Neljätuhatta kiitosta!

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Kunnallisvaalit menivät henkilökohtaisesti minulta erinomaisesti. Äänimääräni 4002 oli viidenneksi suurin Helsingissä ja yhdeksänneksi suurin koko valtakunnassa. Haluan kiittää kaikkia minua ja vasemmistoa äänestäneitä, tukeneita ja sympanneita.
 
Henkilökohtaisen äänimäärän lisäksi ei vaaleissa ollut kovin montaa valopilkkua. Viimeistään nyt vasemmistossa kaikkien pitää myöntää, että puolue kuihtuu pikku hiljaa ilman muutosta. Vasemmiston pitää olla haastaja, ei perinneyhdistys, millä nimellä iltapäivälehden pääkirjoituksessa Vasemmistoliittoa kuvattiin.
 
Vasemmistolla on Suomessa potentiaalia. Tästä kertoo esimerkiksi aivan tuore nuorisobarometri. Kun reilut kymmenen vuotta sitten 18-29-vuotiaista vain 11 prosenttia määritti itsensä vasemmistolaiseksi, nyt vastaava luku on 23 prosenttia.
 
Vasemmistoliitto ei ole onnistunut samaan tätä potentiaalia liikkeelle. Emme näyttäydy uudistavana modernina puolueena vaan edelleen vanhanaikaisena. Vasemmistoliittoa ei myöskään koeta vastavoimana. Ne jotka haluavat protestoida, äänestivät tällä kertaa mieluummin perussuomalaisia.
 
Huonoa vaalitulosta ei voi selittää ulkoisilla tekijöillä, inhottavalla medialla, oikeistoaallolla tai huonolla säällä. Vasemmiston huonon vaalituloksen selitys on vain puolue itse. Vasta sitten kun tämä ollaan laajasti valmiita myöntämään puolueessa, voi tapahtua myös muutos parempaan suuntaan.
Kommentteja (22)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *