Riittävän iso sote-valhe

Kirjoitettu Paavon blogi

Kansanvalistus- ja propagandaministeri Goebbels sanoi aikoinaan: ”Kun kerrot valheen, kerro iso ja pysy siinä.”

Goebbels sanoi tämän englantilaisista, mutta lainaus tuli väkisin mieleen, kun Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi eduskunnan kyselytunnilla sote-uudistuksesta:

”Hyvät kollegat, nyt on havahduttu siihen, että jos tätä uudistusta ei tehdä, niin isot monikansalliset terveysyhtiöt valtaavat Suomen, mitä tapahtuu tällä hetkellä. Nykyisen lainsäädännön puitteissa hallitus pelastaa Suomen näiltä suurilta yhtiöiltä.”

Tosiasiassa hallituksena ajama sote-uudistus nimenomaan hyödyttää isoja monikansallisia terveysyhtiöitä. Nämä valtaavat aggressiivisesti markkinoita ja ostavat pieniä kotimaisia yrityksiä sote-uudistusta odotellessa.

”Seuraa rahaa” on toinen tunnettu sanonta. Jos miettii sote-uudistuksen hyötyjiä, kannattaa pitää tämä sanonta mielessä.

Kun hallitus julkisti sote-uudistuksensa, jota on sen jälkeen vain viilattu perustuslain minimin vaatiman määrän, lähtivät yksityisten terveysjättien osakekurssit nousuun.

Lasse Männistö, Laura Räty, Joonas Turunen ja viimeisimpänä Sanna Lauslahti ovat siirtyneet kokoomuksesta yksityisen terveysbisneksen puolelle.

Eli jos haluat tietää, kuka hyötyy hallituksen sote-esityksestä, seuraa siis rahaa.

Kommentteja (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *