Kokoomus myöntää vedätyksen

Kirjoitettu Paavon blogi
Kokoomus lupasi vaalien alla hoitajille 500 euron palkankorotukset ja tasa-arvotupon. Nyt kun on tullut lupausten lunastamisen aika, ovat kokoomuksen ministerit ja kansanedustajat yksi kerrallaan yrittäneet luistella pois lupausten takaa.
 
Vastuunkantajia ei ole löytynyt. Sen sijaan, että myönnettäisiin "hyssälöinnit", päivänpoliittisella kielellä "katajaiset", yritetään vakuuttaa hallituksen 30-40 euron tasa-arvopanoksen olevan historiallinen. Eilen keskustelussa myönsin, että kysymys on historiallisesta teosta, nimittäin historiallisesta vedätyksestä.
 
Kun tänään lueskelin eilistä puhettani eduskunnan sivuilta, huomasin, että edes yksi kokoomuksen kansanedustaja näyttää olevan suoraselkäinen. Nimittäin Marja Tiura (kok.) näyttää välihuudossaan myöntäneen historiallisen vedätyksen.
 
Ohessa koko lyhyt minuutin debattipuheenvuoro ja samassa myös välihuudot:
 
Paavo Arhinmäki /vas (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Kun täällä palohälyttimet pärähtivät soimaan, oletin, että se johtui siitä, että niin paljon palaa vaalilupauksia täällä keskustelun aikana.
Yksi niistä keskeisistä oli kokoomuksen lupaus tasa-arvotuposta, 500 eurosta hoitajille. (Ed. Zyskowicz: Missä se oli?) Nyt täällä ministeri Katainen ja ed. Zyskowicz etunenässä ovat kehuneet, kuinka historiallinen tämä hallituksen toimi on. Ja sitä se todella on. Tämä on historiallinen vedätys. (Ed. Tiura: Sitä se onkin!) 500 muuttuu kolmeksi-neljäksikympiksi. Nyt kysynkin – minä sain tästä edustajatovereilta lainattua neljäkymppiä – (Ed. Jaakonsaari: Lupauksena vain!) onko valmis Katainen tuolla kuppilassa tai ed. Zyskowicz vaihtamaan nämä neljäkymppiä 500:een? Tätähän te esitätte tällä hetkellä hoitajille. Vaihtakaa meidän 500 euron lupaus 40 euroon. Tätä lupauksen täyttämistä tuolla kuppilassa minä tarjoan teille. Toivottavasti tartutte siihen yhtä suoraselkäisesti kuin olette tarjonneet teidän tasa-arvotupoanne hoitajille. (Ed. E. Virtanen: Anna ne mun rahat pois!)
Kommentteja (19)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *