Kaiken rasismin ja terrorismin vastustaminen on Suomen puolustamista

Kirjoitettu Paavon blogi

Maahanmuuttajat ovat väkivaltaisia, sosiaaliturvan varassa eläviä ja päihdeongelmaisia. Tämä voisi olla ote kuulemistani väitteistä eilisillä talvimarkkinoilla. Mutta en viittaa kuitenkaan nyt suomalaisiin torikeskusteluihin.

Tässä on kysymys mielikuvista, joita iltapäivälehdet loivat 1960- ja 70-luvulla Ruotsissa. ”En finne igen” ja ”finnjävel” olivat termejä, jotka nousivat otsikoihin ja ruotsalaisten puheisiin. Olivatko sadattuhannet Suomesta Ruotsiin työn perässä muuttaneet siis juoppoja sosiaalipummeja? Eivät tietenkään.

Aivan valtaosa suomalaisista teki kovasti töitä, maksoi veronsa ja sopeutui alkuvaikeuksien jälkeen ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Silti kaikkiin ruotsinsuomalaisiin iskettiin sama leima, kun jotkut ruotsinsuomalaiset syyllistyivät rikoksiin.

Tästä samasta meidän suomalaisten aikoinaan kokemasta epäoikeudenmukaisuudesta ja leimaamisesta on kysymys, kun kaikki maahanmuuttajat yritetään niputtaa nyt Suomessa yhteen, jos joku maahanmuuttajataustainen syyllistyy rikoksiin.

*

Euroopassa on nähty hirvittäviä hyökkäyksiä sananvapautta vastaan. Pariisin ja Kööpenhaminan hyökkäyksillä on yritetty pelotella ja vaimentaa kriittiset äänet. On hienoa, miten kaikkialla Euroopassa on korostettu, että me emme taivu terrorismin edessä. Jos hiljenemme ja alamme pelätä, ovat terroristit saaneet osavoiton.

Vastaavasti rasistit yrittävät käyttää hyväkseen Euroopassa nähtyjä terroritekoja omaan propagandaansa. Samalla tavalla kuin meidän ei pidä taipua terrorismin edessä meidän ei myöskään pidä taipua rasismin edessä.

Ääri-islamilaiset terroristit ja rasistinen äärioikeisto ovat löytäneet toisensa. Ympäri Eurooppaa on nähty juutalaisvastaista rasismia, antisemitismiä. Kopisevien saappaiden kantojen kaiku menneisyydestä hirvittää. Meidän pitää toimia kaikkea rasismia vastaan, kohdistuu se sitten juutalaisiin tai muslimeihin, maahanmuuttajiin tai vähemmistöihin.

Poliitikoilla on keskeinen rooli siinä, ettei synnytetä maaperää terrorismille ja rasismille. Perättömiä väitteitä ja urbaaneja legendoja levittämällä ”maahanmuuttokriittiset” poliitikot pyrkivät kääntämään ihmisiä toisiaan vastaan. Maahanmuuttokriittisyys on monesti vain siloteltu termi maahanmuuttovastaisuudelle ja rasismille.

”Maahanmuuttokriittisyydellä” pyritään luomaan pohjaa rasismille. Samalla myös ”maahanmuuttokriittiset” pelaavat ääri-islamilaisten terroristien pussiin. Jos maahanmuuttajat joutuvat kokemaan rasismia ja ulkopuolisuutta yhteiskunnassa, sosiaalista eriarvoisuutta ja työttömyyttä, ovat jotkut heistä potentiaalisia värväyksen kohteita häikäilemättömille ja julmille terroristeille.

*

Suomessa ei onneksi ole nähty terrorismia tai laajoja rasistisia hyökkäyksiä. Meidän kaikkien vastuullisten ihmisten pitää toimia sen puolesta, ettei sellaisia myöskään nähdä.

Rasismia esiintyy entistä laajemmin Suomessa ihmisten puheissa. Sitä kuulee suoraan ostareilla ja toreilla, mutta vielä enemmän internetissä leviävänä vihapuheena. Nimimerkkien takaa levitetään paikkaansa pitämättömiä väitteitä ja käydään suoraan ihmisten henkilöön.

Huolestuttavaa on myös se, että viha- ja törkyposteilla yritetään vaientaa ja pelotella niitä, jotka uskaltavat tarkastella kriittisesti ”maahanmuuttokriittisten” väitteitä ja puheita sekä osoitetaan niissä olevat virheet. Tämän sai kokea mm. nuorisotutkija ja valtiotieteiden tohtori Veronika Honkasalo, joka on myös Vasemmistoliiton ehdokas eduskuntavaaleissa.

Honkasalo totesi perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta: ”Se sotii täysin perustuslaillisia oikeuksia ja ihmisoikeuksia vastaan ja esittää suoraan, ettei ihmisten tulekaan olla lain edessä yhdenvertaisia. Ohjelma vilisee rasistisia ilmauksia ja pohjautuu rasistiselle ideologialle.”

Ohjelman laillisuusongelmat ovat nostaneet esille myös mm. perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) ja kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin.

Seurauksena oli valtava tulva herjaavaa ja henkilöön käyvää sekä rasistista kirjoittelua Honkasaloa kohtaan. Tämän alla ei pidä taipua. Se on kaikkien meidän vastuulla. Kukaan ei saa seurata hiljaa sivusta.

Kommentteja (4)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *