Lähde mukaan vaikuttamaan

Kirjoitettu Paavon blogi

Valtaosa kuntalaisista haluaa, että kunnan peruspalvelut toimivat hyvin ja niihin panostetaan riittävästi. Samaan aikaan koulut rapistuvat eikä terveyskeskukseen pääse muuten kuin pitkän jonon kautta. Miksi näin on vaikka Suomi on finanssikriisistä huolimatta edelleen varakas?

Maksuton lähikirjasto kuuluu oleellisena osana suomalaisen sivistykseen. Päivähoidon ryhmäkokojen ja peruskoulun luokkakokojen pitää olla kohtuulliset. Vanhusten hoidon ja hoivan pitää olla laadukasta. Meidän mielestämme kaikkien yhteisillä julkisilla palveluilla ei pidä tehdä bisnestä, jonka voitoista jätetään pahimmillaan verot maksamatta erilaisten veroparatiisijärjestelyiden kautta.

Miksi kotikunnassasi kaavoitus tehdään vain autoja varten? Voisiko julkista liikennettä olla enemmän? Haluatko, että asukkaat pääsevät vaikuttamaan nykyistä enemmän kuntasi palveluihin?

Vasemmiston mielestä julkiset palvelut ovat pohjoismaisen hyvinvointivaltion ydintä. Ne tarvitsevat nyt puolustajia enemmän kuin koskaan.

Nämä ovat asioita, joiden puolesta Vasemmisto tekee työtä kaikissa Suomen kunnissa. Jos haluat olla mukana vaikuttamassa, nyt on hyvä mahdollisuus osallistua.

Puolentoista kuukauden päästä pidetään kunnallisvaalit, joissa valittavat valtuutetut päättävät, jatketaanko kunnissa palveluiden ulkoistamista ja yksityistämistä vai annetaanko hyvinvointivaltiolle uusi mahdollisuus.

Jos ajattelet vasemmistolaisesti ja haluat muuttaa yhteiskuntaa, lähde Vasemmiston kunnallisvaaliehdokkaaksi. Puolueen jäsenyys ei ole edellytys, vasemmistolainen maailmankuva yhdistää.

Kunnallisvaaleissa ei vaadita mahdottomia äänimääriä läpipääsyyn. Myös varavaltuutetut vaikuttavat kunnan asioihin. Lisäksi ehdokkaiden keskuudesta valitaan lautakuntien jäsenet ja edustajat muihin kunnallisiin luottamustoimiin.

Ehdit vielä hyvin mukaan, sillä ehdolle voi asettua 18. päivä syyskuuta saakka. Paikallinen kunnallisjärjestö auttaa sinut alkuun.

Ota yhteyttä puolueen verkkosivujen kautta (www.vasemmisto.fi) tai Vasemmiston puoluetoimistolle puoluesihteeri Sirpa Puhakkaan ([email protected]). Näin voit ottaa uuden askeleen työssä paremman maailman puolesta – yhdessä Vasemmiston porukan kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Kommentteja (7)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *