Karsinnat ovat ohi

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Edes parin tunnin pyörälenkki sunnuntaina kauniissa säässä ei onnistunut kohentamaan mielialaani. Eilisen Serbia-tappion jälkeen jälleen yhdet karsinnat ovat käytännössä ohi. Upea vierasvoitto Puolasta Bydgoszczissa ja tasapeli Portugalia vastaan nostivat odotukset kattoon. Nyt ne ovat romahtaneet kellariin, taas yksi jalkapallon arvoturnaus ilman Suomea.
 
Suomi oli ottelussa täysin vastaantulija. Yhtä Tihisen puskua lukuun ottamatta ei Suomi pystynyt luomaan edes puolittaisia maalipaikkoja. Tosin paljoa ei voi odottaa, jos keskikentän keskellä pelaa Markus Heikkinen ja Jari Ilola. Roy Hodgson ei ilmeisesti edes halunnut yrittää pelata. Ja miksi umpisurkeat Shefki Kuqi ja Mikael Forssell olivat kärjessä Jonatan Johanssonin sijaan? Hodgsonia on joskus pidetty taktiikkanerona, mutta eilinen kokoonpano oli kyllä melkoinen älynväläys.
 
Serbia-ottelua alustaneissa treeneissä Pallokentällä Shefki onnistui paukuttamaan maalintekoyrityksellään rikki viereisen Finnair Stadiumin lampun. Sen olisi pitänyt olla jo riittävä näyttö Shefki vireestä. Ensimmäisessä maalissa Toni Kallio oli pihalla kuin lumiukko ja toisessa maalissa Hannu Tihinen oli hitaampi käännöksissään kuin minä puulaakiottelussa.
 
Jos Suomi oli onneton kentällä, vielä surkeampi oli Palloliitto kentän laidalla. Aikoinaan Turkki-ottelussa kaveriltani takavarikoitiin PKK:n lippu portilla ”kapinalippuna”, muutama vuosi sitten Palloliittoa (syystä) kritisoinut banderolli revittiin alas hetkessä ja hämmästyttävin oli kerta, jolloin Skotlannin lippu poistettiin ”poliittisena kannanottona” ja poistoa protestoinut kilttiin pukeutunut skotti heitettiin ulos maaottelusta.
 
Nyt päätykatsomossa annettiin koko ottelun ajan roikkua suuren KOSOVO IS SERBIA banderollin sotarikollinen Ratko Mladicin nimeä huutaneiden serbialaisten alapuolella ”maantieteellisenä faktana”. Etukäteen lehdessä todettiin, että poliittisiin banderolleihin puututaan tiukasti ja tekstejä tarkastavat myös serbiaa ja albaniaa osaavat. Ilmeisesti sen sijaan sisälukutaidolla ei ollut niin väliä. Olisi voinut kuvitella, että jokaiselle oli selvää lakanan poliittisuus.
 
Kun surkea peli ja Palloliiton surkea toiminta tiivistyivät 2-0 maalissa, minulle riitti. Kävin niin kuumana, että oli pakko kävellä ulos katsomosta ja samalla tuli käytettyä turhan kovaa kieltä vieressä juhlineita serbejä kohtaan.
 
Mutta kuten Bill Shankly on sanonut: ” Someone said ’football is more important than life and death to you’ and I said ’Listen, it’s more important than that’”
Kommentteja (14)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *