Taito- ja taideaineiden asemaa vahvistettava peruskoulussa

Kirjoitettu Paavon blogi
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii taito- ja taideaineiden tuntimäärän lisäämistä peruskoulussa. Perusopetuksesta käydyssä ajankohtaiskeskustelussa Arhinmäki sanoi uuden perusopetussuunnitelman lisäävän myös oppilaiden eriarvoistamista.
 
– Perusopetuksen tuntiajon uudistamisessa oli tarkoitus vahvistaa taide- ja taitoaineiden asemaa. Taito- ja taideaineet eivät kuitenkaan lisäänny pilkkomalla niitä yhä pienempiin osiin, jos kokonaistuntimäärää ei lisätä. Nyt ehdotettu tuntijako heikentää kuvataiteen, käsityön ja musiikin opetuksen edellytyksiä entisestään.
 
Uudessa tuntijakoehdotuksessa yläkoulujen valinnaisuutta lisätään. Arhinmäki muistuttaa, että perusopetuksen tehtävä on luoda kaikille yhtenäiset pohjatiedot jatkoa varten. Niin sanottujen piileviin tasokursseihin eli koearvosanoihin perustuviin matematiikan ja kielten opetusryhmiin tulee kiinnittää huomiota. 
 
– Valinnaisuuden ja eritasoisten opetusryhmien lisääminen tuottaa eriarvoisuutta. Niiden sijaan tulisi keskittyä luokkakokojen pienentämiseen ja tukiopetusjärjestelmien kehittämiseen, sanoo Arhinmäki.
Kommentteja (7)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *