Kävelevä potentiaalinen skandaali

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Eilen istuin eduskunnan kuppilassa kahden vihreän kollegani kanssa täysistunnon jälkeen. Kohta piti lähteä Kesärantaan ja olin niin poikki, ettei huvittanut mennä työhuoneeseen kirjoittamaan vaikkapa tätä blogia. Paljon mukavampaa oli hyvässä seurassa heittää väsynyttä läppää. Pohdimme muun muassa skandaalien syntyä.
 
Tulimme siihen tulokseen, että me kansanedustajat emme aiheuta skandaaleja. Skandaalit aiheuttaa lehdistö. Koskaan ei nimittäin voi tietää, mikä meidän tekemisemme aiheuttaa skandaalin. Skandaaleja määrittävät lähinnä huonot uutispäivät. Mitä vähemmän oikeita uutisia, sitä varmemmin joku täysin toissijainen ohimenevä asia nostetaan ”skandaaliksi”.
 
Monesti väitetään, että poliitikko aiheuttaa ”skandaalin” tarkoituksella julkisuushakuisesti. On sekin tietenkin mahdollista, mutta yleensä kysymys on kuitenkin aivan jostain muusta. En vieläkään ymmärrä, miten ihmiset voivat ajatella, että hakeuduin tahallani kiinniotetuksi Smash Asemissa. Luulisi jokaisen ymmärtävän, että se ei ole mahdollista.
 
Samalla tavalla ajattelematonta huudahdustani Serbia-ottelussa ovat jo jotkut tulkinneet julkisuustempuksi. Minä siis stadionilta ulos marssiessani huomasin äkkiä Hesarin ulkomaantoimittajan lähettyvilläni ja päätin huutaa jotain, joka päätyisi varmasti lehteen.
 
Kansanedustajan tehtävässä on se ongelma, että on potentiaalinen kävelevä skandaali. Tai ainakin sellaiset kansanedustajat ovat, jotka eivät entisen eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen moralisoinnista huolimatta joka hetki mieti olevansa kansanedustajia vaan pikemminkin elävät normaalia elämää istuntosalin ulkopuolella.
 
Kai sitä pitää alkaa entistä tarkemmin miettiä, mistä asioista lehdet voivat huonona päivänä kehittää ”skandaalin”. Erään kesällä tulevan televisio-ohjelman kuvauksiin pyydettiin tuomaan pieni lahja puhemies Sauli Niinistölle. Ajattelin viedä hänelle nuuskapurkin pilke silmäkulmassa, enää ei voi polttaa Storyvillessä. Mutta sitten tajusin, että sehän olisi ollut skandaali: ”kansanedustaja lahjoitti laitonta nuuskaa puhemiehelle!”
Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *