Miksi Bilderberg-kokousten sisällöstä ei kerrota?

Kirjoitettu Paavon blogi

Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys Bilderberg-kokouksista

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen osallistui 3. – 6. kesäkuuta pidettyyn Bilderberg-kokoukseen Sitgesissä Espanjassa.

Bilderberg-ryhmä on epävirallinen vuotuinen konferenssi talouselämän, median ja politiikan vaikuttajille. Se on saanut nimensä alankomaalaisen hotellin mukaan, jossa ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1954. Ryhmä on tarkoitettu vain pohjoisamerikkalaisille ja eurooppalaisille valtaeliiteille. Tapaamisissa käytyjen keskustelujen sisällöstä ei yleensä kerrota ulkopuolisille. 

Bilderberg-kokouksien ympärillä oleva salamyhkäisyys ja huippupoliitikkojemme osallistuminen niihin herättää monissa ihmisissä epäilyksiä ja kysymyksiä: Minkälaisia asioita kokouksessa käsitellään? Keitä muita kokoukseen osallistuu? Minkälaisia päämääriä kokouksella on ja keiden etua se ajaa? Miksi kokous on salainen?
 
Mielestäni onkin erikoista, että tästä suuresta ja tärkeästä vuosittaisesta politiikan ja talousasioiden kokouksesta ei puhuta julkisesti juuri mitään. Valtiovarainministeri Kataisen osallistumisesta Bilderberg-kokoukseen tiedotettiin mm. valtiovarainministeriön sivuilla, joten hän lienee ollut kokouksessa Suomen virallisena edustajana.
 
Suomalaiseen ja pohjoismaiseen yhteiskuntaan on kuulunut avoimuuden ja demokraattisuuden painottaminen. Päätöksenteon läpinäkyvyyden ja demokratian toteutumisen kannalta on tärkeää tietää, mitä asioita ministerimme käsittelevät ja mitä kantoja suomalaiset edustavat kansainvälisissä kokouksissa. Siksi olisi tärkeää, että näiden kysymysten monissa aiheuttaman hämmennyksen ja epäilyjen hälventämiseksi valtiovarainministeri Katainen reilusti ja avoimesti kertoisi kokouksesta.
 
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
 
Oliko valtiovarainministeri Katainen Bilderberg-kokouksessa Suomen edustajana?
Mitä kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin? Mitä Suomen kantoja valtiovarainministeri Katainen esitteli Bilderberg-kokouksessa?
Kommentteja (23)
 1. Sami Vartiainen 8.6.2010-18:58

  Hyvä Paavo! Bilderberg-kokouksissa on vuosien varrella käynyt melkoinen joukko suomalaisia vaikuttajia, kuten Paavo Lipponen, Jorma Ollila, Helsingin Sanomien ja Ylen pomoja, Jaakko Iloniemi, Esko Aho, Matti Vanhanen sekä Katainen ainakin kahdesti. He saavat sieltä ohjeistukset jyrätä läpi valtionhallinnossa, taloudessa ja mediassa sellaista linjaa, joka "suurempia" tahoja miellyttää ja joka palvelee heidän synkkiä totalitaristisia päämääriään. Ja se menee paljon syvemmälle kuin aavistatkaan. Mutta googlaamalla "Bilderberg Finnish" saat selville ketkä kaikki niissä kokouksissa ovat ohjeistettavina käyneet. Hieno, rohkea veto ottaa asia puheeksi. Kiitos. Sami.

 2. Lauri Taskinen 8.6.2010-23:36

  Hienoa, että nostit asian esille. Toivottavasti saat kysymykseen kattavamman vastauksen kuin että se on “normaali kansalaisfoorumi”. Tuo kokoustaminen, vaikkei siellä muka mitään virallisia päätöksiä tehtäisikään, huolestuttaa todella. Ja varsinkin nyt kun saadaan seurata länsimaisten “hyvinvointivaltioiden” alasajoa velkatalouden horjumisen takia.

 3. gösta 9.6.2010-10:19

  Tästä löytyy huippusalaisen Bilderberg-kokouksen osallistujalista, mm.

  http://carlbildt.wordpress.com/2010/06/05/helg-i-barcelona/

 4. Hansi Harjunharja 9.6.2010-14:59

  Kiitos!
  Olen itse yrittänyt saada YLE:n uutisoimaan kokouksesta ja koettanut saada keskustelua aikaiseksi myös suomalaisissa päätöselinten keskusteluissa, kuten eduskunnassa.
  Itseä ei valta kiinnosta omalle kohdalleni, mutta olen miettinyt, että pitäisikö alkaa kunnon populistiksi, että minut kutsuttaisiin tuonne kokoukseen automaattisesti ja saisin tietää, mitä siellä oikeastaan päätetään.

 5. Juhani Harjunharja 9.6.2010-15:27

  Poikani Hansi lienee lähestynyt Paavoa tässä asiassa? Joka tapauksessa tällaiset erilaiset “salaseurat” olisi syytä saada valtiohallinnon osalta kunnolla läpinäkyviksi. Jos niin ei saada, ei valtiohallinto voine lähettää moisiin “salaseuroihin” edustajaansa edes “kuulolle”.
  Oikein hyvä, että Paavo ottaa tämänkin asian esille!

 6. Anu Taskinen 9.6.2010-16:57

  Tällaisesta kylmän sodan aikaisesta salakokoustamisesta tulisi päästä kokonaan eroon. Nykyaikaiseen päätöksentekosysteemiin PITÄISI kuulua avoimuus, vaikutusmahdollisuudet ja keskustelu. Kukahan nämä kokoukset oikein maksaa…? Miten voi edes olla mahdollista, että esimerkiksi Katainen osallistuu veronmaksajien kustantamana eli Suomen valtionvarainministerinä kokoukseen, jonka osallistujalista, sisältö ja tapaamisen motiivit pimitetään tarkoituksella.

 7. J.H. 10.6.2010-13:20

  Aivan historiallisen hieno avaus puolueen puheenjostajalta!

 8. Miguel Hawkins 10.6.2010-13:56

  Onnea vaan yrityksellesi saada jotain tietoja kokouksesta. Veikkaan että yritykseksi jää. Haluatko todella tietää miten syvälle kaninkolo menee?

 9. 137 10.6.2010-18:47

  Naton entinen pääsihteeri, kaksi kertaa Bilderberg kokouksessa käynyt(1994&1995) Willy Claes on sanonut Belgialaisessa radio-ohjelmassa että päätökset vaikuttavat politiikkaan:
  http://translate.google.com/translate?hl=nl&ie=UTF-8&sl=nl&tl=en&u=http://www.zonnewind.be/bilderberg/2010/media-schade-beperken.shtml

  että se siitä “normaalista kansalaisfoorumista”…

 10. harri.saren 10.6.2010-22:02

  Kiitos Paavo,miehen työ. Älä anna periksi.

 11. Staffan Lindeman 11.6.2010-10:17

  Jooo.. Kyllä on ihmellsitä että tehdään taloudellisia linjauksia salassa, ja Katainen kun pitäis olla Suomalisia edustamassa. Ylensä kun jotain tehdään salassa niin se on jotain mitä ei kestä päivänvaloa. Suosittelen luettavaksi G EDWARD GRIFFIN “THE CREATUR FROM JEKYLL ISLNAD” tai samasta kirjasta äänikirjaa. Sama toistuu mitä tapatui jekyll saarel 1910.

 12. Etelävuori 17.6.2010-10:10

  Tässä olisi blogi Bilderberg-ryhmästä, ja valtionomaisuuden yksityistämis asioista joihin tod. näk Beilderbergit vaikuttivat

 13. Esa M 17.6.2010-16:01

  Tuliko tähän mitään vastausta missään vaiheessa?

 14. Teemu Välimäki 17.6.2010-20:45

  Tässä omaa tutkimustani:
  Suomen presidentti Tarja Halonen julistaa Bilderberg-asiakirjat salaisiksi http://bilderberg.infosota.fi/2009/07/06/suomen-presidentti-julistaa-bilderberg-paperit-salaisiksi/

  Oikeusasiamies: Bilderberg-jäsenyys ei ole merkittävä sidonnaisuus http://bilderberg.infosota.fi/2010/01/13/oikeusasiamies-bilderberg-jasenyys-ei-ole-merkittava-sidonnaisuus/

  Katainen Bilderberg-kokouksesta: “Normaali kansalaisfoorumi” http://bilderberg.infosota.fi/2009/12/08/katainen-bilderberg-kokouksesta-normaali-kansalaisfoorumi/

 15. Hannu K. 21.6.2010-10:08

  Nyt vaan painetta Jyrkin suuntaan. Jykän on pakko kommentoida tätä jotenkin.

 16. Sami Haapavaara 23.6.2010-21:23

  Eikös nyt olisi aika vastauksen?
  21 päivää kuluu loppuun, ja eduskunta lähtee kesälaitumelle?

  Milloin kuulemme kysymyksen, ja siihen vastauksen?

 17. Hansi Harjunharja 24.6.2010-05:40

  Entinen NATO:n pääjehu Willy Claes, joka osallistui kokukseen -94 ja -95 kertoi medialle, että kyseisellä kokouksella todellakin on vaikutusta maiden politiikkaan. Siellä poliitikot päättävät linjauksistaan pidettyjen puheenvuorojen pohjalta.
  Tämä merkitsisi sitä, että Jyrkin toimet hallituksessa ovat aivan joidenkin muiden ihmisten intressien tukemista kuin Suomen kansalaisten.
  Tällaista ei saa, eikä tule hyväksyä. Pyydän Paavoa osoittamaan kysymyksensä entistä vaativampana Jyrkille ja nojaavan mediassa tulleisiin tietoihin Bilderberg-kokouksista.
  Bilderberg-tutkija Daniel Estulin sai voitokkaan vuoden Espanjassa, kun jopa 200 mediaa tiedotti kansalaisilleen Sitgesin kokouksesta. Häneltä voinee myös kysyä hyviä neuvoja, mikäli Jyrki asiassa halutaan saada ahtaalle. Ja halutaanhan me!

 18. Morjens 24.6.2010-13:52

  Sami H., tehty kirjallinen kysymys löytyy tuolta: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_516_2010_p.shtml

  Vastausta ei ole vielä kuulunut, ainakaan noille sivuille.

 19. latua kekkoselle 24.6.2010-17:17

  http://www.laquadrature.net/en/leak-eu-pushes-for-criminalizing-non-commercial-usages-in-acta toisenlaista salamyhkäilyä epädemokraattista toimintaa Euroopan tasolta tuosta linkistä. (ilmeisesti) Uusin vuotanut dokumentti ACTAn pelottavassa historiassa. YLE tai HS ei ole kumpikaan kertonut neuvotteluista mitään. Miten Paavo mielestäsi Suomen pitäisi lähestyä tätä asiaa ja miten Suomi pystyisi vaikuttamaan? Mikä on nähdäksesi tuo tekstissäkin kyselty Suomen kanta sopimukseen ja sen kehittelyyn?

 20. Sami Haapavaara 24.6.2010-19:25

  No moi Morjens, siksi kysyinki, eikö ole saatu vastausta, jos en väärin muista, kirjalliseen kysymykseen tulee antaa vastaus 21 päivässä. Alkaa kello tikittää loppua, ajan suhteen meinaan.

 21. Jykä "vastannu" 20.7.2010-13:54

  Eduskunnan puhemiehelle

  Eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ssä mainitussa tarkoituksessa Te, Herra puhemies, olette toimittanut asianomaisen ministerin vastattavaksi kansanedustaja Paavo Arhinmäen /vas näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 516/2010 vp:

  Onko hallitus tietoinen, oliko valtiovarainministeri Katainen Bilderberg-kokouksessa Suomen edustajana,
  mitä kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin ja
  mitä Suomen kantoja valtiovarainministeri Katainen esitteli Bilderberg-kokouksessa?
  Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

  Valtiovarainministeri Katainen ei ollut Bilderberg-kokouksessa Suomen edustajana, vaan kutsuttuna asiantuntijana ja vaikuttajana. Osallistujia kutsutaan Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Mukana on kansainvälisten poliitikkojen lisäksi mm. talouselämän, työmarkkinoiden, kansainvälisten järjestöjen ja median edustajia.

  Valtiovarainministeriö tiedotti ministeri Kataisen matkasta julkisuusperiaatteen mukaisesti. Suomessa pääministerin ja ministereiden matkoista tiedotetaan (mm. pääministeri Lipposen, pääministeri Vanhasen ja valtiovarainministeri Heinäluoman Bilderberg-osallistumiset), jotta tiedetään heidän poissaolostaan esim. eduskunnan istunnoista.

  Tänä vuonna aiheina olivat muun muassa kansainvälinen talouskriisi, ilmastonmuutoksen torjunta ja ruokakriisi.

  Bilderberg-kokouksissa on tarkoitus käydä avointa ja monipuolista vuoropuhelua. Kokouksessa käytettyjä puheenvuoroja ei julkisteta. Valtiovarainministeri Katainen lausui käsityksensä asiantuntijana, ei Suomen valtion kantana.

  Helsingissä 1 päivänä heinäkuuta 2010

  Valtiovarainministeri Jyrki Katainen

 22. jyrki laukkanen 21.8.2014-12:06

  Daniel Estulinin kirja; The true Story Of the Bilderberg Group on ilmestynyt yli 40 kielellä. Jostain syystä ei suomeksi ? Yleiset syyt ilmeisesti vaikuttavat ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *