Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Kirjoitettu Paavon blogi
Puoluevaltuusto 27.6.
Paavo Arhinmäki
 
Hyvät ystävät, toverit!
 
Yksi poliittisen elämäni hienoimpia kokemuksia oli Vasemmistonuorten puheenjohtajana vetää SDNL:n 60-vuotisjuhlan järjestelytoimikuntaa. Me eri nuorisoliittolaissukupolvet ympäri Suomea löysimme helposti ne teemat, jotka ovat yhdistäneet vasemmistolaista nuorisoa vuosikymmenestä toiseen: rauhantyö, nuorten oikeudet, nuorten duunareiden asema, koulutusmahdollisuudet ja toimeentulo.
 
Vaikuttavinta oli kokea yhteinen tunne siitä, että vaikka ihmiset vaihtuvat ja välillä ollaan asioista eri mieltä, tärkeintä on säilyttää vasemmistolainen liike ja aate. Tämä on syytä pitää mielessä myös nyt, kun valitsemme Vasemmistoliitolle uutta puheenjohtajaa. Jäsenet, kannattajat ja sympparit, me kaikki yhdessä, olemme puolue ja liike.
 
Hyvät toverit,
 
Suomessa tarvitaan aito ja vahva vasemmistopuolue. Sitä ei tarvita puolueen vuoksi vaan sen vuoksi, että ihmiset ja yhteiskunta tarvitsee uskottavan vasemmistolaisen vaihtoehdon. Vasemmistoliitolla on suuri tilaus yhteiskunnassa, mutta meidän pitää rakentaa Uusi Vasemmistoliitto, joka myös vastaa tähän tilaukseen.
 
Uuden Vasemmistoliiton pitää olla moderni, uudistava, iloinen ja räväkkä haastaja yhteiskunnassa. Uusi Vasemmistoliitto nojaa vasemmistolaiseen aatepohjaan ja nostaa tämän päivän teemansa aatepohjastaan.
 
Uuden Vasemmistoliiton on oltava aidosti duunarien puolue. Mutta ei vain perinteisten tehdastyöläisten puolue, vaan myös akateemisten pätkätyöntekijöiden, palvelualojen vuokratyöntekijöiden, hoiva- ja hoitoaloilla työskentelevien sekä toimihenkilöprekariaatin puolue. Meidän pitää esittää uusi vaihtoehto nykyiselle sosiaaliturvajärjestelmälle. Sellainen perustulomalli, joka huomioi työelämän muutoksen, mutta joka tukee ihmisiä myös ansiosidonnaisella turvalla.
 
Uuden Vasemmistoliiton pitää olla pienyrittäjien puolue. Kukaan ei tunnu yhteiskunnassamme juurikaan puolustavan pienyrittäjiä, jotka tekevät pitkiä päiviä epävarmuudessa ja pienillä tuloilla.
 
Uudella Vasemmistoliitolla on tähän parhaat mahdollisuudet. Pätkätyöläisten ja työläisyrittäjien tilannetta voidaan parantaa vain vahvan ay-liikkeen tuella. Olen ilolla pannut merkille sen, että ay-liike haluaa olla kaikkein vahvimpana kansalaisjärjestönä mukana löytämässä ratkaisuja työelämän muutokseen. Mutta ay-liike ei pysty tähän työhön yksi vaan se tarvitsee tuekseen vahvan vasemmistopuolueen.
 
Uuden Vasemmistoliiton tulee olla järjestelmäkriittinen. Meidän pitää uskaltaa ja pystyä haastamaan se sääntelemätön globaalikapitalismi, joka on ajanut Suomen ja koko Euroopan lamaan. Uuden Vasemmistoliiton pitää olla eurooppalainen ja kansainvälinen, yhdessä muiden sisarpuolueidemme kanssa.
 
Uuden Vasemmistoliiton pitää olla puolue, joka huomioi aidosti ympäristön ja ilmaston. Uudella Vasemmistoliitolla on mahdollisuus olla se puolue, joka aidosti näkee ekologisuuden ja kapitalismin ristiriidan. Ympäristöstä ja ilmastosta ei voi huolehtia vain luottaen markkinoihin.
 
Näihin teemoihin Uusi Vasemmistoliitto tarvitsee kannattajiensa asiantuntemuksen ja kansalaisjärjestöjen sekä kansalaisliikkeiden tuen. Uuden Vasemmistoliiton pitää olla kansalaisyhteiskunnan megafoni.
 
Hyvät toverit,
 
Haluan puheenjohtajana olla kuunteleva ja keskusteleva. Haluan, että Uusi Vasemmistoliitto on edelläkävijä jäsendemokratian ja kannattajien kuuntelemisen uusissa muodoissa. Haluan nostaa Vasemmistoliiton samalla tavalla yhteiskunnallisen keskustelun ja toiminnan kärjeksi, kuten teimme Vasemmistonuorissa vuosituhannen alussa.
 
Vasemmistoliitto syntyy syvimmän kriisinsä päivinä uudestaan entistä notkeampana, avoimempana ja kuuntelevampana. UUSI VASEMMISTOLIITTO lähtee samalla ajamaan UUTTA TYÖELÄMÄÄ, jossa yrittäjien, pätkätyöläisten ja perinteisten duunarien elämää parannetaan vanhoista asenteista vapaina. Ja kaikkea tekemistä leimaa UUSI ILO – enemmän laulua, kulttuuria ja ylpeyttä vasemmistolaisuudesta.
 
Uuden Vasemmistoliiton pitää uudistaa politiikan sisältöjä, toimintatapoja ja modernisoida organisaatio. Muhammad Alin sanoin: ”Meidän pitää leijua kuin perhonen, pistää kuin ampiainen.”
Kommentteja (57)
 1. Anna 27.6.2009-15:50

  Onnea uudelle puheenjohtajalle! Räväkkyytävä vain peliin niin hyvä tulee.

  P.S. Twitterin käyttö oli erittäin iloinen yllätys! Lisää vain internetin käyttöä, blogitusta ja niin edelleen. Ja tietenkin internetoikeuksien puolustamista. Onnea vielä.

 2. Samuli 27.6.2009-17:47

  Propsit Paavolle! Voi olla et mäkin liityn nyt puolueeseen.

 3. Tuomas 27.6.2009-17:51

  Suomen valejäsenyys EU:ssa pitää lopettaa, eikä koskaan Natoon. Sotilasliitto Venäjän kanssa. ps Kannabis lailliseksi.

 4. puuhapepe 27.6.2009-18:42

  Parhaimmat onnitteluni uudelle puheenjohtajalle! Jään odottamaan avauksia varsinkin jäsendemokratian kehittämisessä ja kannattajien kuuntelemisessa.

 5. Veikko Mäkinen 27.6.2009-19:59

  Onnittelut Paavo !
  Ehdotan Sinulle tutustumista “Marx`in lisäarvoteoriaan” ! Se saattaisi toimia “selkänojanasi” väistämättä eteentulevissa talouspoliit-tisissa keskusteluissa!

 6. Seppo Ilmarinen 27.6.2009-20:01

  Onnittelut ja menestystä tulevissa koitoksissa.
  Toivottaa koko perhe.

 7. Topi 27.6.2009-20:08

  Onnittelut Paavo!
  Toivottaan, jotta Vas. Liitossa on jo nähty mihinkä EU:n myötäily johtaa.

  Johda sinä Vasemmistoliitto varteenotettavaksi EU- kriittiseksi voimaksi.

 8. mats ja ritva norrby 27.6.2009-20:53

  Grattis från oss röda på Gotland! Vi önskar dig och partiet lycka till!/Mats o Ritva Norrby

 9. Jukka 27.6.2009-21:51

  Paljon onnea uudelle puheenjohtajalle.

 10. Kolmekymppinen miesäänestäjä 27.6.2009-22:09

  Onnea puheenjohtajan pestistä!

  Minusta saatte yhden uuden äänestäjän, jos puolueen linja tosiaan muuttuu puheessa esitetyn mukaiseksi. Tämän hetkisellä poliittisella kentällä tosiaankin olisi tilaa uusille tuulille. Esimerkiksi tässä vaalirahoitusskandaalissa vasemmistoliiton kannattaisi lähteä mielestäni vetämään mahdollisimman avointa linjaa. Kepu, SDP, Kokoomus ja RKP ovat niin syvällä korporatismin suossa, ettei niillä ole mitään mahdollisuuksia selvitä voittajina. Ne sitoutuvat entistä selkeämmin ihmisten mielissä taustajärjestöihinsä, mikä vähentää niiden kannatusta, koska kekkoslovakia-tyylinen korporatismi on vastatuulessa “kansan syvissä riveissä”.

  Vasemmistoliiton kannattaa pyrkiä hyödyntämään tilanne ja kuulua samaan joukkoon kuin Vihreät, Persut sekä tuleva piraattipuolue, eli puolueisiin joita äänestämällä ei anna ääntään jollekin hämärille taustajärjestöille.

 11. Make 27.6.2009-22:43

  Suuret toiveet heräävät, pari edellistä puheenjohtajaa veivät puoluetta liian oikealle, nyt vasemmistolaista ja ärhäkkää oppositiopolitiikkaa, jotta saamme myös “nukkuvan vasemmiston” heräämään.

 12. Juha R. 27.6.2009-22:56

  Onnea Paavo. Yhteen asiaan haluaisin kuitenkin kuulla selkeän ja yksiselitteisen vastauksesi. Eli kannatatko sosialistista järjestelmää? Edeltäjäsi totesi vaalikeskustelussa että ei hän sosialismia halua vaan muokata kapitalismia. Hänen edeltäjänsä taas kertoi ettei “ole minkään sortin sosialisti”. Mikä on uuden puheenjohtajan näkemys ja onko Vasemmistoliiton tulevaisuuden tavoitteena sosialistinen Suomi?

 13. jussi 28.6.2009-00:36

  onnea paavo!! vasemmistoliitto lähtee taas nousuun.

 14. Päivi 28.6.2009-00:38

  Onnea Paavo! Malttia, rohkeutta ja sinnikkyyttä! Liityn vasureihin nyt.

 15. J 28.6.2009-01:12

  Onnittelut. Työ alkaa.

 16. helppo 28.6.2009-02:22

  RISPEKT! Vasemmiston ääntä onkin jo odoteltu.

 17. tsunami 28.6.2009-09:02

  Olen iloinen valinastasi. Pitkästä, pitkästä aikaa alkaa tapahtua jotain hyvää. Ainakin nyt tuli uusi jäsen puolueeseen, samoin uusi äänestäjä.
  Jättäkää nyt jo ihmeessä ne osapuolijaot historiaan. Ihmisillä on hätä ja niiden asioita pitää ajaa. Sos tämä huomataan, puolueen kannatuksen nousu alkaa heti!

 18. UUSI NOUSU 28.6.2009-09:13

  onnea paavo!tää on nyt viimeinen taisto.puolueemme tulee kokemaan nyt uuden nousun!tai edessä on hidas tuhoutuminen.pitkälti linjasta riippuu!puolueen on profiloiduttava uudistajaksi uusia avauksia tekeväksi.eikä menneisyyteen katsojaksi.käy eespäin!

 19. seppo vuori 28.6.2009-10:43

  hieno juttu! tsemppiä jatkoon.

 20. V 28.6.2009-10:48

  Onnea ja menestystä! Ehkä nyt ollaan lähempänä oikeasti punavihreätä puoluetta kuin aikoihin. Toivottavasti saadaan jossakin vihreiden ja skp:n välimaastossa oleville uusi poliittinen koti!

 21. Jude 28.6.2009-10:59

  Hienoa Paavo!

  Onnittelut Länsi Bölestä..

  Vasemmisto nousuun!

 22. Tommi 28.6.2009-11:00

  Paljon voimia Paavolle!!!

 23. Tuomas 28.6.2009-11:42

  Vasemmistoliiton pitää puuttua Viron ja Latvian apartheidiin! Lisätietoa fasismin noususta http://antifasistit.blogspot.com/

 24. tuure 28.6.2009-12:36

  on tärkeätä jos uskaltaa, myös tuoda esille korruptiota vanhoissa oikeistolaisissa

 25. vasemmistolainen duunari 28.6.2009-12:38

  Paavo, olen sanonut tämän aikaisemminkin. Lopettakaa vas. liitossa se ylenmääräinen maahanmuuttajien paapominen. 40plus ikäistä metallityömiestä ei tällaiset hörhöilyt kiinnosta, tärkeimpänä listalla on suomalaisen duunarin asian ajaminen. Menetätte äänestäjiä PerSuille tätä menoa. Vasemmistonuorten pikkutyttöjen on tietty mukava leikkiä suvaitsevaista “kaikki tervetulleita Suomeen ja Eurooppaan”, mutta kun se EI mene niin. Ei ole olemassa raha-arkkua, josta riittää loputtomasti yhteiskunnan rahaa kaikkeen kivaan. SUOMALAISTEN ASIAT ENNEN KUNTOON, sitten vasta “rasisminvastaista toimintaa”. Jätetään hörhöilyt vihreille, jookosta.
  Helsingissä valtavat määrät suomalaisia asunnottomia, onko ihme että herättää katkeruutta ja kiukkua, kun pakolaisia yms. asutetaan sankoin joukoin kaupungin kämppiin. Kontulakin on ihan ghettoutunut. Tämäkin viesti on tietysti “rasismia”, vai mitä Suvaitsevaiset.

 26. Pekka 28.6.2009-12:42

  Onnea Paavo Vihdoinkin on lupa odottaa,että vasemmistoliitto palaa juurilleen,sitten SKDL.n radikalisoituu,ja alkaa näyttämään oikeaa väriään.Olen jo pitkään kaivannut sitä vasemmistoa joka näyttää tunteensa,mielipiteensä turuilla,ja toreilla marsseilla marsseilla punaliput liehuu,banderollit loistaa,tiedä vaikka itsekin vielä 60pisenä innostisin uudelleen verestään vanhoja aikoja.Sinun täytyy saada piirijärjestötkin itsesi näköiseksi,niin eiöhän,se siitä. Onnea vielä koko vasemmistoliitolle

 27. E Nuopea 28.6.2009-13:00

  Vasemmistoliiton periolemusta, ilman lyhyen aikavälin strategioiden media-ym. paineita!, olisi tutkittava ja siitä vapaasti keskusteltava, kuten Kalevi Suomela on tehnyt 60-luvulta lähtien mm Kriittisessä korkeakoulussa pitämissään alustuksissa (julkaisu ilmestynyt), tavoitteeksi heikkojen todellinen puolustaminen, pankkisalaisuuden ja muun pimeän korruptiovallan kumoaminen. Onnea!

 28. Ville 28.6.2009-13:11

  Onnea Paavo! Olen hylännyt Vasemmistoliiton jo aikaa sitten mutta tämän jälkeen sille on pakko antaa vielä yksi tilaisuus.

 29. emma 28.6.2009-14:10

  onnea! nyt voin taas äänestää vasemmistoliittoa!

 30. klerk 28.6.2009-14:44

  Jee, hienoa! Nyt hommaat meille kaikille kansalaispalkan. tai ainakin kaikilla pitää olla sama palkka ammatista riippumatta. 4000 euroa on riittävä. terveisin muurari

 31. Tomi 28.6.2009-16:16

  Onnea Paavo!

 32. Minna 28.6.2009-16:44

  Onnea vasemmisto ja lykkyä tykö Paavo toivotetaan Ahvenanmaalta! Paavo on saanut minut jo kerran äänestämään vasemmistoliittoa. Oltiin nimittäin eniten samaa mieltä parissakin vaalikoneessa 2000-luvun alussa. (Silloin kun vähiten samaa mieltä T. Halmeen kanssa.) Lupaan jatkossakin harkita vakavasti. Naiset näkyviin koska se ääni menisi kuitenkin naisehdokkaalle!

 33. Sauli, Malmi 28.6.2009-17:18

  Erinomainen valinta! Onnittelut ja lupaukset tuesta. Kun et tuntenut saamelaisasioita, tarjoan apua vaikka niissä. Kaiken kaikkiaan hienoa saada nuori punavihreä puheenjohtaja!

 34. aino 28.6.2009-22:11

  onnea paavo! p.s uudista itsenäisyyspäiväjuhla hauskaksi, älykkääksi ja katu-uskottavaksi juhlaksi! (viittaan hesarin haastattelun suomenleijona/sirppi&vasara -aiheeseen)

 35. Tuomas 28.6.2009-22:42

  Vasemmistoliiton pitää puuttua Viron ja Latvian apartheidiin. Ei anneta fasisteille valtaa Euroopassa. Punalippu ylös!

 36. HEmppa 28.6.2009-22:43

  Toverilliset Onnittelut! Valintasi oli itselleni riittävän suuri peruste faxata jäsenhakemus puoluetoimistoonne, Siimeksen ja Korhosen harharetkivuosien jälkeen. Vihdoinkin on, Skdl:n viitoittaman tien pohjalta – Uuden ja Uljaan Vasemmistoliiton nousun aika ja paikka!

 37. turnajainen 29.6.2009-01:51

  Hyvä Paavo! Oon sun puolesta onnellinen, vaik ite en äänestäkkää. Jos äänestäsin ni äänestäsin sua!

 38. Sami 29.6.2009-02:42

  Onneksi olkoon minunkin puolestani. Paineet ja odotukset harteillasi ovat kovat, mutta muista intoilla jalkapalloakin jossain välissä. Jottei sitte tuu sitä burnoutia. Niinkuin sanoit, yksi ihminen ei voi nostaa vasemmistoliittoa suosta, ihminen sinäkin olet, muista se, jottei jää työ kesken.

 39. Rauno Kesseli 29.6.2009-09:56

  Paavo. Pidä toi linja ja asenne. Toivon, että uskottava vaihtoehto nykyiselle näköalattomalle linjalle Suomessa on löydettävissä, kunhan yhdessä temme töitä sen eteen.
  Täällä ns. kentällä olaan jokseenkin lamaantuneita viime aikaisten tapahtumien vuoksi. Tarkoitan nyt lähinnä heikkoa vaalimenestystä EU-vaaleissa ja yleistä vasemmiston kannatuksen hupenemista. Mutta ei tilanne ole toivoton. Sinä urheilu- ja etenkin jalkapallomiehenä tiedät, että “paisti voidaan kääntää”. Joskus jopa yhden pelaajan loistava esimerkki saa koko joukkueen syttymään raivoisaan taisteluun ylivoimaiselta tuntuvaa vastustajaa vastaan. Olen Brassikannattaja ja uskoin koko ajan, että kova yrittäminen palkitaan ja USA:n 2-0 johto kuitataan ja mennään saman tien ohi. Niinhän siinä kävikin. Törkeää muuten, että selkeää maalia ei kukaan nähnyt. Pallo kävi niin selvästi maalinsisällä, että olisi nyt yhden neljästä tuomarista tuollaisen huomannut. Koska jalkapalloon tulee maalikamerat kun tuntuu, että näitä sattuu melko usein. No lipashati vähän sivuraiteelle, mutta OLE SINÄ SE JOUKKUEPELAAJA JOKA SYTYTTÄÄ TÄMÄN MUUN PORUKAN. NYT TARVITAAN AVAUKSIA JOISTA VOI LÄHETÄ HYÄKKÄYKSEEN. No loma on nyt kyllä ansaittu, joten aurinkoista kesää!

 40. nykyajan työn orja 29.6.2009-10:47

  Paavo. Nykyajan työn orja on keskiluokkainen valkokaulusduunari. On tunnettu ja tunnustettu fakta, että suomessa on halvat kalliin työn tekijät ja kalliit halvan työn tekijät. Siltä pohjalta luulisi politiikan rakentuvan kaikilta osin: samapalkkaisuus tarkoittamaan sitä että liitosta riippumatta samasta työstä tulisi jotakuinkin samantasoinen palkka JA että palkassa huomioituisi elinkustannukset. Ei pidä verrata opettajaa ja insinööriä, vaan pitää verrata Helsingissä VVOn kiskurivuokralla asuvan varastomiehen palkkaa keskellä korpea lähes ilmaiseksi asuvan paperiliiton varastomiehen palkkaan. Näissäkin vertailuissa päästään aika rajuihin eroihin, ei tarvita Haataisen hokkuspokkustemppuja muuttamaan euroa senteiksi.

  Ja eikö kukaan politikko uskalla sanoa ääneen: me halutaan suomeen ulkomaalaisia tekemään pskaduunia joka ei lapsesta asti sossun luukkuun tottuneelle kelpaa, mutta kun ei haluta fundamentalistista ainesta tänne rettelöimään niinkuin on ruotsissa vähän päässyt käymään, kuorimme kerman päältä jonkun koulutushöpinän nimissä.

  Tai jos koulutuksen perään alati ulisevalla presidentilläkin olisi oikeasti katetta sanoilleen, niin miksei hän julkisuudessa kehoita yrityksiä aktiivisemmin hakemaan uusia ratkaisuja? Esim. maitoalan tuotekehitys lienee lähes täysin nojannut Valioon ja mitään ei ole tapahtunut. Nyt sitten kulttuurirahaston rahoittama tutkimus totesi, että suomikarjan maito soveltuu paremmin hapanmaitotuotteisiin. Ainoastaan suomalainen “talouskriisi ei koske suomea”-talousammattilainen osaa ryssiä tämänkin mahdollisuuden jotenkin niin, että kohta on tanskassa tai puolassa suomikarjatiloja tuottamassa suurilla volyymeillä erikoisjuustoja maailmanmarkkinoille. Mahdollisesti jopa nimisuojan avulla!

  Tai mikseni suomi vie hyötysähköä maailmalle, edes EU-alueelle? Suomessa on voimalaoperaattoreita, biopolttoainetuotantoa, voimalasuunnittelua, laitostoimittajia, komponenttivalmistajia, automaatiovalmistajia, vientisatamia turpeelle ja hakkeelle jne. jota voisi viedä hyötysähkön ja kaukojäähdytyksen teemalla. Nyt olisi kysyntää, kun vähemmästä yritetään saada enemmän. Työllistäisi monenmonta duunaria, insinööriä, myyntireiskaa jne. Ja niiden alihankkijoita myös. Mikä siinä on, ettei suomessa KOETELTUA tekniikkaa, palvelua tai kokonaista konseptia osata viedä? Suomessa on mm kokeiltu tuhansia erilaisia terveydnehuoltojärjestelmiä, jotka eivät sovi yhteen. Puhu Paavo vaikka Jyrki Kasvi julkispuolen tietohallintojohtajaksi, joka osaisi pakottaa kokeiluprojektien parhaat palat yhdeksi kattavaksi järjestelmäksi, josta saisi päätuotteena hyvintoimivan terveydenhuollon tietojärjestelmän ja sivutuotteena hyvän vientituotteen.

  Ja vasemmiston pitää tosissaan ottaa valkokaulusköyhällistön asiat nyt! Te ette voi profiloitua ökyduunarien ja sossun vakioasiakkaiden junttaryhmäksi. Änkyräsiipi voisi muuttaa omaan puolueeseen, ne kommunistitkin kun ovat vielä olemassa, jotta saataisiin demareille oikea vaihtoehto. On se kumma, ettei kahden palkalla meinaa selvitä pk-seudulla, puhumattakaan että sillä saisi niin paljon lainaa että voisi muuttaa halvemman asumiskustannuksen asumismuotoon. Ja lastenhoitoon ei ole pk-seutu panostanut, vaikka on pitänyt imuroida maakunista työpaikat JA lisääntymisikäinen työvoima!

  Miksei asumispalveluteollisuus osallistu lamatalkoisiin? Paavo kimppuun ja heti, köyhäthän ne vuokralla asuvat! Sekajätekkin maksaa hirveästi, mutta suuri vääntö pitää käydä että isännöitsijän saa hankkimaan kalliin sekajäteastian tilalle halvempia maitopurkkikeräysastioita. Paavolle uusi ajatus: vihreys ei ole aate, vaan lisää rahaa raatajan omaan taskuun, pois joltakin firmalta.

  Missä viipyy Haka ja vasemmistolainen rakentaminen? Nyt olisi tarvetta, työllisyyden ja vuokra-asuntotarpeen nimissä! Työläisrahaa löytyy kyllä, tiedä sitten mihin on sijoitettuna.

  Paavo. Odotukset ovat messiaanisia, mutta maailmanloppumainen on tilannekkin juuri nyt.

 41. dogma00 29.6.2009-11:05

  Arvon vasemmistolainen duunari, työläisen vihollinen ei ole toinen työläinen, vaan kapitalisti.

  Onnea minunkin puolestani Paavolle. Vihdoinkin jotain hienoista toivoa muutoksesta!

 42. Lauri Maijala 29.6.2009-11:08

  Onneksi olkoon! Olkoon tämä ensimmäinen sykäys vasemmiston nousulle. Eteenpäin! ps. Muistathan Paavo pysyä radikaalina, ettei tarvitse jälleen pettyä.

 43. Kolmekymppinen miesäänestäjä 29.6.2009-11:31

  Vasemmistolaiselle duunarille: Ainakin omassa mielessäni solidaarisuus on vasemmistolaisuuden ytimessä, ja uskon että näin ajattelee suurin osa muistakin suomalaisista vasemmistolaisista.

 44. Ääni kainuusta 29.6.2009-14:46

  Paljon onnea Paavo!Olen iloinen, että juuri sinut valittiin puheenjohtajaksi. Lopetetaan lepsuilu ja pysytään arvojemme takana. Punavihreys on se joka puollustaa ihmistä!Tervetuloa Kainuuseen!!

 45. Jonne P-K 29.6.2009-15:09

  Yksinkertaisia, mutta mielenkiintoisia teemoja, jotka menevät perille. Vasemmiston pitää purkaa yhteiskunnassa vallitsevia ennakkoluuloja itsestään.

  Vasemmisto haluaa rakentaa ihmisille demokraattisia mahdollisuuksia päättää maapallon tulevaisuudesta, kun oikeisto haluaa siirtää lähes kaiken päätösvallan suuryrityksille.

  Paljon onnea ja nostetta uudelle puheenjohtajalle! Toivottavasti väki innostuu ja positiivinen tekemisen meininki leviää. Luotan Paavoon.

 46. Sanni 29.6.2009-16:24

  Onnittelut vassien uudelle vetäjälle! Älkää ihmeessä yhdistykö demareiden kanssa, se se vasta onkin hajuton ja mauton puolue. Vasemmistoliittoon hieman ärhäkkyyttä ja väriä lisää, ja tietenkin asiantuntijuutta tyhjänpäiväisen kaiken vastustamisen sijaan, Toivon myös, että vasemmisto ottaa vihreitä arvoja yhä enemmän huomioon (vihreäthän tuntuu myyneen sielunsa yhden ministerinpaikan vuoksi). esimerkiksi luomutuotanto, uusiutuvat energiamuodot, lähiruoka ja tuotantoeläinten olot ovat aiheita, joihin vasemmistoliitolta toivoisi kannanottoja.

 47. sarilinnea 29.6.2009-17:43

  Onnea ja hulppeaa menestystä, myös seuraaviin vaaleihin!

 48. Tommi N 29.6.2009-18:30

  Lämpimät onnittelut ja samalla jaksamista, koska tehtävä ei ole helppo ! Ensimmäistä kertaa jäsenyyteni aikana (13 v) tuntuu siltä, että puolueella on puheenjohtaja, johon voin luottaa.

  Puheenjohtaja ei yksin voi uudistaa puoluetta, mutta voi innostaa muita uudistumiseen ja uuteen aktiivisuuteen.

 49. hanmarja 30.6.2009-08:28

  onnittelut paavo täältä savosta

 50. Liisa 30.6.2009-10:38

  Kuinka realistista on saada nykyisen vasemmistoliiton kannatusluvut nousuun?

  Perussuomalaiset saivat vedettyä muista puolueista kannattajia kansalaisjärjestö EOK:n kautta/avulla, koska 1) EOK:ssa on ollut jo alun perin perussuomalaisten edustajia 2)) EOK:n jäseniä ja muita kannattajia yhdistävä tekijä on kokemus oikeusturvaloukkauksesta 3)EOK pystyy yhä enenevässä määrin konkreettisesti auttamaan ihmisiä. Vasemmistoliitto ei kuitenkaan voi tarjota työttömälle työtä eikä toteuttaa perustulomallia. Vasemmistoliitto ei pysty estämään sitä, että Suomen energiayhtiöt loppusijoittavat ydinjätteet Suomen peruskallioon,johon liittyy myös se, että Fennovoima tarjoaa Saksan kirjeenvaihtajamme Pertti Rönkän mukaan (Yle Radio,29.6.2009) saksalaisille Saksan 17 ydinvoimalan ydinjätteiden (jo kuinka monen vuosikymmenen takaa; vuotuinen ydinjätteen määrä 400 000 tonnia) loppusijoituspaikaksi Suomen peruskalliota. Pitäneekö edes paikkaansa sekään, mitä Fennovoiman edustaja saksalaisille kuulijoille kertoi:enemmistö suomalaisista kannattaa ydinvoimaa.
  Jos muita vallanvaihtoon haluavia/kykeneviä ei Suomesta löydy, niin uusi hallituskin on porvarihallitus päättää, joka jos nykyinen ei ole ehtinyt, vaikkapa taantuman aiheuttamaan, valtion liikavelkaantumiseen vedoten, että ”Suomen maanteillä saavat alkaa Venäjä- rekkarallin tapaiset, loputtomasti jatkuvat poliisisaattueiden avustamat ydinjätekuljetukset, jotka täyttävät ensihätään valtion tyhjyyttä ammottavan kassan.
  Vihreidenkö vai keskustan kannatusta kasvattanee uutinen fosforin loppumisesta jonkun ajan kuluessa?
  Vasemmistoliitto ja SDP voivat havahtua pakon edessä yhdistymään;.demarit muuttamaan kantansa ydinvoiman (vrt. Saksan SPD:n perusteltu Ei ydinenergialle) ja Naton suhteen. Liian moni demari näyttää olevan ajattelullisesti tärkeissäkin asioissa samanlaisia ”pintaliitäjiä” kuin kokoomuslaiset. Onneksi sekä SDP:n että vasemmistoliiton puoluejohtajina on nyt kaksi kolmekymppistä. Aikuiskoulutuksen gurun Jack Mezirovin mukaan ” varsinainen oppiminen” alkaa vasta keski-iässä( Mezirov kuvaa aikuisen oppimista ennen kaikkea merkitysperspektiivin muutoksena; Mezirov, Jack et al. 1995. Uudistava oppiminen), joten JuttaUrpilaisella ja Paavo Arhinmäellä on NYT näytön paikka, kuinka ”konvertoida” nämä kaksi erilaisen kehityskulun käynyttä puoluetta takaisin yhdeksi suureksi vasemmistopuolueeksi. Vain yhdistymällä olisi mahdollista täyttää Suomen poliittisella kentällä nykyisyyden vasemmistolle asettamat reunaehdot; erityisesti voimasuhde oikeistoon nähden.

 51. kylli 30.6.2009-10:38

  Eilisillan tunnelma

 52. Sampo 30.6.2009-12:13

  Onnea Paavo!! Täällä on käynyt ilmi se minkä tiesin muutenkin keskusteluista eri ihmisten kanssa. Suomessa on todella paljon ihmisiä, jotka haluavat edistää vasemmistoa, mutta Vasemmistoliiton liiallinen kompromissihakuisuus ei ole mahdollistanut sitä pitkään aikaan. Nykyjärjestelmä ajaa meidät katastrofiin. Massatyöttömyys on vasta syntymässä ja ilmastonmuutos tulee romahduttamaan monia asioita.
  Moni haluaa että edes joku toimisi nykykehitystä vastaan.
  Nyt on Vasemmistoliiton aika ryhtyä kamppailemaan yhdessä kaikkien näiden ihmisten kanssa paremman huomisen puolesta.

 53. Kari Laaksonen 30.6.2009-14:45

  Vilpittömät onnittelut. Taidan raahata ison p..seeni taas vaaliuurnille muutaman “vaalilomailuvuoden” jälkeen. Ps. Ihan imagon(ja vaalimenestyksen) kannalta saattaisi olla hyvä pyrkiä säilyttämään edelleen jonkinmoinen “katu-uskottavuus”.

 54. Eetu 30.6.2009-18:14

  Hyvä juttu, ei millään pahalle muita puolueen jäseniä kohtaan, mutta vanhat Neuvostoliitto -haihattelut joutavat jo roskakoriin. Toki itänaapuri on edelleen tärkeä liikekumppanimme, mutta emme saa missään nimessä ummistaa silmiämme Vennäällä tapahtuville ihmisoikeusloukkauksille, kuten monet tuntemistani vanhanliiton kommareista helposti tekevät.

 55. pinewood 30.6.2009-20:17

  Vasemmistoliittoa toki tarvitaan – mutta miksi Uusi sellainen?!? Tulee mieleen Tutti Urpilaisen epätoivoiset yritykset luoda Uutta SDPtä. Ei paljon naurata…

 56. Anssi Tiittanen, 29 3.7.2009-12:23

  Hei, olen jokseenkin umpioikeistolainen, mutta Paavon kaltainen kaveri poliittisella kentällä on lämpimästi tervetullut. Vaihtoehtoja tarvitaan!

  5 neuvoa Paavolle:

  1) Älä kuuntele puolueessasi niitä, jotka puhuvat uudesta noususta ja muistelevat menneisyyden loistoa. He ovat visusti kiinni menneessä ja kääntävät sinulle ensimmäisinä selkänsä, kun eilinen ei palaakaan takaisin.

  2) Älä jatka kenenkään tai minkään viitoittamalla tiellä. Tee oma polkusi, se on paras. Vaikutteita ihminen imee ihan luonnostaan, siitä ei tarvitse erikseen huolehtia.

  3) Älä anna iän tappaa unelmiasi. Muista aina tämä vuosikymmen ja kanna sen uljasta perintöä. Tämä oli sinun nuoruutesi aika, uutta ei tule.

  4) Hyväksy se, että virka muuttaa usein ihmistä enemmän kuin ihminen virkaa. Uudet nuoret kansanedustajat, puoluejohtajat, tiiminvetäjät, koordinaattorit ym. aina unelmoivat siitä, että heidän toimintansa ja persoonansa peliin astumisen myötä moni asia systeemissä muuttuu. Edessä on todennäköisesti havahtuminen jossain vaiheessa siihen, että leijonaosa idealismista on näivettynyt rakenteiden ja käytäntöjen varjoon. Suhtaudu itseesi nöyrästi.

  5) Hyväksy se, että kirkkainkaan into tai sitkeinkään puurtaminen ei aina tuota toivottua tulosta. Kaikki ei riipu sinusta. Voit näyttää suuntaa, mutta lopulta yksilöt ratkaisevat aina itse omalla kohdallaan, lähtevätkö he mukaan. Tulet huomaamaan, että oli aivan eri asia toimia nuorisojärjestössä kuin nyt isojen ikäluokkien kansoittamassa puolueessa.

  Voimia haastavaan tehtävään!

 57. Yrjö Rosendal 4.7.2009-16:14

  Minusta tuntuu, että Paavo voi osaltaan tuoda puolueeseen sellaista iloista yhdessä tekemisen meininkiä, jota politiikassa juuri nyt tarvitaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *