Miksi Bilderberg-kokousten sisällöstä ei kerrota?

Kirjoitettu Paavon blogi

Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys Bilderberg-kokouksista

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen osallistui 3. – 6. kesäkuuta pidettyyn Bilderberg-kokoukseen Sitgesissä Espanjassa.

Bilderberg-ryhmä on epävirallinen vuotuinen konferenssi talouselämän, median ja politiikan vaikuttajille. Se on saanut nimensä alankomaalaisen hotellin mukaan, jossa ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1954. Ryhmä on tarkoitettu vain pohjoisamerikkalaisille ja eurooppalaisille valtaeliiteille. Tapaamisissa käytyjen keskustelujen sisällöstä ei yleensä kerrota ulkopuolisille. 

Bilderberg-kokouksien ympärillä oleva salamyhkäisyys ja huippupoliitikkojemme osallistuminen niihin herättää monissa ihmisissä epäilyksiä ja kysymyksiä: Minkälaisia asioita kokouksessa käsitellään? Keitä muita kokoukseen osallistuu? Minkälaisia päämääriä kokouksella on ja keiden etua se ajaa? Miksi kokous on salainen?
 
Mielestäni onkin erikoista, että tästä suuresta ja tärkeästä vuosittaisesta politiikan ja talousasioiden kokouksesta ei puhuta julkisesti juuri mitään. Valtiovarainministeri Kataisen osallistumisesta Bilderberg-kokoukseen tiedotettiin mm. valtiovarainministeriön sivuilla, joten hän lienee ollut kokouksessa Suomen virallisena edustajana.
 
Suomalaiseen ja pohjoismaiseen yhteiskuntaan on kuulunut avoimuuden ja demokraattisuuden painottaminen. Päätöksenteon läpinäkyvyyden ja demokratian toteutumisen kannalta on tärkeää tietää, mitä asioita ministerimme käsittelevät ja mitä kantoja suomalaiset edustavat kansainvälisissä kokouksissa. Siksi olisi tärkeää, että näiden kysymysten monissa aiheuttaman hämmennyksen ja epäilyjen hälventämiseksi valtiovarainministeri Katainen reilusti ja avoimesti kertoisi kokouksesta.
 
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
 
Oliko valtiovarainministeri Katainen Bilderberg-kokouksessa Suomen edustajana?
Mitä kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin? Mitä Suomen kantoja valtiovarainministeri Katainen esitteli Bilderberg-kokouksessa?
Kommentteja (23)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *