Maailman toimivimmat lähiöt

Kirjoitettu Yleinen

Pormestari Jan Vapaavuoren johdolla Helsinki otti valtuustokaudella 2017-2021 sloganikseen ”maailman toimivin kaupunki”.

”Maailman toimivin kaupunki” on koskenut kuitenkin liian paljon vain Helsingin keskustaa ja aivan liian vähän lähiötä. Suurin osa helsinkiläisistä asuu kuitenkin lähiöissä kantakaupungin ulkopuolella.

Tulevina vuosina onkin syytä panostaa aivan uudella tavalla lähiöiden kehittämiseen. Lähiöiden palveluiden tasoa pitää nostaa ja rakennusten kunnosta huolehtia. Päiväkodit, koulut, kirjastot, nuorisotalot ja liikuntapaikat ovat keskeinen osa lähiöiden lähipalveluita.Helsingissä pitää tehdä kattava kartoitus, jossa selvitetään lähiöiden palveluiden taso ja selkeästi arvioidaan, millä alueilla on puutteita palveluissa.

Tällaisen laajan palvelukartoituksen pohjalta pitää tehdä monivuotinen investointisuunnitelma. Tavoitteena pitää olla, että Helsingissä ovat maailman toimivimmat lähiöt.

Rakennettujen palveluiden lisäksi ohjelmassa pitää myös huomioida lähiöiden lähiluonnon ja virkistysalueiden mahdolliset kunnostustarpeet. Olenkin tehnyt talousarvioaloitteen, että Helsingin 2022 budjettiin varattaisiin määrärahat kattavan lähiöiden palveluiden kartoituksen ja investointisuunnitelman tekemiseen ja sitä seuraavien vuosien taloussuunnitelmaan varattaisiin määrärahat monivuotisen investointisuunnitelman toteuttamiseen.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *