Ehdolle kuntavaaleihin

Kirjoitettu Paavon blogi

”Jokaisella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, työajan järkevään rajoittamiseen sekä määräaikaisiin palkallisiin lomiin.” Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 24. artikla. Loma on paitsi oikeus, myös ihmisen velvollisuus itseään kohtaan.

Virallinen Suomi menee kiinni heinäkuuksi. EU:n päätöksenteko pyörii kuitenkin täysillä, joten heinäkuun aikana eduskunta saattaa joutua kokoontumaan ja pohtimaan mahdollista Espanjan tukemista.

Kotimaisen politiikan syksy käynnistyy osaltamme jo elokuun ensimmäisinä päivinä, kun puolueen ministeriryhmä tapaa kesäkokouksessa Rovaniemellä. Elokuussa järjestetään myös eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kaksipäiväiset kokoukset.

Näissä kokouksissa Vasemmiston pitää katsoa tulevaisuuteen. Millaisia vaihtoehtoja tarjoamme suomalaisen yhteiskunnan kehittämiselle? Mitä tehdä Euroopan talousjärjestelmäkriisille ja globaalin tason vaikuttamiselle? Hallitustyössä olemme saavuttaneet monia asioita, mutta paljon on vielä tavoiteltavaa.

Syksyllä alkaa valmistautuminen myös puoluekokoukseen, jossa tavoitteemme on hahmotella selkeä näkemys tulevaisuuden punavihreästä hyvinvointivaltiosta.

Syksyn tärkein haaste ovat kunnallisvaalit. Kuntavaaleissa ratkaistaan arvopohja, jolta suomalaista hyvinvointivaltiota rakennetaan. Kunnat nimittäin vastaavat valtaosasta peruspalveluitamme.
V
aikka valtio määrittää kehykset, ihmisten arjessa tuntuvat päätökset hyvinvointipalveluista tehdään kunnissa. Löytyvätkö päiväkoti, peruskoulu ja kirjasto kodin läheltä? Alistetaanko terveyskeskukset, vanhustenhoito ja kunnan hankinnat kilpailutukselle ja yksityistämiselle? Huolehditaanko kuntien työntekijöiden reiluista työehdoista? Rakennetaanko kuntiin kohtuuhintaisia vuokra- ja omistusasuntoja vai pelkkiä ökylukaaleja?

Nämä kaikki ovat asioita, joista päätetään valtuustoissa. Kuntien asukkaat, laadukkaat julkiset palvelut ja paikallisdemokratia tarvitsevat puolustajiaan mahdollisimman monessa Suomen kunnassa. Parhaiten se onnistuu Vasemmiston joukkueessa.

Itse olen Helsingin kaupunginvaltuustossa kolmatta kautta. Siksi uskallan suositella kunnallispolitiikkaan lähtöä.
Valtuustossa aktiivisesti toimimalla saa paljon käytännöllisiä pieniä ja isoja asioita aikaan: jääkaappeja vuokra-asuntoihin, yleisiä vessoja puistoihin, luvallisia graffitiseiniä nuorille, parempia yöbussivuoroja.

Vaikka kalenterini on täynnä ministerin ja puoluejohtajan töitä, olen pitänyt valtuustotyöskentelyä suuressa arvossa. Haluan olla jatkossakin vaikuttamassa tavallisten helsinkiläisten pieniin ja isoihin asioihin. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle myös ensi syksyn kunnallisvaaleissa.

Syksyn vaalirutistus tarvitsee jokaisen Vasemmiston jäsenen ja aktiivin panosta.

Mutta ensin lomaa ja lepoa. Toivon kaikille hyvää ja rentouttavaa kesää!

Kommentteja (2)
  1. Markku Lämsä 30.6.2012-10:37

    Paavo Euro-rahanjako ja hallitusyhteisttö syö Vasemmistoliiton kannatusta.
    Kun heinäkuussa Eduskunta saa kokountua päättämään Kataisen Brysselissä saamistaan Euro-laskusta, jotka on määritelty, maksa, tai maksa ja itket. Vasemistoliiton on kannatuksen turvaamiseksi ja kunnallisvaalien onnistumiseksi, pantava hallitus ota tai jätä vaihto-ehdon eteen, vaatia Kataisen ”sopinuksen” hylkäämistä tai muuten hallitus hajoaa, ja iloittaa, että jos hallituksessa äänestetään, niin Vasemistoliitto toimii myös eduskunnassa hallituksessa äänestämällää tavalla.
    Vasemistoliiton ministeriryhmä 2, hallituksen joo joo henkilöinä.
    Ei enään kannata rintaa röyhennellä hallitusneuvottelujen 100:lla.

  2. Pingback: Idän hipsterit « Annan provokaatioblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *