Perussuomalaiset ajavat Ferrarilla Eurooppaan

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Vappu on opiskelijoiden ja työläisten juhla. Meille työväenpuolueiden (aitojen) kansanedustajille vappu on työn juhlaa, kirjaimellisesti. Kun 50 000 ihmistä kokoontui lakittamaan Mantaa ja korkkaamaan shamppanjapulloja, suuntasin auton nokan kohti Satakuntaa.
 
En niinkään kaipaa varsinaista vappuhulinaa, mutta mielelläni olisin osallistunut murrostorstai-mielenosoitukseen. Elinkeinoelämän Keskusliiton edustalla oli arviolta 1000 mielenosoittajaa. Toivottavasti tämä on merkki uuden liikkeen noususta.
 
Enemmänkin kaipaan vappupäivää ja Hakaniemen toria. Tänä vuonna oli ollut pelkästään marssilla 3000 ihmistä. Paljon tuttuja ja tärkeitä ihmisiä, joita näkee harvoin, mutta aina Hakaniemessä. Mutta kohta kymmeneen vuoteen ei ole ollut tätä mahdollisuutta.
 
Paitsi viime vuonna, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa puhumaan OMIENI eteen Hakaniemen torille. Täytyy myöntää, että silmät olivat vähän kosteana juuri ennen sitä hetkeä, kun sain ensimmäistä kertaa nousta Helsingin vappujuhlassa puhujalavalle.
 
Olin tänä vuonna puhumassa Porissa ja Kokemäellä. Porissa oli hieno tunnelma. Marssille osallistui arviolta 300-400 ihmistä ja läpi kaupungin kulkenut marssi oli komea näky. Eetunaukio oli ääriään myöten täynnä.
 
Satakunnan Vasemmistonuoret olivat järjestäneet mukavan yllätyksen. Aloittaessani puheen levitettiin puhujalavan eteen iso banderolli. Yritin puhuessani kuikuilla sen läpi tekstiä. Jossain vaiheessa sain selvää siitä. ”Paavo puheenjohtajaksi!” oli banderollin viesti.
 
Puheen jälkeen piraateiksi pukeutuneet vasemmistonuoret luovuttivat vielä itse tehdyn puheenjohtajan nuijan, upea hetki ja hieno lahja. Toivottavasti nuijalle tulee myös käyttöä.
 
*
 
Vapusta lähti liikkeelle ilmeisesti myös eurovaalikampanjat todenteolla. Muita puolueita ei ole alkuvuodesta juurikaan näkynyt Hakaniemen sunnuntaimarkkinoilla. Tänään lähes jokaisella puolueella oli oma kampanjatelttansa.
 
Perussuomalaiset on valinnut laman keskellä erikoisen kampanjointimetodin. Torikansa joutui väistelemään tieltä, kun Perussuomalaisten punainen kampanja-Ferrari ajoi läpi torin.
 
Tuskin edes Kokoomuksen öky-siivelle tulisi tällainen mieleen. Tai ainakaan he eivät kehtaisi tulla pyörimään punaisella Ferrarilla Hakaniemen torille.
 
Perussuomalaiset tekevät sen itse.
Kommentteja (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *