Puolustusministerin kuninkaallinen hillotolppa

Kirjoitettu Paavon blogi

Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat ovat valmistelleet salaisuudessa kolmenvälistä ”aiejulistusta”. Eduskunta ei siitä päässyt päättämään.

Asia tuotiin ulkoasianvaliokunnalle ja puolustusvaliokunnalle suppeasti tiedoksi, ja päälle lätkäistiin vielä perustuslain 50 pykälän 3 momentin mukainen salaus.

Vaikka eduskunta ei päässyt asiasta päättämään, kirjautin kuitenkin pöytäkirjaan, etten hyväksy asiaa ja varsinkaan en hyväksy sen salaista käsittelytapaa.

Nyt kun asia tuli julki, meille on yritetty monella suulla vakuutella, ettei asiassa ole mitään uutta tai merkittävää.

Jos näin kerran on, miksi asia sitten piti salata? Jos kerran ei ole mitään uutta tai merkittävää, miksi tästä ei voitu käydä etukäteen julkista keskustelua?

Puolustusministeri Niinistöllä tämä on tietenkin tärkeä asia. Vielä hetken, kun hän saa nauttia ministerin asemasta, on mukava saada Yhdysvaltain puolustusministeriltä rapsutuksia leuan alle ja hykerrellä tyytyväisenä.

Mutta jos kerran asiassa ei ole mitään uutta ja merkittävää, miksi järjestetään ”kuninkaallisen tason” paraatit ja mahtipontisesti Niinistö toteaa: ”Nähtäväksi jää, miten tässä kirjoitetaan suomalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan historiaa.”

Puolustusministeri Niinistön puheet näyttävät vaihtelevan aika tavalla sen mukaan, kummalla puolella Atlanttia ollaan.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *