Lähes miljardin elvytyspuhallus

Kirjoitettu Paavon blogi
Vasemmistoliitto vaati koko viime syksyn pikaista elvytystä ja nopeaa reagointia heikentyvään taloustilanteeseen. Halusimme estää laman pitämällä työllisyyden kunnossa. Syksyn kunnallisvaaleihin asti pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen vakuuttivat, ettei Suomella ole mitään hätää.

 
Vaalien jälkeen jo hallitus sentään myönsi, että huonompia aikoja kohti ollaan menossa, mutta ei kuitenkaan halunnut vieläkään toimia. Vasemmistoliitto esitti pikaista kahden miljardin elvytyspakettia, mutta Katainen ei halunnut sitä toteuttaa. Nyt muut puolueet ovat tulleet Vasemmistoliiton linjalle elvytyksen tarpeellisuudessa ja suuruudessa. Tosin taloustieteilijöiden mukaan olisi pitänyt toimia nopeammin, aivan kuten Vasemmistoliitto vaati.
 
Jyrki Katainen torjui syksyllä pikaisen elvytyksen. Hän halusi mahdollisimman hyvän elvytyseuro-työpaikka-suhteen ja sitä ei kuulemma nopeilla toimilla saavuteta. Tätä Katainen hoki eduskunnassa päivästä toiseen.
 
Nyt sitten on nähty ensimmäinen iso ”elvytysteko". Työnantajilta poistetaan KELA-maksut taloudellisen taantuman varjolla. Tämä lähes miljardin euron ”elvytyspaketti” ei vain tuo suoraan yhtään työpaikkaa! Haluaisin nyt kuulla Kataisen perustelut työnantajien KELA-maksujen poiston elvytyseuro-työpaikka-suhteesta.
 
Uhkaavaa lamaa keppihevosena käyttäen helpotetaan pääomavaltaisten yritysten asemaa. Veronmaksajat joutuvat antamaan lähes miljardin euron kädenojennuksen yrityksille ilman takuuta uusista työpaikoista. Laman varjolla ja elvytykseen vedoten Eteläranta 10 on saanut läpi pitkäaikaisen tavoitteensa. Yritykset maksavat entistä pienemmän osan meidän yhteisestä sosiaaliturvastamme.
 
Tämä on sitä kolmannen linjan keskustan ja työväenpuolue kokoomuksen todellista politiikkaa. Pelkkää puhallusta.

Kommentteja (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *