Lakkoa rikotaan jälleen

Kirjoitettu Paavon blogi

Valtionyhtiö Altia Oyj yrittää rikkoa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton laillista lakkoa. Alla tiedotteeni asiasta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki:
Valtionyhtiön johdon yritykset rikkoa lakkoa käsittämättömiä
 
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan työnantajien yritykset rikkoa laillista lakkoa alkavat olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Perustuslaissa ja kansainvälisissä työsopimuksissa taatun työntekijöiden lakko-oikeuden kunnioitus on laskenut.
 
Pöyristyttävää on se, että tänään lakko-oikeuden rikkojana on yrittänyt toimia valtionyhtiö Altia Oyj.
 
Suomen Elintarviketyöläisten Liiton jäsenet aloittivat keskiviikon vastaisena yönä kuusipäiväisen lakon vastauksena sovintoesitykselle, jossa työntekijöiden työaikoja pyrittiin tuntuvasti heikentämään.
 
Altia Oyj on yrittänyt työnantajana rikkoa lakkoa pyrkimällä solmimaan paikallisen sopimuksen työhön paluusta laillisen lakon aikana ja määräämällä työntekijöitä lakkoon kuuluviin töihin. Työntekijöiden mukaan Altian toimitusjohtaja oli tämänaamuisessa kokouksessa uhkaillut heitä työpaikkojen menetyksellä, jos he eivät hyväksy sovintoesitystä ja palaa maanantaiaamuna töihin.
 
– Elintarviketyöläisten lakon syynä on todella suuri työntekijöiden oikeuksiin liittyvä kysymys, viisipäiväisen työviikon ja kahdeksantuntisen työpäivän säilyttäminen. Lakossa ei taistella vain yhden alan tai liiton oikeuksista vaan kaikkien duunareiden puolesta, Arhinmäki muistuttaa.
 
Yritykset murtaa laillista lakkoa eivät missään tapauksessa ole hyväksyttävää toimintaa valtionyhtiöltä.
 
Paavo Arhinmäki perää tänään jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hallitukselta, miten on mahdollista, että Altia Oyj valtionyhtiönä puuttuu ammattiliiton toimintaan yrittämällä murtaa laillisen lakon?
Kommentteja (5)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *