Lakonmurtajien värvääminen on työntekijän oikeuksien halveksimista

Kirjoitettu Paavon blogi

Työnantajat pyrkivät murtamaan kaupan ja turvallisuusalan lakkoa erittäin kyseenalaisin keinoin. Alla tiedotteeni asiasta.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki: Lakonmurtajien värvääminen on työntekijän oikeuksien halveksimista
 
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan pienipalkkaisten työntekijöiden lakko-oikeutta murennetaan häikäilemättömästi työnantajien toimesta. Samaan aikaan kun työnantajat ovat julkisuudessa huolissaan työelämän pelisäännöistä, he yrittävät murtaa palvelualojen laillista lakkoa ulkopuolisella työvoimalla.
 
Lentokentältä tulleiden viestien mukaan turvatarkastuksia ylläpitävä Finavia on luvannut työntekijöilleen 80 euron bonuksen, jos he tulevat lakon aikana töihin. Myös tavaratalo Stockmann on Palvelualojen ammattiliiton mukaan yrittänyt pakottaa työntekijöitään lakon alaisiin töihin ja värvännyt ulkopuolista työvoimaa lakon ajaksi.
 
 – Viikko sitten Stockmann Oyj maksoi osakkeenomistajilleen osinkoja ja jakoi avainhenkilöilleen optio-oikeuksia. Työntekijöiden asemaa ja palkkaa ei haluta parantaa, jotta rahaa jäisi enemmän osakkaille, Arhinmäki toteaa.
 
Arhinmäki korostaa, että lakko-oikeus on luovuttamaton perusoikeus, jota myös työnantajien tulisi kunnioittaa.
 
-Laillisen lakon ilmoitusaikaa tulisi merkittävästi lyhentää nykyisestä kahdesta viikosta ja  ulkopuolinen työvoima pitäisi lakon aikana kieltää. Nykytilanteessa työnantajat käyttävät kahden viikon ilmoitusaikaa lakon rikkomiseen ja ulkopuolisen työvoiman värväämiseen sovun rakentamisen sijaan, Arhinmäki linjaa.
Kommentteja (9)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *