Kirkkaasti läpi, mutta vain äänestämällä

Kirjoitettu Paavon blogi
 
MTV3 ja Helsingin Uutiset olivat teettäneet Taloustutkimuksella gallupin Helsingin vaalitilanteesta. Minun kannalta tulos näytti erinomaiselta. Olisin saamassa peräti 34,4 prosenttia Vasemmistoliiton äänistä Helsingissä ja menossa kirkkaasti läpi. Viime vaalien kokonaisäänimäärällä tulos tarkoittaisi noin 7500-8000 ääntä.
 
Vaikka Helsingin Uutiset hehkutti minua jo varmana läpimenijänä, ei samppanjapulloja kannata vielä poksautella. Kyselyn tulokset ovat vain suuntaa-antavia. Duunia pitää tehdä todella kovasti, että kyselyn tulos muuttuu myös ääniksi vaalipäivänä. Lisäpotkua ja hyvää fiilistä uutinen joka tapauksessa toi. Nyt mennään läpi varmasti, kun saadaan vain ihmiset liikkeelle!
 
Huono uutinen tutkimuksessa oli se, että kyselyn mukaan Vasemmistoliitto olisi saamassa Helsingissä vain yhden paikan. Selkeä tavoite ja tunnelma on ollut se, että kahdeksan vuoden tauon jälkeen Helsingistä menee läpi kaksi vasemmiston kansanedustajaa. Ja itse asiassa olen edelleen sitä mieltä, että me otamme Helsingistä ne kaksi paikkaa. Kampanjani pyrkimys saada lähiöiden potentiaaliset äänestäjät liikkeelle nousee entistä tärkeämmäksi.
 
Tutkimuksen mukaan vuoden 2003 vaaleihin nähden keskusta menettää toisen paikkansa ja perussuomalaiset ainoansa. Vastaavasti nousussa ovat kokoomus ja vihreät. Kokoomus ottanee edellisvaalien notkahduksen jälkeen takaisin viime vaaleissa menetetyn paikan. Sen sijaan on kovin vaikea uskoa, että vihreät olisivat nousussa.
 
Vihreiltä puuttuvat selkeästi omat teemat ja avaukset. Vihreiden 450 euron perustulomallista ei ole vaaliaseeksi kuin korkeintaan itseään vastaan. Puolueen politiikan heiluminen edestakaisin poliittisella kentällä ei ole omiaan lisäämään kannatusta. Aikaisemmin vihreät ovat yrittäneet uskotella, etteivät ole oikealla tai vasemmalla vaan edellä. Nyt puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg ilmoitti vihreiden olevan tiukasti keskellä. Povaankin, että lisäpaikan ottaa vihreiden sijaan Vasemmistoliitto.
 
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on tutkimuksen mukaan vaarassa pudota eduskunnasta. Uudenmaan vaalipiiristä tullut Heinäluoma on yrittänyt raivokkaasti muuttaa imagoaan Don Eerosta tavalliseksi itähelsinkiläiseksi. Metrolla matkustamisen hehkuttaminen ja ottelulippujen tarjoaminen Kontun peliin ovat olleet jotenkin hyvin epäaitoja. Pubeja ja ostareita kiertäessäni olen huomannut, ettei Heinäluoma innosta helsinkiläisiä.
 
Viimeistään tämän tutkimustuloksen jälkeen demareiden soppatykit lähtevät kuitenkin puskemaan sellaisella raivolla Heinäluomaa lähiöostareille, että hänen kannatuksensa alkaa nousta. Tämän, jos minkä, demarit osaavat. Vaalien välissä heitä ei juurikaan näy ihmisten parissa, mutta viimeisen kuukauden aikana koko soppatykistö on liikkeellä.
Kommentteja (13)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *