Keskuspuisto säilyy

Kirjoitettu Paavon blogi

Vasemmistoliitto on tehnyt vuosia töitä Keskuspuiston ja Vartiosaaren säilyttämisen puolesta. Nyt Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut näihin rakentamisen mahdollistavat kaavat.

Vartiosaaren osayleiskaavan palauttamista uudelleen valmisteluun valtuustossa ehdotti Veronika Honkasalo. Hävisimme äänestyksen kahdella äänellä. Jo tuolloin epäilimme, että osayleiskaava kaatuu hallinto-oikeudessa.

Olen koko elämäni puolustanut Keskuspuistoa. Yleiskaavan yhteydessä tein esityksen, että Keskuspuiston länsiosa jätetään rakentamisen ulkopuolelle. Hävisimme äänestyksen 55-30.

Erityisesti vihreät hyökkäsivät Vasemmistoliiton kimppuun, kun puolustimme Keskuspuistoa. Heidän mukaansa Keskuspuiston puolustaminen uhkaisi koko kaavaa. Me taas epäilimme, että kaava kaatuu tältä osin hallinto-oikeudessa, jos esittämämme muutosta ei tehdä.

Helsingin hallinto-oikeuden päätös on näiltä osin luonnon kannalta hyvä ja iloinen asia.

Sen sijaan hallinto-oikeuden päätös kumota yleiskaava kaupunkibulevardien osalta on todella hankala.

Kaupunkibulevardit muuttavat koko kaupungin ajatusta autokaupungista raidekaupungiksi. Kaupunkibulevardien varrelle on myös suunniteltu merkittävää osaa uusista asunnoista.

Kaupunkibulevardien osalta Helsingin kaupungin on syytä harkita valitusta päätöksestä. Hallinto-oikeuden mielestä ei oltu esitetty maakuntakaavan edellyttämiä perusteita.

Helsingin pitää siis perustella paremmin kaupunkibulevardit.

*

Ohessa perusteluni syksyltä 2016, miksi vastustimme Keskuspuistoon rakentamista:

https://www.paavoarhinmaki.fi/…/mita-mielta-helsingin…/

sekä ryhmäpuheeni yleiskaavasta:

http://stadinvaltuusto.vas.fi/2016/10/26/paavo-arhinmaki-ryhmapuhe-yleiskaavasta/

 

Kommentteja (1)
  1. Merja S 28.2.2018-16:45

    Kaupunginhallitus nuiji sitten Stansvikin kallion kaavan läpi odotetusti.Kiitos kun yrititte saada kaavan uudelleen käsittelyyn. Nyt alkaa pikkuhiljaa hahmottamaan miten valtavasta asuinalueesta on Kruunuvuorenrannassa kyse ja ulkoilupolkuja on sittenkin hyvin rajallisesti.Sääli upeita vanhoja rantametsiä ja vanhaa fiilistä, joka katoaa Stansvikin kallion rakentamisen myötä.
    Sinnemäen porukka ei todellakaan halua kuunnella ketään muita kuin omiaan, siinä HO osui aivan naulan kantaan.
    Kiitos panoksestanne, ainakin keskuspuisto, Vartiosaari ja Kivinokka säilyvätT.Merja Salomon

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *