Syyttäjä luopui tänään syytteestäni

Kirjoitettu Paavon blogi

Tässä tuore tiedotteeni:

Syyttäjä luopui Paavo Arhinmäen syytteestä

Arhinmäki: Poliisijohdon ja poliisitoimesta vastanneiden poliitikkojen toimet arvioitava

Niskoittelusta syytetyn kansanedustaja Paavo Arhinmäen (vas.) osalta ns. Smash Asem -oikeudenkäynti on ohi. Tänään Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin todistajina poliiseja. Kuulemisen jälkeen syyttäjä päätti luopua syytteestä Arhinmäen ja kahden muun Vanhan ylioppilastalon edustalla kiinniotetun henkilön osalta.

– Olen tyytyväinen, että syyttäjä veti syytteensä pois. Perusteita syytteelle ei ollut, minkä olisi pitänyt käydä ilmi jo esitutkintamateriaalin perusteella, Arhinmäki kommentoi.

– Kuten olen alusta asti sanonut, oikeusprosessin laajuus heijastelee sitä, että tehtyjä virheitä ei ole haluttu myöntää. Poliisijohdon ja silloisen sisäministeri Kari Rajamäen etukäteen päättämä operaatio oli ylimitoitettu suhteessa tapahtumiin.

– 136 kiinniotettua ja 86 syytettyä on osoitus yrityksestä peitellä tapahtuneita virhearviointeja. Toivon, että oikeus käy huolella läpi jokaisen tapauksen ja osaa suhteuttaa syytteet tapahtumien luonteeseen ja poliisin toimintaan. Syyttäjän esittämää todistelua pitää arvioida kriittisesti.

– Myös poliisin toiminta on tutkittava huolella. Eduskunnan oikeusasiamies on luvannut tutkia poliisin toimia lukuisten kanteluiden pohjalta. Puolueeton arvio poliisin toiminnasta olisi saatava vielä ennen oikeusprosessin päättymistä.

– Yksittäiset poliisit toimivat poliisijohdon käskyjen mukaan, joten nimenomaan poliisijohdon toiminta on tutkittava. Myös poliisitoimesta vastanneiden poliitikkojen osuus on arvioitava puolueettomasti.

– Omalta osaltani vapauttavan päätöksen saaminen kesti yli vuoden tapahtumasta. Mielestäni prosessin venyttäminen on vaikuttanut poliittiselta.

Kommentteja (17)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *