Puolustusministeri miinoittaa turpo-kenttää

Kirjoitettu Paavon blogi

Puolustusministeri Jussi Niinistö tietää, että takiaiset tuskin ovat seuraavassa hallituksessa, mahdollisesti eivät edes seuraavassa eduskunnassa. Nyt hän hallitusta panttivankina pitävän prosenttijengin ministerinä pyrkii pitkälle tulevaisuuteen jo sitomaan Suomea sotilaallisiin hankkeisiin.

On todella erikoista, että puolustusministeri Niinistö julkisuuden kautta ilmoittaa, että Suomi järjestää suursotaharjoituksen. Tieto näyttää tulleen yllätyksenä jopa tasavallan presidentille.

Puolustusministeri sooloilee sotapäissään toden teolla. Vaikka suursotaharjoitusta ei ole käsitelty edes ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa, puhumattakaan ulkoasianvaliokunnasta, silti hän televisiokameroiden edessä esittää kutsun osallistua suursotaharjoituksiin Yhdysvaltain puolustusministerille.

Sama kutsu on esitetty ilmeisesti varsin laajasti myös muiden maiden puolustusministereille, koska useampi on jo julkisesti ilmoittanut osallistuvansa 2020 tai 2021 suursotaharjoitukseen Suomessa.

Näin puolustusministeri Niinistö miinoittaa jo huolella tulevan eduskunnan, hallituksen ja tasavallan presidentin toimintakenttää ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *