Kokoomus ulos kaapista!

Kirjoitettu Paavon blogi
Viikon poliittinen teema on ollut puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) puheet Yhdysvalloissa. Eilen hallituksen kyselytunnilla oppositio haastoi todella lujaa Häkämiehen puheet ja kyseli hallituksen linjan perään.
 
Valitettavasti en tällä kertaa saanut puhemieheltä mahdollisuutta osallistua keskusteluun muuta kuin välihuutelemalla.
 
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on yrittänyt ohittaa Jyri Häkämiehen puheen vähättelemällä, että kysymys olisi ollut vain retoriikasta tai sävyeroista. Kysymys on paljon enemmästä. Häkämiehen Venäjä-puhe oli jatkoa hänen aikaisemmin kesällä antamilleen lausunnoille.
 
Puolustusministeri Jyri Häkämies on laittanut kypärän syvälle päähänsä, tarkistanut että ruuti on kuivaa ja ryhtynyt sotaministeriksi. Hän oli lähettämässä Afganistaniin 100 000 rynnäkkökivääriä ja lisäämässä suomalaisia joukkoja sisällissotaan luisumassa olevaan maahan.
 
Samalla Häkämies haikaili Suomelle kovempia sotilaallisia tehtäviä. Perinteinen rauhanturvaaminen, häkämieheksi kanttiinihommat, saa jäädä vähemmälle, kun mieluummin osallistutaan nopean toiminnan taistelujoukkoihin.
 
Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen lupasi eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa puolueen tuulettavan ulkopolitiikkaa. Tämä tuulettaminen tarkoittaa ilmeisesti Bushin ja Yhdysvaltain suuntaan kumartelua ja yritystä viedä Suomea sotilasliitto Naton jäseneksi.
 
Enää odotetaan sitä, että Jyrki Katainen tulee reilusti kaapista ulos ja ilmoittaa kokoomuksen ajavan Suomea Natoon. Sopiva paikka olisi Kataisen vierailu Yhdysvalloissa.
Kommentteja (9)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *