Vasemmisto nousussa

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Illan uutisissa oli mukavia tietoja. Vasemmistoliiton kannatus on jatkanut kasvuaan. Nyt 10 prosentin raja on saatu rikki. Toinen hyvä uutinen oli se, että lähes 30 prosenttia on käynyt äänestämässä ennakkoon. Tämä voi ennakoida äänestysinnon kasvua, mutta siitä ei toki vielä voi olla varma. Yhtä hyvin kysymys voi olla trendistä, jossa yhä useampi käy äänestämässä jo ennakkoon.
 
Ennakkoääniä on satanut mukavasti myös minulle. Muutama multimediaviesti on tullut äänestyslapusta, johon on piirretty numero 228. Vaalimökiltä ohjasin eilen ja tänään useamman ihmisen äänestämään esitteeni kanssa Pääpostiin.
 
Olimme jakamassa aamulla esitteitä kotimetroasemalla Herttoniemessä. Vastaanotto oli hyvä ja useat sanoivat käyneensä jo äänestämässä numeroa 228. Muutama otti myös isomman nipun esitteitä vietäväksi työpaikalleen tai kouluunsa.
 
Huomenaamulla menemme jakamaan esitteitä Vuosaaren metroasemalle. Muutenkin Paavon jengi on hyvin liikkeellä. Sekä aamu- että iltapäiväruuhkassa on ollut jengiä jakamassa esitteitä metroasemilla. Tätä metro- ja juna-asemilla jakamista jatkamme viikon loppuun asti. Nyt on tärkeää olla liikkeellä.
 
Aikaisemmin vaalipäivä on rauhoitettu kampanjoinnilta. Tänään puoluesihteerit vahvistivat viime viikolla tekemänsä yhteisen päätöksensä. Vaalityö jatkuu myös sunnuntaina. Nähtäväksi jää, onko päätös hyvä vai huono.
 
Vaalipäivänä jatkuva kampanjointi voi nostaa hivenen äänestysintoa, mutta toisaalta ylilyöntien vaara kasvaa. Vaalityötä ei saa tehdä äänestyspaikkojen läheisyydessä. Ainakin isoissa kaupungeissa äänestyspaikkoja on hyvin tiuhassa. Voi syntyä vielä tiukkaa kädenvääntöä siitä, mikä on asiallinen paikka käydä kampanjaa.
 
Vaalivoitto ja läpimenoni ovat todella lähellä. Nyt jokaisen pitää vielä huolehtia siitä, että kaikki ystävät, työ- ja opiskelukaverit sekä naapurit lähtevät myös äänestämään. Jokainen ääni on todella tärkeä.

Lisäys:
Tässä Vilma Melasniemi, Otto Grundström, Eero Milonoff, Niko Saarela ja muut kertovat miksi kannattaa äänestää 228:

Kommentteja (13)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *