Ihmisten terveys bisneksen edelle

Kirjoitettu Paavon blogi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei hyväksy julkisten palveluiden luisumista yksityisen keinottelun piiriin. Vasemmisto vaatii, että laadukkaat terveyspalvelut kuuluvat kaikille, eikä palveluiden tuotantoon tuoda turhia välikäsiä.

– Valtion ja kuntien tehtävänä on tuottaa ihmisille laadukkaita palveluita. Yritysten tehtävänä on tuottaa omistajilleen mahdollisimman suuri voitto. Terveyspalveluissa näiden kahden yhdistäminen on mahdotonta, kuten monissa suomalaisissakin kunnissa on jo saatu nähdä.

Vasemmisto haluaa panostaa kaikki terveydenhoitoon käytettävät verorahat tasa-arvoisiin ja laadukkaisiin julkisiin palveluihin. Nykyinen tilanne, jossa kasvava määrä verorahoja valuu lääkäriyritysten omistajien pussiin ja yhteiset julkiset palvelut rapautuvat, on korjattava, kun se vielä on mahdollista.

– Kuntien yrityksiltä ostamat terveyspalvelut ovat paljastuneet kalliiksi. Yksityinen kuorii kermoja verokakun päältä ja jättää vaikeat ja kalliit operaatiot julkisen puolen hoidettavaksi. Laatu huononee ja hinnat nousevat.

– Lähes kaikki Euroopan unionin maat käyttävät terveyspalveluihin Suomea enemmän rahaa. Riittävän henkilökunnan palkkaamisen lisäksi palveluiden laatua on nostettava kuuntelemalla asiakkaita ja antamalla työntekijöille valtaa työnsä sisältöön. Palveluiden yksityistäminen synnyttää monia uusia ongelmia, eikä ratkaise vanhoja.

Kommentteja (1)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *