita ja ylipäätänsä perustuslakia.

Perustuslaki kun ei sentään taivu mihin tahansa lyhytnäköiseen kapean enemmistön haluamaan ideologiseen politiikkaan. Ja tämä on leikkausintoisen oikeiston mielestä ongelma.

Kommentteja (1)
 1. Pauli mustonen 2.6.2018-08:26

  Voisitko selittää lyhyesti mikä sote on?
  minä ja muutama kaveri on ihmetelty miten se
  auttaa meitä missään?
  esim. mulla ja yhdellä kaverilla saman verran tuloja,
  mä saan fattalta maksun.(vai mikä se nyt on?)
  mä ja mun kaverit on pienituloisia eläkeliäsiä?

  -Pauli-

  ps.Olet sä (anteeksi kun teitittelen) ennenkin vastatannut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *