Hallitus tekemässä Suomesta ydinvoimareservaattia

Kirjoitettu Paavon blogi
Hallituksen enemmistö antoi Kokoomukselle periksi ydinvoimapäätöksessä. Alla kannanottoni asiasta.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki:
 
Hallitus tekemässä Suomesta ydinvoimareservaattia
 
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on pettynyt hallituksen iltakoulun päättämään massiiviseen ydinvoiman lisäämiseen ja vetoaa kaikkiin kansanedustajiin, jotta lisäydinvoiman rakentaminen saataisiin vielä estettyä eduskunnassa.
 
”Kokoomus on onnistunut vedättämään koko muuta hallitusta. Vihreät, keskusta ja RKP ovat perinteisesti vastustaneet ydinvoimaa, ja asian esitellyt ministeri Pekkarinen on aiemmin päätynyt nollasta yhteen lupaan. Nyt hallituksen enemmistö on antanut periksi kokoomukselle ja päättänyt tuottaa uutta ydinvoimaa niin paljon kuin on käytännössä mahdollista”.
 
Ydinvoimapäätökseen kytkettyä ”risupakettia” Arhinmäki pitää poliittisena teatterina:
”Hallitus kääri risupakettiinsa jo aiemmin EU:ssa tehdyt laillisesti sitovat velvoitteet. Mitään uutta ei tarjottu, eikä asialla ollut yhteyttä ydinvoimalupiin. Uusiutuvan energian merkittävä lisääminen tuo kuitenkin entistä selvemmin esiin uuden ydinvoiman tarpeettomuuden”.
 
”Uusien ydinvoimaloiden tuotanto on suunnattu ulkomaille sähköpörssiin myytäväksi. Ydinvoiman työllistävä vaikutus on pieni, joten meille jätetään lähinnä vastuu ydinjätteistä kauas tulevaisuuteen. Suomalaisten enemmistö vastustaa maan muuttamista Euroopan ydinvoimareservaatiksi ja ydinjätteen kaatopaikaksi. Demokratiassa hallituksen odottaisi kuuntelevan kansaa”.
Kommentteja (12)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *