Herrojen huvit

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Helsingin sosiaaliviraston toimitusjohtaja Paavo Voutilaisen 71 900 euron kalustehankinnat ovat pöyristyttäneet niin sosiaaliviraston työntekijät kuin kansalaisetkin.
 
Samaan aikaan, kun toimeentulotuenvarassa eläville ei ole varaa myöntää juurikaan harkinnanvaraista tukea tai sosiaalityöntekijät joutuvat säästämään lyijykynistäkin, on Voutilainen käyttänyt kalustehankintoihin saman verran kuin yksinelävä saa toimeentulotukea 172 kuukaudessa eli reilun 14 vuoden aikana. (Yksinelävän toimeentulotuki 417,45 €/kk).
 
Jo itse hankinta on pöyristyttävä ja moraaliton, mutta lisäksi se on myös hankintalain vastainen. Nyt Voima-lehti on sinnikkäällä ja kunnioitettavalla journalistisella työllä saanut selville, että Paavo Voutilainen on kaiken lisäksi puhunut muunneltua totuutta asiassa:
 
 
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaatii asian selvittämiseksi pikaisia toimia ja jättikin eilisen valtuuston kokouksen yhteydessä oheisen kirjeen kaupunginhallitukselle vastattavaksi:
 
Voima-lehden 5/2009 toimittaja Susanna Kuparisen haastattelun mukaan sosiaaliviraston toimitusjohtaja Paavo Voutilainen on antanut puutteellista ja väärää tietoa siitä, miten hänen työhuoneensa kalustehankinta tapahtui.
 
Sosiaalijohtajan toiminta kalustehankinnassa ja sen jälkipuinnissa ei lehden haastattelujen mukaan noudata kaupunginvaltuuston hyväksymän strategian eettisiä periaatteita.
 
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä edellyttää, että kaupunginvaltuustolle annetaan selvitys sosiaalitoimen johtajan toiminnasta tässä hankinnassa ja että kaupunginvaltuusto ryhtyy selvityksen edellyttämiin toimenpiteisiin.
 
*
 
Sama meno kuin sosiaaliviraston toimitusjohtajan huoneessa, on ollut vielä räikeämmin käynnissä ilmeisesti valtion kokonaan omistaman Destian (ent. Tielaitos) toimitusjohtajan työhuoneessa. Tämä pakotti toimitusjohtaja Jukka Laaksovirran eroamaan. Mahtaakohan Paavo Voutilainen ottaa mallia?
 
Destian toimitusjohtaja Laaksovirran eron syynä ovat epäillyt väärinkäytökset. Poliittiseksi asian tekee se, että täysin valtion omistaman yrityksen hallitus oli tietoinen asiasta jo vuosi sitten. Asian suhteen ei ole toimittu mitenkään ennen kuin media kaivoi väärinkäytökset esille.
 
Jyri Häkämiehen johtama omistajaohjaus on kyllä pahasti tuuliajolla.
*
EDIT (8.6.): Kysyin tänään kaupunginhallituksessa, koska saamme vastauksen kirjeeseen. Kuulemma asiasta on tehty kantelu myös oikeusasiamiehelle ja vastaus tulee samassa yhteydessä heti elokuussa. Nopeampaa toimintaa kuitenkin tarvitaan. Toivottavasti sosiaalilautakunta, jota asiassa on pahiten ukotettu, ottaa asian omalle esityslistalleen kevään viimeisessä kokouksessaan ensi viikon tiistaina 16.6.
Kommentteja (8)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *