Viiden minuutin takia ei pidä kiirehtiä

Kirjoitettu Paavon blogi

Olin tänään ensimmäistä kertaa kaupunginhallituksen kokouksessa. Mitään päätöksiä ei tehty, sillä kaikki mielipiteitä jakavat asiat jäivät pöydälle. Vallilanlaakson joukkoliikennekadun kaavasta ei saatu ratkaisua edes kolmannella yrittämällä.
 
Vallilanlaaksossa on voimassaoleva kaava, joka mahdollistaisi joukkoliikennekadun vetämisen Kumpulanmäelle koko laakson läpi. Olin aikoinani kaupunkisuunnittelulautakunnassa torjumassa tätä esitystä. Sen sijaan halusimme kaupunkisuunnitteluviraston tutkivan mahdollisuuden sijoittaa joukkoliikennekatu vapautuvalle satamaradan pohjalle.
 
Olen sitä mieltä, että Pasilasta tarvitaan poikittaisyhteys Kumpulaan ja edelleen Arabianrantaan ja toisaalta Kalasatamaan. Olen kuitenkin samalla kannalla kuin kaupunkisuunnittelulautakunta, että nyt esitetty ratkaisu on liian massiivinen. Kaksikaistainen leveä asfalttitie ei sovi laakson reunaan. Kaupunkisuunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (sd.) haluaa kuitenkin viedä kaavan eteenpäin lautakunnan yksimielisestä vastustuksesta huolimatta.
 
Joukkoliikennekadun pikaista edistämistä perustellaan sillä, että yliopistolle on luvattu toimiva tiedelinja kampusten välillä. Olen tästä periaatteesta samaa mieltä Nyt esitetty vaihtoehto nopeuttaisi tiedelinjaa viidellä minuutilla. Onko viisi minuuttia kuitenkaan ratkaisevan tärkeä, jos toisessa vaakakupissa painaa historiallisesti ja luonnonarvoiltaan merkittävä laakso? Minusta viiden minuutin takia ei pidä kiirehtiä.
 
Suunnittelisin joukkoliikennekadun raitiovaunuille, viherkatuna. Kun harmaan asfaltin sijaan pohja olisi vihreä, sopeutuisi joukkoliikennekatu ympäristöön. Siksi Vasemmistoliitto kannattaa asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Samalla pitää ratkaista vanhan pitkän Kumpulan ja Pasilan välisen yksiraiteisen junatunnelin kohtalo. Tekisin siitä hyvin valaistun kevyenliikenteen raitin.
 
*
 
Huomenna lähden todella mielenkiintoiselle työmatkalle. Odotettavissa on toki vain peruskokous ja maassa olen käynyt monta kertaa. Sen sijaan en ole koskaan ollut maassa, jolla ei ole hallitusta, jonka rahan arvoa ei tiedetä ja jonka valuuttaa ei voi vaihtaa ulkomailla.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *