HOK-Elanto haluaa ydinvoimaa

Kirjoitettu Paavon blogi
Julkisuudessa usein ihmetellään, miksi kansanedustajat ovat ehdolla osuuskauppavaaleissa. Tänään HOK-Elannon edustajiston kokous oli taas osoitus siitä, että politiikkaa pitää tehdä myös osuuskauppatasolla.
 
HOK-Elanto on lähdössä mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Edustajistossa asia esiteltiin muiden asioiden joukossa ilmoitusasiatyyppisesti. Lähdimme vastarintaan ja vaadimme, että edustajisto saa sanoa oman näkemyksensä siitä, pitääkö osuuskaupan lähteä mukaan ydinvoimahankkeeseen.
 
Ydinvoiman sijaan osuuskaupan pitäisi tukea paikallista uusiutuviin energialähteisiin perustuvaa tuotantoa. Aivan samalla tavalla kuin osuuskaupan pitää minusta tarjota lähi- ja luomuruokaa kaupan hyllyillä.
 
Lisäksi jätin oheisen aloitteen edustajiston kokouksessa:
 
”Laman myötä entistä useampi ihminen joutuu turvautumaan pysyvästi tai tilapäisesti ruuanjakeluun, jota eri seurakunnat ja järjestöt organisoivat. Viimeisen vuoden aikana leipäjonot ovat kasvaneet entisestään. Todella pienituloisille ihmisille ruuanjakelu on ainoa keino, jolla selviytyä hankalasta tilanteesta. Myös Helsingin kaupungin asukastiloissa tarjotaan lähes ilmaiseksi aamiaisia vähävaraisille.
 
Ruuanjakelun ja aamupalatarjoilun ovat mahdollistaneet kaupoilta saatavat ruokalahjoitukset. Vieraillessani näissä paikoissa on käynyt ilmi, että HOK-Elanto on lopettanut ruuan antamisen näihin tärkeisiin toimintoihin. Enää ainoastaan leipää annetaan.
 
Tämä päätös on epäekologinen, kun käyttökelpoista ruokaa menee entistä enemmän roskiin. Ja sosiaalisesti se on erityisen epäoikeudenmukainen. Monet näiden palveluiden käyttäjät lienevät kaiken lisäksi HOK-Elannon jäseniä.
 
Me aloitteen allekirjoittaneet edustajiston jäsenet esitämmekin, että HOK-Elanto alkaa uudestaan lahjoittaa ruokaa ruuanjakeluun ja asukastilojen aamupalatarjoiluun.”
Kommentteja (1)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *