Yritysjohtajien palkitseminen tupo-pöytään!

Kirjoitettu Paavon blogi

”Liika on liikaa, mutta kohtuus ehdottomasti liian vähän”, kerrotaan Suomen moninkertaisen pääministerin ja entisen Alkon pääjohtajan K.A. Fagerholmin joskus sanoneen. Hän viittasi alkoholiin, jota tuolloin ilmeisesti käytettiin paljon vallan kabineteissa.

Virkanimityksissä ja niiden haalimisessa säännöt olivat kuitenkin toiset. Nykyisin olisi mahdotonta, että Suomen johtavilla poliitikoilla – kuten Fagerholmilla aikanaan – olisi samaan aikaan johtajan paikka valtion yhtiössä. Sitä pidettäisiin kohtuuttomana.

Sitä vastoin normaaleiksi tämän päivän Suomessa ovat tulleet järjestelyt, joissa valtionyhtiöiden johtajat tai yhteisiä eläkerahoja hallinnoivat palkkajohtajat saavat jättimäisten palkkojensa päälle vielä erilaisia bonuksia, kultaisia kädenpuristuksia tai hämäräperäisesti junailtua luksusasuntoja.

Julkisuudessa on yritysjohtajien ahnehtimiseen liittyviä kohuja nähty viime vuosina monta. Vaarana on kuitenkin, että paheksunta jää vain puheiden tasolle. Muualla Euroopassa on kuitenkin nähty rohkaisevia esimerkkejä toiminnasta, jolla kohtuuttomuudelle voitaisiin panna rajoja.

Sveitsissä – Euroopan johtavassa pankkisalaisuus- ja veroparatiisivaltiossa – jopa kolmannes äänestäjistä oli kansanäänestyksessä valmis asettamaan johtajille maksimipalkan. Aloitteen mukaan pomoportaan palkat saisivat olla enintään 12 kertaa enemmän kuin firmassa maksettava alin palkka. Näin kukaan ei voisi tienata samassa firmassa kuukaudessa enemmän kuin toinen vuodessa.

Aloitteen vastustajat käyttivät kampanjointiin paljon rahaa ja argumentteja, jotka kuulostivat tutuilta. Heidän mielestään maksimipalkka tuhoaa kilpailukyvyn ja ajaa kaikkein kovapalkkaisimman väen pois maasta.

Sveitsin työnantajaliiton mukaan tulos osoittaa, että valtiolla ei voi olla sananvaltaa palkoissa.

Suomessa järjestelmä on toinen. Palkankorotuksista päätetään edelleen pääosin keskitetysti työmarkkinakeskusjärjestöjen kesken niin, että valtiolla on keskeinen osa ratkaisun syntymisessä. Jos lähes kahden miljoonan suomalaisen palkansaajan ansioista voidaan päättää keskitetysti, miksi niin ei voitaisi tehdä suppean yrityseliitin kohdalla?

Pitäisikö neuvottelut yritysjohtajien palkkatasosta ja palkitsemisen periaatteista jatkossa siirtää tupo-pöytään? Näin myös työntekijäjärjestöt olisivat mukana määrittelemässä kohtuutta. Samalla voitaisiin Suomessa harkita Sveitsissä virinnyttä ajatusta johtajien maksimipalkasta.

Silloin myös yrityseliitin kohdalla liika olisi liikaa ja kohtuus riittävästi.

Kommentteja (2)
  1. PIETRO jokiheimo 29.11.2013-16:50

    PTK TWITTERISSÄ SEKÄ HELSINGIN YRITTÄJÄT TWITTERISSÄ:VALTION VELOISTA KONSERNEINEEN,MTV # UUTISTEN MUKAAN RAHOITUS JUMISSA UUSILTA MURTAJILTA MUTTA MINNE MURTAJIA LISÄÄ KUN KOMMENTTIA VIHREILLE OLIKIN JÄÄNMURTAJAT JA TANKKERIT KELPAA VALTION JA KONSERNI VELOISTA OSA LYHENNYKSENÄ VELKOJALLE;

  2. Raija Aittoniemi 6.1.2014-07:53

    Ei taida löytyä sitä oikeaa tapaa tai ei ole löytynyt koska koskaan näinä vuosina ei ole saatu aikaan korjausta. Korotukset yhä palkoissakin prosentteina joka vain kasvattaa lisää tuloeroja vaikka olisikin se minimikorotus mukana.
    Suuri palkka/palkkio/bonus yms. on minunkin mielestäni sellainen jota tulisi lähentää jotta pienituloistenkin työ tulisi arvostettua myös palkallisesti paremmin ja rahanvalta ei pääsisi liian suureen asemaan jossa se nyt tuntuu olevan. Vastuupuoli unohtuu ja tulojen kasvun maksimoimiseksi työstetään keinoja toteutukseen, näitä keinoja ei pääsisi niin syntymään jos olisi joku luomassa keinoja estää tälläinen kehitys. Tässä pitäisi toimia aivan yhtä päämäärätietoisesti kuin on toimittu tämän valtavan eron aikaansaamiseksikin. Mukaan toki pitää ottaa myös omistava puoli jonka omaisuus ylittää rikkauden rajat, toki jollekin ei riitä esimerkiksi miljoonan rikkaus rikkaudeksi, ei vaikka lotossakin kerrottaisiin jo sen olevan aika upea potti…..eli sille olisi luotava joku raja,järjellinen. Olen mukana palkkaero 1/12 aloitteessa vaikka itse olen vielä alemman eron kannalla, 1/6. Mutta alku tuokin, kannatusta ja kommentteja ja ehdotuksia haettu siihen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *