Kuntavaalit 2021

Paavo Arhinmäki – lähiöpormestari

PAAVO ARHINMÄKI ON VASEMMISTOLIITON PORMESTARIEHDOKAS HELSINGISSÄ. ÄÄNESTÄ NUMEROLLA 518

Paavo Arhinmäki on vasemmistoliiton pormestariehdokas Helsingisssä kuntavaaleissa 2021. Tue Arhinmäen tietä pormestariksi lahjoittamalla.

Näissä vaaleissa Paavo Arhinmäki nostaa esiin erityisesti näitä teemoja:

KOHTUUHINTAISTA ASUMISTA

Meillä helsinkiläisillä menee liian suuri osa käteen jäävistä tuloista asumiseen. Jotta asuntojen hintojen ja vuokrien jatkuvaa nousua saadaan hillittyä, pitää Helsinkiin rakentaa lisää asuntoja.

Pelkkä asuntojen rakentaminen ei kuitenkaan riitä. Ratkaisevaa on, millaisia asuntoja rakennetaan. Helsinkiin tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja.

Kaikkia näitä pitää rakentaa omakustannusperiaatteella eli vuokrissa tai hinnoissa on vain rakentamis- ja hoitokulut. Ei anneta grynderien vetää välistä suuria voittoja.

VEHREÄ HELSINKI

Helsinki on tunnettu vehreydestään. Me helsinkiläiset rakastamme puistojamme, lähimetsiämme, kallioitamme ja rantojamme. Tästä on pidettävä jatkossakin kiinni.

Kun Helsinkiin rakennetaan lisää, rakennetaan mieluummin tiiviisti lähiluontoa säästäen kuin mattomaisesti laajalle levittyen. Kaikille asuinalueille on oltava hyvät joukkoliikenneyhteydet.

Täydennysrakentamista on tehtävä huolella asukkaita kuunnellen ja tärkeitä viheralueita säästäen.

MAAILMAN TOIMIVIMMAT LÄHIÖT

Helsinki ei ole vain kaupungin keskusta. Helsinki on yhtä lailla myös kaikki kaupunginosat, joissa me helsinkiläiset asumme. Liian usein, kun puhutaan toimivasta kaupungista, unohdetaan lähiöt. Meistä helsinkiläisistä kuitenkin suurin osa asuu ja elää lähiöissä.

Lähiöiden palveluista pitää huolehtia. Jokaisessa kaupunginosassa pitää olla maailman paras lähikoulu. Maailman toimivimmissa lähiöissä palvelevat kirjastot ja nuorisolla on kokoontumistiloja. Lähiliikuntapaikat ja lähiluonto tarjoavat mukavan ja turvallisen paikan liikkua ja kuntoilla. Sosiaali- ja terveyspalveluihin pääsee kätevästi.