Ehdolle presidenttiehdokkaaksi

Kirjoitettu Paavon blogi

Pitkään olen ollut sitä mieltä, että kahden kuukauden päästä pidettävissä presidentinvaaleissa olisi vahva tilaus vasemmistolaiselle naisehdokkaalle. Olen kuitenkin herkällä korvalla kuunnellut vasemmistolaisten ihmisten toiveita ympäri Suomea. Alusta asti minua on toivottu ehdokkaaksi ja viime aikoina toivomukset ovat vain lisääntyneet.

On selvää, että presidenttikilpaan tarvitaan vasemmistolainen ehdokas. Moni toivoo myös nuoremman sukupolven ääntä poliittiseen keskusteluun. Olen lupautunut, että voin olla tämä vasemmistolainen vaihtoehto.

Moni on ihmetellyt, miksi Vasemmisto on pantannut päätöstä omasta ehdokkaastaan niin pitkään. Me vain toimimme sen mukaisesti kuin olemme päättäneet jo vuosi sitten. Asetamme oman ehdokkaan ja asetamme sen nimenomaan tänä viikonloppuna.

Henkilökohtaisesti olen halunnut ajoittaa ilmoitukseni tähän vaiheeseen, jotta voin siihen asti keskittyä puheenjohtajan ja ministerin tehtäviin. Ministerin tehtäviä aion hoitaa myös ehdokkuuden aikana.

Tästä johtuen minulla ei valitettavasti ole mahdollisuutta kiertää Suomen jokaista kuntaa, kuten aktiivisesta työelämästä jo vetäytyneillä ehdokkailla. Tavoitteena on silti tavata mahdollisimman paljon ihmisiä. Vasemmistolle kyse on enemmän linja- kuin henkilövaalista. Siksi me menemme vaaleihin asiat edellä.

Toistaiseksi vaalikeskusteluissa on keskitytty ennen muuta siihen, kuka on ollut eniten väärässä 15-20 vuotta sitten. Kaikki ovat olleet joskus väärässä, varmasti Vasemmistokin. Menneen sijaan pitäisi puhua tulevaisuudesta, minkälaista Suomea ja maailmaa haluamme rakentaa.

Meille tärkeää kampanjassa on puolustaa avointa ja moniarvoista Suomea. Me haluamme Suomen ja maailman, jossa kunnioitetaan ja arvostetaan erilaisuutta. Jokaisella pitää olla oikeus olla oma itsensä. Me emme halua antaa tuumaakaan tilaa rasismille, vähemmistöjen syrjimiselle tai heikkojen pilkkaamiselle.

Haluamme, että Suomi toimii ulko- ja turvallisuuspolitiikassa globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta. Suomen pitää olla vahvistamassa YK:n asemaa ja toimintakykyä. Meidän pitää olla rauhanturvaamisen ja siviilikriisinhallinnan suurvalta. Suomen pitää olla osa kansainvälistä rauhanliikettä.

Siksi Suomen pitää säilyä sotilaallisesti liittoutumattomana konfliktien sovittelijamaana, joka pystyy rakentamaan rauhaa olematta kriisien osapuoli. Siksi Suomen on pysyttävä sotilasliitto Naton ulkopuolella. Ääni Vasemmiston ehdokkaalle on vahva ääni Suomen liittoutumattomuuden puolesta, Nato-jäsenyyttä vastaan.

Kommentteja (15)
  1. Pingback: Moitin Arhinmäkeä | Jaakko Portti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *