Aloitteissa on voimaa

Kirjoitettu Paavon blogi
 
Olemme kiertäneet nyt vuoden verran Helsingin lähiöissä pitämässä baaritilaisuuksia. Ajatuksena on ollut puhua kunnallispolitiikasta, valtuustotyöstä ja kerätä kommentteja sekä toiveita valtuustoon. Huomenna pidetään Puu-Vallilassa viimeinen kunnallispoliittinen tilaisuus.
 
Olemme pitäneet tilaisuuksia ainakin Kontulassa, Myllypurossa, Itäkeskuksessa, Vuosaaressa, Siilitiellä, Herttoniemessä, Herttoniemenrannassa, Laajasalossa, Kalliossa, Maunulassa, Oulunkylässä, Lassilassa, Kannelmäessä, Malminkartanossa, Pihlajamäessä ja Malmilla. Muutamissa näissä parikin kertaa.
 
Ensi viikolla alkaa varsinainen eduskuntavaalityö, vaikka onhan lähiökierros ollut myös hyvää vaalityötä. Moni on sanonut, että sinähän olet tehnyt vaalityötä jo monta vuotta. En ole ollenkaan pahastunut tällaisista kommenteista, päinvastoin.
 
Minusta olisi hyvä, jos yhä useampi ottaisi asenteekseen sen, että vaalityö on jatkuva prosessi. Politiikassa ei saa riittää se, että pari kuukautta ennen vaaleja jalkaudutaan "kansan pariin". Olemme jo nyt sopineet, että kiertäminen jatkuu myös eduskuntavaalien jälkeen kansanedustajana ja silloin puhutaan myös eduskunnan asioista.
 
Tilaisuuksissa olen kannustanut ihmisiä nostamaan esiin konkreettisia toiveita asioista, joita yritän sitten viedä eteenpäin valtuustossa. Valtuutetun tekemät aloitteet ovat ehkä hiukan aliarvostettu, mutta ainakin minusta erittäin hyvä tapa edistää ihmisille tärkeitä pieniä ja suuria asioita. Olen ollut yksi valtuuston aktiivisimmista aloitteiden tekijöistä.
 
Aloitteet eivät ole jääneet vain toiveiksi vaan moni niistä on saanut aikaan myös tuloksia. Tunnetuin lienee aloite siitä, että kaikkiin kaupungin vuokra-asuntoihin hankitaan jääkaapit. Valtuusto on aloitteeni pohjalta päättänyt, että 13 350 jääkapittomaan vuokra-asuntoon pitää hankkia kaapit. Valtuuston hyväksymän aloitteen toteutus on takkuillut, mutta eteenpäin mennään.
 
Paljon muitakin aloitteita on mennyt läpi. Esimerkiksi Itäkeskukseen tulee opasteet terveysasemalle, Herttoniemen metroaseman kunnostusta on aikaistettu ja on joukossa oma siltarumpuhankkeenikin. Tänä vuonna käynnistetään kaavoitusprosessi kevyenliikenteen sillasta Herttoniemenrannasta Laajasaloon.
 
Viime viikolla sain jälleen kaksi iloista uutista aloitteideni etenemisestä. Lassilan tilaisuudessa nousi esille kevyenliikenteen raitin huono valaistus. Kävin itse tarkastamassa paikan koiran kanssa ja alue oli todella pimeä. En yhtään ihmettele, että lassilalaiset ovat kokeneet Mätäjoen varren pelottavaksi. Yleisten töiden lautakunta totesi lausunnossaan, että alueella on tehty katselmus ja valot rakennetaan syksyllä 2007.
 
Toisesta aloitteestani luin Helsingin Uutisista. Liikuntalautakunta näytti vihreää valoa aloitteelleni, että jatkossa kouluihin ja liikuntapaikkoihin hankittavat jalkapallot voisivat olla Reilun kaupan fudiksia.
 
Uskon vahvasti, että ihmiset kiinnostuvat enemmän politiikasta, kun se viedään sinne missä he liikkuvat: ostareille, pubeihin ja kirjastoihin. Toisaalta onnistuneet aloitteet ovat myös tärkeitä itselleni. Ne antavat voimaa tehdä duunia. Ei politiikassa jaksa painaa, jos välillä ei saa myös jotain konkreettista aikaan.
Kommentteja (6)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *