Arkisto

2017
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2016
joulu
marras
loka
syys
elo
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2015
joulu
marras
loka
syys
elo
heinä
kesä
touko
huhti
maalis
helmi
tammi
2014
joulu
marras
loka
syys
elo
29
19
Tarvitaan elvytystä, ei kurjistamista
“Eduskuntaryhmän kesäkokous 19.8. Kotka Naapurimaassamme Ruotsissa pidetään vaalit kuukauden päästä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että hallitseva ...”
heinä
05
Antti Rinteen pitää tehdä konserniverotukseen pikainen lakimuutos
“Tiedote 5.7.2014 Julkaisuvapaa heti Yli puolet maailmankaupasta käydään nykyään ylikansallisten yhtiöiden sisällä. Suuret konsernit näyttävät kirjanpidollisesti voittonsa matalan ...”
kesä
24
Ryhmäpuheenvuoro hallitusohjelmasta
“Arvoisa puhemies, Pääministeri Stubbin hallitus jatkaa kehysriihen linjaa, jonka vuoksi Vasemmisto joutui lähtemään hallituksesta. Hallitus heikentää ...”
19
Perusturvaindeksin leikkauksia ei peruttu
“Katsoin hallitusneuvottelujen tuloksesta pidetyn tiedotustilaisuuden ja luin Alexander Stubbin hallituksen ohjelman läpi. Hallitusohjelman yhteydessä ei ...”
12
Aikooko Vapaavuori helpottaa veronkiertoa?
“Omistamisen julkisuus on tärkeää paitsi oikeudenmukaisen veronmaksun, myös kestävän yritystoiminnan ja korruption vastustamisen kannalta. Jos ...”
touko
26
160 818 kertaa kiitos!
“Tältä tuntuu siis vaalivoitto. Tämä oli monilla päällimmäinen kommentti eilen Vasemmiston vaalivalvojaisissa, jotka kääntyivät illan ...”
13
Nukkuminen on ääni Stubbille
“Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna. Vaalityö on ollut huomattavasti innokkaampaa ja laajempaa kuin viisi vuotta sitten, ...”
11
Neuvottelut ainoa tie kestävään rauhaan Ukrainassa
“Ukrainan tilanne muuttuu lähes päivittäin. Edellisen päivän pohdinnat saattavat jo seuraavana päivänä olla vanhentuneita. Tällä ...”
01
Poliisin toiminta selvitettävä
“Olen saanut runsaasti yhteydenottoja Helsingin vappumarssin tiimoilta. Vuosikymmeniä vappumarssia organisoineiden työväenliikkeen veteraanien, keski-ikäisten vasemmistolaisten ja ...”
Hyvää vappua!
“Vappupuheeni Jyväskylässä ja Äänekoskella Hyvät ystävät ja toverit, Suomalaisia ja eurooppalaisia on kuritettu jo yli viiden vuoden ...”
huhti
25
Yksi askel kohti Natoa
“Hallitusohjelmaan kirjattiin Vasemmiston vaatimuksesta, ettei Suomi valmistele tämän hallituksen aikana Nato-jäsenyyden hakemista. Tämä selvä ja ...”
13
Ikuisesti Jokerit - vaan ei KHL:ssa
“Olin juuri täyttänyt kahdeksan vuotta, kun perheeni muutti Pasilaan joulukuussa 1984. Silloin alkoi urheilun seuraamiseni ...”
maalis
28
Toisenlainen politiikka on mahdollista
“Pääministeri Jyrki Katainen totesi tiistai-iltana medialle: ”Jos kaikki muut hallituspuolueet käyttäisivät oikeuttaan olla tekemättä päätöksiä, ...”
26
Hallitus päätti leikata kaikkein heikoimmilta
“Vasemmistolla oli viime eduskuntavaaleissa kaksi keskeistä teemaa, tuloeroja pitää kaventaa ja perusturvaa parantaa. Hallitusneuvottelujen yhteydessä ...”
23
Iso loikka kohti tasa-arvoisia terveyspalveluja
“Vasemmisto on ollut jo pitkään sitä mieltä, että suomalainen sosiaali- ja terveydenhuolto on uudistettava. Siksi ...”
22
Perusturvaan ei pidä koskea
“Pidin tänään poliittisen tilannekatsauksen Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa Helsingissä. Lähiaikojen suurin poliittinen asia on hallituksen ensi viikolla ...”
18
Nato-intoilijoilla riittää tekosyitä
“Tilanne Ukrainassa on erittäin huolestuttava. Voimankäytöllä uhkaaminen ja sen käyttö ovat tuomittavia ja YK:n ...”
07
Turvaa ja palkkaa
“Joka vuosi vertaillaan eri maiden onnistumista sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä. Viime syksynä Suomi tuli toiselle ...”
04
En osallistu Sotshin paralympialaisiin
“Minun oli tarkoitus lähteä perjantaina Sotshiin seuraamaan paralympialaisia ja kannustamaan suomalaisia vammaishuippu-urheilijoita. Olympialiikkeen perusperiaatteisiin kuuluu ...”
helmi
28
Kylmää kyytiä hyvinvointivaltiolle
“Suomessa kohujulkisuuden pintavaahto piilottaa usein alleen kovia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Politiikan isot asiat menevät eteenpäin vaikka ...”
tammi
31
Massiivisilla leikkauksilla tapettaisiin Suomen talous
“Valitettavasti huonoista talousuutisista ei Suomessa ole pulaa. Itella aloitti viime viikolla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on ...”
21
EU:n aloitettava omista veroparatiiseistaan
“Demokraattisessa yhteiskunnassa medialla ja kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli yritysten, talouselämän ja politiikan väärinkäytösten paljastamisessa. Epäisänmaallisesti ...”
2013
joulu
10
Vanhukset ansaitsevat muutakin kuin laitoksen
“Vanhustenhoidon kehno tila on ollut jo pitkään suomalaisen yhteiskunnan häpeäpilkku. Vuosien varrella on nähty monta ...”
marras
29
Kunnat säästyivät kovilta leikkauksilta
“Viikko sitten Vasemmiston sisällä käytiin pitkä ja perusteellinen keskustelu puolueen hallituspolitiikasta. Tuolloin kenelläkään ei valitettavasti ...”
Yritysjohtajien palkitseminen tupo-pöytään!
“”Liika on liikaa, mutta kohtuus ehdottomasti liian vähän”, kerrotaan Suomen moninkertaisen pääministerin ja entisen Alkon ...”
23
Vasemmisto on eurovaalien todellinen vaihtoehto
“Pidin tänään erityisesti ensi kevään eurovaaleja käsittelevän puheen Vasemmiston puoluevaltuustossa Helsingissä. Ohessa puhe kokonaisuudessaan. Suomessa on ...”
18
Loppu työehtoshoppaamisille
“Tätä tekstiä kirjoittaessa tuli hyvä uutinen siitä, että sopimuspuolten kesken saavutettiin viime hetkellä sopu kiistassa, ...”
04
Arvottomat arvokilpailut
“Yleisurheilun MM-kilpailuissa vuonna 1983 olin katsomossa, kun Tiina Lillak viimeisellä heitollaan puhkaisi 70 metrin rajan ...”
loka
31
Aseviennissä Lähi-itään noudatettava pidättyväisyyttä
“Suomen pitää edistää rauhaa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia sanojen lisäksi myös teoissa. Ihmisoikeudet eivät saa olla ...”
25
Ruotsin varoittava esimerkki
“Poliittisessa keskustelussa työn tarjonnasta on leivottu jonkinlaista ihmelääkettä suomalaisten työllisyysasteen nostamisessa. Muualla Euroopassa tätä on yritetty, ...”
22
Uusi ote omistajapolitiikkaan
“Omistajaohjauksesta vastanneen kehitysministeri Heidi Hautalan ero on johtanut Suomessa keskusteluun siitä, mikä on valtion rooli ...”
11
Tätä Iltasanomat ei julkaissut
“Iltasanomat arvioi keskiviikkona Vasemmiston hallituksessa oloa pääkirjoituksessaan. Pidin kirjoituksen loppuosaa asiattomana ja olisi kohtuullista yhteiskunnallisen ...”
syys
27
Kestääkö Suomi kahta todellisuutta?
“Suomalaisessa yhteiskunnassa on aina ollut läsnä jonkinlainen yhteenkuuluvuuden tunne. Ainakin on kainosteltu sitä, että hyväosaiset ...”
03
Sodat eivät lopu sotimalla
“Tilanne Syyrian ympärillä kiristyy päivittäin. Yhä todennäköisemmältä näyttää, että Yhdysvallat kerää voimiaan jonkinlaiseen sotilaalliseen iskuun. ...”
elo
29
Valkoinen savu nousi
“Vanhoina hyvinä aikoina budjettiriihet kestivät päiväkausia ja puoluejohtajien piiput paloivat. Viime vuosina budjettiriihet ovat olleet ...”
23
Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku
“Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble kertoi tiistaina sen, mitä on pitkään ennakoitu. Hänen mukaansa Kreikka tarvitsee ...”
20
Kenen maltti on valttia?
“Vasemmiston eduskuntaryhmä on tämän viikon alussa ollut koolla Porissa. Ohessa pääkohtia kokouksessa pitämästäni poliittisesta tilannekatsauksesta. * Suomessa ...”
14
Sähköpostini suurlähettiläälle
“Kuten tänään Iltasanomissa sanoin, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kirjeenvaihtoni suurlähettiläs Riitta Korpivaaran ...”
10
Talouskriisi ei ratkea romuttamalla koulutuksellista tasa-arvoa
“Helsingin Sanomien pääkirjoitus (HS 8.8.) manaa Suomea yhä syvemmälle suohon ja esittää esimerkkinä mahdollisista rakenneuudistuksista ...”
kesä
28
Moninaisuuden juhla
“Helsingissä järjestetään tällä viikolla jälleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pride-juhla. Viikon kohokohta on perinteisesti ollut kulkue, ...”
27
# 1984
“Viime viikkoina ilma on ollut sakeana erilaisista vakoilu-uutisista. Viimeksi tällä viikolla ruotsalainen Aftonbladet paljasti, että ...”
14
Intohimon Stadion
“Suurimpia yksittäisiä päätöksiä, joita olen ministerinä voinut tehdä, oli valtion mukaan saaminen Olympiastadionin perusparannukseen pelkän ...”
13
Jyrki Yrttiahosta
“Vasemmistoliitossa saa ja pitää olla kritiikkiä. Se kuuluu keskeisenä osana vasemmistolaiseen poliittiseen kulttuuriin. Esimerkiksi Vasemmistonuoret ...”
08
Vasemmisto muuttaa maailmaa
“Pidin tänään Vasemmistoliiton puoluekokouksessa Tampereella poliittisen tilannekatsauksen. Ohesssa puoluekokouspuhe kokonaisuudessaan. * * * Hyvät toverit, Kolme vuotta on ...”
touko
31
Vuoden tärkein vasemmistotapahtuma
“Enää viikko on jäljellä siihen, kun vasemmistolainen järjestöväki kokoontuu puoluekokoukseen Tampereelle. Tänä vuonna ei pidetä ...”
28
Terveydenhuollon rahoitus yhteen putkeen
“Kun ihminen tulee kipeäksi eivätkä kotikonstit auta, on mentävä lääkäriin. Lääkäri tutkii mistä on kyse, ...”
24
Syrjäytymisen tulipalot
“Tukholmassa Husbyn lähiössä autot ovat palaneet jo monta yötä peräkkäin ja mellakat ovat levinneet myös ...”
Kuntatyöntekijät tarvitsevat turvaa
“Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen vaatii kuntaliitoksissa käytettävän irtisanomissuojan hylkäämistä. Pääministeri Jyrki Katainen väläytti asian ottamista ...”
17
Don’t mention the war
“Keskiviikkona Amsterdamiin odotettiin 30 000 Chelsean kannattajaa, vaikka lippuja Eurooppa-liigan finaaliin oli seuran kautta tarjolla ...”
15
Guggenheim II
“Kun poliitikot tekevät päätöksiä, on virkamiesten tehtävä toimia niiden mukaisesti. Toki aiemmin tehtyjä päätöksiä voidaan ...”
14
Lisää miehiä hoitoalalle
“Nuorena kaverini haaveilivat palomiehen, laskuvarjojääkärin tai jalkapalloammattilaisen ammateista, tai ainakin minä viimeisestä. Sen sijaan en ...”
01
“Olin tänä vappuna puhumassa Oulussa. Ohessa puheeni kokonaisuudessaan. Vappuna vasemmisto kokoontuu kaikkialla maailmassa vaatimaan tasa-arvoa, solidaarisuutta ...”
huhti
26
Omistajat murtavat Suomen teollista selkärankaa
“Suomessa telakkateollisuus on jo pitkään seilannut vaarallisilla vesillä. Uusin karikko tuli näkyviin, kun kävi selväksi, ...”
04
Rikkaimpien jättipotti peruttiin
“Hallitus on tänään aiemmin sovitun lausuman seurauksena poistanut osinkoverotukseen lipsahtaneet virheet, joiden korjaamisvaatimuksen me nostimme ...”
maalis
21
Opiskelijat voittivat ja osingot pantiin verolle
“Julkisuudessa kovasti odotettu kehysriihi on takana. Koko Euroopan laajuisessa talouskurimuksessa edessä oli hankalia veronkorotuksia ja ...”
16
Vasemmistolla vielä paljon työtä
“Pidin tänään puheen ajankohtaisista asioista Vasemmiston puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä. Ohessa koko puhe. Sekä Suomessa että Euroopassa ...”
helmi
28
Puoliväliriihi pohjusti kehysriiheä
“Tänään käytiin hallituspuolueiden kesken puoliväliriihi, eli kokoonnuttiin arvioimaan mitä asioita hallitus tekee loppukauden aikana. Vaikka ...”
26
TUI-päätökset olivat voitto työllisyydelle
“Tänään tehtiin hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa tärkeitä ratkaisuja. Päätös, jolla TUI Cruises – varustamon tilaukset Turun ...”
19
Sopiminen on myös ilmapiirikysymys
“Hallituksen puoliväliriihessä ensi viikolla hahmotellaan vaalikauden lopun talouslinjaa ja varsinaiset päätökset tehdään kehysriihessä maaliskuun loppupuolella. ...”
15
EK:n saatanalliset säkeet
“Miten Suomi nousee taantumasta, kuinka luodaan uusia työpaikkoja, millä saadaan aikaan kestävää kasvua ja mikä ...”
14
Meidän kaikkien on toimittava väkivallan torjumiseksi
“Naisiin kohdistuvassa väkivallassa on kyse rakenteellisesta ilmiöstä, joka koskettaa rankasti yksilöitä. Väkivallan vastaisessa työssä tarvitaan ...”
01
Väkivallan edessä emme taivu
“Jyväskylässä keskiviikkona tapahtunut isku suomalaista äärioikeistoa esittävän kirjan esittelytilaisuuteen on järkyttänyt monia. On oikein, että ...”
tammi
25
Perusthatcheriläiset
“Elinkeinoelämän keskusliiton johto lähti ennen vuoden vaihdetta tunnustelemaan työmarkkinoiden ilmapiiriä räyhäasenteella ja raamisopimus kaulassa. Ensin ...”
18
Meriteollisuus pidettävä pinnalla
“Monissa arvioissa on viime aikoina esitetty telakka- ja meriteollisuus kannattamattomina menneisyyden aloina, joita ei kannata ...”
2012
joulu
31
Vuosi 2012, kohti ensi vuotta
“Menneenä vuotena tapahtui niin paljon, että on vaikeaa muistaa kaikkea. Ministerin hektinen työ yhdistyi alkuvuodesta ...”
23
Lämpimän punaista joulunaikaa!
“Olemme tehneet paljon työtä tänä vuonna. Siksi varmasti jokainen ansaitsee nyt hiukan lepoa. Joulun ja ...”
21
Boxing day fever
“Yksi jalkapalloaiheisten baarikeskustelujen vakio väittely pyörii sen ympärillä, mikä Euroopan sarjoista on tasokkain. Vaikka kannuja ...”
14
On osinkojen alentamisen aika
“Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n nokkamiehet näyttävät lähteneen tunnustelemaan uutta työmarkkinakierrosta nyrkkirauta kädessä. Ensin EK:n puheenjohtaja vuorineuvos Ilpo ...”
04
Suomen tunnustettava Palestiinan valtio
“Eduskunnan Palestiina-ystävyysryhmä kutsui tänään koolle eri tahoja edustavia suomalaisia Palestiina-aktivisteja. Pidin kokouksessa oheisen alustuksen. On erittäin ...”
marras
30
Jättileikkaukset veisivät ojasta allikkoon
“Uusi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ilmoitti ensi töikseen, ettei hallituksen sisällä tehtäviin kompromisseihin ole enää ...”
24
Tekijänoikeuksien valvonnasta
“Kuluvalla viikolla on noussut julkiseen keskusteluun tapaus, jossa kerrotaan 9-vuotiaan tytön vahingossa ladanneen laittomasti musiikkia ...”
21
Tunteikkaat stadionin hautajaiset
“Vuonna 1990 kävelin 13-vuotiaana poikana innoissani setäni perässä jossain Tukholman hiljaisella esikaupunkialueella. Tulimme pienelle aukiolle ...”
17
Irti leikkausten kierteestä!
“Vasemmiston puoluevaltuusto kokoontuu viikonloppuna Helsingissä. Ohessa tänään pitämäni katsaus poliittiseen tilanteeseen. Suomalaisilla on takanaan pitkä putki ...”
16
Tarvitaan kaivosvero ja valtion oma yhtiö
“Suomi on tänä syksynä saanut silmilleen lähihistoriansa mahdollisesti pahimman ympäristöonnettomuuden. Suurin odotuksin perustettu Talvivaaran kaivos on ...”
loka
30
You´ll never get a job
“”In your Liverpool slums, You look in a dustbin for something to eat, You find a ...”
29
Eteen ja taakse
“Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia minua ja Vasemmistoa äänestäneitä. Henkilökohtainen tulokseni ja Vasemmiston nousu Helsingissä ...”
27
Nyt äänestetään yhteisistä palveluista
“Huomenna pidetään Suomessa kunnallisvaalit. Nyt meillä on mahdollisuus maalata kuntien poliittinen värikartta uusiksi ja muuttaa ...”
26
Palkkatasa-arvon on toteuduttava myös kunnissa
“Yleensä palkkapäivä on odotettu. Sunnuntaina on kuitenkin palkkapäivä, jonka toivoisin siirtyvän historiaan. Silloin naiset saavat ...”
17
Jokaisella on oikeus nimeen ovessa
“Suomessa vietetään jälleen tänään illalla Asunnottomien yötä, nyt jo 14. kertaa. Yhtäältä ei ole oikein, ...”
12
Miten markkinat hoitavat mummosi?
“Syksyn kunnallisvaaleihin on aikaa enää runsaat kaksi viikkoa. Siksi onkin aika, että vaalikeskustelussa aletaan hiljalleen ...”
02
Rahoitusmarkkinaveron aika on nyt
“Vasemmisto on aina vaatinut rahamarkkinoiden suitsimista ja vastustanut finanssitalouden yliotetta yhteiskunnasta. Pankkien pitää olla työllistävän ...”
syys
28
Valtiolla on vastuu omistajana
“Suomalainen metallikonserni Metso joutui todellisen myrskyn keskellä viime viikolla, kun se ilmoitti aikeestaan maksaa omistajille ...”
25
Kerran vielä katsomot täyttyvät
“Ystäväni opetteli peruskoulun ensimmäisellä luokalla aakkosia. Opettaja kertoi, että on aakkosissa on yksi kirjain, jota ...”
14
Kun ihan tavallinen ei riitä
“Syrjäytyminen on suomalaisessa yhteiskunnassa sosiaalisesti periytyvä ilmiö. Sekä työttömyys että päihde- ja mielenterveysongelmat seuraavat nuoria ...”
12
Rahat hallinnosta kentälle
“Suomessa havahduttiin Lontoon olympialaisten aikana Tanskan, Norjan ja Ruotsin meitä parempaan mitalisaldoon. Samalla lisääntyivät vaatimukset ...”
08
Lähde mukaan vaikuttamaan
“Valtaosa kuntalaisista haluaa, että kunnan peruspalvelut toimivat hyvin ja niihin panostetaan riittävästi. Samaan aikaan koulut ...”
elo
30
Askelia kohti parempaa
“Vähemmän eriarvoisuutta. Enemmän hyvinvointia kaikille. Parempi ympäristö. Kulttuurin kunnioittaminen. Korulauseita? Kriitikoiden mielestä kyllä, meidän mielestämme ...”
27
Palkkakartoitusten toimivuutta on syytä parantaa
“Palkkakartoituksen toimivuutta selvittäneen kolmikantaisen työryhmän loppuraportti luovutettiin minulle perjantaina. Palkkakartoitus on tärkeä tasa-arvon edistämisen väline, ...”
24
Punavihreässä Pohjolassa
“Pohjoismaat ovat monella tavalla Suomen läheisin viiteryhmä. Me jaamme samoja arvoja tasa-arvosta, solidaarisuudesta tai vaikkapa ...”
21
Hallituksen sisällä on eroja EU-politiikassa
“Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pitää tällä viikolla kesäkokoustaan Hämeenlinnassa. Ohessa puheenvuoroni kokouksen avauksessa. Suomalaisen huippu-urheilun tila, kapellimestari Esa-Pekka ...”
16
Pussy Riot - muutosvoimaa
“Ainakin sellaisissa valtioissa, joissa demokratia ei ole itsestäänselvyys, taiteilijoilla on tärkeä tehtävä muutoksen voimana. Onko ...”
10
Hyvät tuulet
“Tällä viikolla Lontoon olympialaisissa olen jälleen huomannut, miten suurta bisnestä olympialaiset ovat kisoja sponsoroiville yrityksille. ...”
03
Politiikan kova syksy
“Vasemmisto aloitti poliittisen syksyn eilen, kun puoluejohto vieraili Rovaniemellä, Pellossa, Sodankylässä ja Ranualla. Pitkin syksyä ...”
heinä
18
Espanjan tuessa mitataan omistaja- ja sijoittajavastuu
“Vasemmistolla on ollut koko finanssikriisin ajan kolme perusperiaatetta, joiden pohjalta olemme niin oppositiossa kuin hallituksessakin ...”
06
Kajaani-puhe
“Kävin tällä viikolla Kajaanissa Runoviikolla. Runoviikot avataan hienossa juhlassa, jossa pidin ns. Kajaani-puheen. Sitä on ...”
02
Vasemmisto ei suostu pelastamaan pankkien omistajia
“EU:n päätöksenteko osoitti taas vaikeutensa, kun Eurooppa-neuvoston perjantaisista päätöksistä oli niin monta tulkintaa, ettei vielä ...”
kesä
29
Ehdolle kuntavaaleihin
“”Jokaisella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, työajan järkevään rajoittamiseen sekä määräaikaisiin palkallisiin lomiin.” Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen ...”
25
Pride ja elämän moninaisuus
“Tänään alkoi Pride-viikko, jonka suojelija minulla on ilo tänä vuonna alla. Avajaisia juhlittiin Helsingin Vanhalla ...”
15
Ihmisten etu pankkien edun edelle
“”Sillä mitä on tiirikka verrattuna osakkeeseen? Mitä on pankkiryöstö pankin perustamiseen verrattuna?”, kysyy Puukko-Mackie Bertolt ...”
01
Uskonto ja politiikka eivät kuulu yhteen
“Suomalainen yhteiskunta joutui jälleen pysähtymään järjettömän väkivallan teon edessä, kun tiedot Hyvinkään ampumatapauksesta kiirivät uutisiin ...”
touko
25
Kuntakuulemisesta kuntalaisten kuuntelemiseen
“Kuntauudistus on kuin 10 000 metrin juoksu olymialaisissa. Koko ajan pitäisi nostaa tahtia ja välillä ...”
21
Tarvitaan punavihreää kaivospolitiikkaa
“Leonardo DiCaprion, Jennifer Connellyn ja Djimon Hounsoun tähdittämä Veritimantti-elokuva nosti monien tietoisuuteen Afrikan kaivosteollisuuden pimeän ...”
14
Poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärät selvitetään
“Viime viikolla julkisuudessa esitettiin väite, jonka mukaan poliittiset nuorisojärjestöt vääristelevät jäsenmääriään saadakseen suurempaa valtionavustusta. Asiasta ...”
11
Väärin äänestetty, kreikkalaiset!
“Ranskassa ja Kreikassa viikonloppuna pidettyjen vaalien jälkijäristykset tuntuvat vieläkin eri puolilla Eurooppaa. Kreikassa hallitustunnustelut ovat ...”
07
Käännös vasemmalle
“Raikas vasemmistolainen tuuli puhaltaa nyt Euroopan kahdella kolkalla sekä Ranskassa että Kreikassa eilen pidettyjen vaalien ...”
02
Yhteistyössä mutta erillään
“Vapun poliittisten puheiden jälkipuinti alkoi heti tänään, kun eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kommentoi julkisuudessa vasemmistopuolueiden ...”
01
Tarvitaan markkinoiden ylivallan vastainen kansanliike
“Tänä vappuna minulla on ollut kunnia puhua Tampereella, Kankaanpäässä ja Sastamalassa. Ja näin puhe kuului ...”
huhti
30
Työväen juhlaa – poliitikon työtä
“Tippaleivät, sima ja ilmapallot. Juhlat ystäväperheiden luona ja kellertyneet ylioppilaslakit. Puheet torilla ja tuttujen ...”
23
Heikommasta osapuolesta vahva
“Emma Salokoski avasi tänään hienoilla lauluillaan Helsingin Tennispalatsissa järjestetyn Tekijänoikeuspäivän. Hän lauloi Aulikki Oksasen sanoin: ...”
19
Sivistyneessä valtiossa on taiteilijoita
“Helsingin Kaapelitehtaalla avataan tänään Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteen linjan opiskelijoiden lopputyönäyttely. Näyttelyn maalarit, veistäjät ja taidegraafikot ...”
13
Enemmän ja parempaa
“Tällä viikolla eduskunnassa puhuttiin Ylestä. Yleisradion julkisen palvelun kustannukset katetaan ensi vuoden alusta uudella yleisradioverolla. ...”
Valtaa vai oikeuksia?
“"Saamelaisten ja suomalaisten suhteiden historiassa on usein kysymys vastakohtaisuuksista, vallasta ja haltuunotosta, mutta myös keskinäisistä ...”
05
Vastaus poliittisten nuorisojärjestöjen avoimeen kirjeeseen
“Nuorisojärjestöjen avustukset herättävät kiinnostusta niin järjestökentällä kuin julkisuudessakin. Haluan vastata Perussuomalaisten Nuorten, Suomen Kristillisdemokraattisten Nuorten ...”
maalis
30
Kestävää ja maksutonta kulttuuria kiitos!
“Tänään julkistettiin valtakunnallisten kulttuuritapahtumien tuet. Tukea sai kaiken kaikkiaan 165 tapahtumaa. Avustuksilla turvataan valtakunnallisesti ja ...”
Kamppailu jatkuu
“Hallitus teki ohjelmaneuvotteluiden jälkeen ehkä tärkeimmän linjanvetonsa viime viikolla, kun se päätti valtiontalouden menokehyksistä tuleville ...”
28
Hengittäminenkin voidaan kieltää
“Urheilun ja politiikan joskus vaikeakin suhde on noussut jälleen esiin, kun julkisuudessa on pohdittu, pitäisikö ...”
22
Tuloerot pienemmäksi verotuksella
“"Hallitus kaventaa tulo-, hyvinvointi- ja terveyseroja." Saimme nämä oikeudenmukaisuutta lisäävät tavoitteet kirjattua viime keväänä hallitusohjelmaan. Tänään ...”
19
KOTIHOIDONTUKI JA TASA-ARVO
“Kotihoidon tuesta käytävä keskustelu nostaa tunteita. Työmarkkinoiden vaikea tilanne heijastuu keskusteluun kotihoidon tärkeydestä. Minna Canthin ...”
17
Veroratkaisut ennen leikkauksia
“Vasemmiston puoluevaltuusto kokoontui tänään kevätkokoukseensa Helsingissä. Valtuustossa annettiin tiukat evästykset meille puolueen ministereille, kun valmistaudumme ...”
16
Loppu valtionyhtiöiden suhmuroinnille
“Onko maallamme malttia vaurastua, kysyi Maalaisliiton nouseva poliitikko Urho Kekkonen samannimisessä kirjassaan vuonna 1952. Teoksessa Kekkonen ...”
Tekijät ja kokijat
“Keskustelu tekijänoikeksista herättää monenlaisia ajatuksia. Myös monenlaisia tunteita. Tässä keskustelussa – jos sitä keskusteluksi on voinut ...”
15
Nuorten yhteiskuntatakuu nytkähti eteenpäin
“Tänään oli tärkeä päivä, kun kauan odotettu linjaus nuorten yhteiskuntatakuusta luovutettiin neljälle ministerille. Kyse on ...”
02
Ei negatiivista ikiliikkujaa
“Seuraavat kolme viikkoa ovat ratkaisevan tärkeitä Suomen lähivuosien politiikan suunnalle. Hallituksessa käydään tiukkaa kädenvääntöä sopeutustarpeen suuruudesta ...”
01
Ei ohjuksille
“Keskiviikkona eduskunnassa käytiin kiivasta keskustelua armeijan säästöistä ja huomenna äänestetään hallituksen luottamuksesta. Vasemmiston ...”
helmi
29
Kohti yhdenvertaisuutta – parisuhdelaki 10 vuotta
“Työt jatkuvat tällä viikolla ja tänä keväänä niitä todella riittää. Seuraavat kolme viikkoa menee väännössä ...”
09
Nuorisojärjestöjen rahoituksessa on kyse kokonaisharkinnasta
“Nuorisoasioista vastaavana ministerinä päätin tammikuussa kokonaisharkinnan tuloksena jättää kaksi kristillistä nuorisotyötä tekevää järjestöä vaille valtion ...”
06
Toisen kierroksen lässähdys
“Suomessa käytiin sunnuntaina presidentinvaalien toinen kierros ja tulos tiedetään. Minulta on kysytty, miten arvioin vaalin ...”
tammi
24
167 663 kertaa kiitos!
“Takana on presidentinvaalien ensimmäinen kierros ja omalta kohdaltani hieno kampanja ja hyvä tulos. Siinä missä ...”
22
Tänään äänestetään sydämellä
“Tänään on ratkaisun päivä. Suomalaiset valitsevat tänään maalle 12. tasavallan presidenttiä. Nyt pitää äänestää sydämellä, ...”
21
Tarvitaan työelämää tunteva presidentti
“Pari kuukautta intensiivisenä jatkunut kampanjointi ennen presidentinvaaleja on kääntymässä loppuun. Tänään olin vielä liikkeellä Helsingissä. ...”
19
Suomen Sarah Palin ja Margaret Thatcher
“Timo Soini on kehunut äärikonservatiivista teekutsuliikettä omassa plokissaan. Teekutsuliike muistetaan erityisesti Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjasta ja varapresidenttiehdokas ...”
18
Pomoportaan ahneus kuriin
“Takana on jälleen suuri vaalikeskustelu kaikkien presidenttiehdokkaiden kanssa. Kaksi ja puoli tuntia MTV3:n studiolla meni ...”
17
Finanssikapitalismin loppu?
“Presidenttiehdokkaita viedään vielä viimeisellä kampanjaviikolla moneen paikkaan. Tänään sain ehdokkaista viimeisenä pitää luennon Turun yliopistossa. ...”
14
Kentän innostus näkyy jo gallupeissa
“Takana on jälleen tiukka kampanjapäivä, tällä kertaa Jyväskylässä, Äänekoskella, Suolahdella, Varkaudessa ja Kuopiossa. Eilen olin ...”
13
Niinistö - pääoman presidenttiehdokas
“Eilen oli ehkä koko presidenttikampanjan kovin mediapäivä: aamulla TV1:n Aamutv:n suora tentti, illalla MTV3:n haastattelu ...”
10
Guggenheim - seiniä vai taidetta?
“Tänään oli jälleen aktiivinen päivä presidentinvaalikampanjassa: heti aamusta Ylen ruotsinkielinen vaalikeskustelu ja illalla useampi tilaisuus ...”
08
Ei ydinasetta Iranille
“Takana on jälleen tiukka viikonloppu kampanjoinnin merkeissä eri puolilla Suomea: seitsemän paikkakuntaa ja kymmeniä mielenkiintoisia keskusteluja ...”
04
Vasemmistossa on eroja
“Presidentinvaalit ovat tähän mennessä tarkoittaneet kaikkien ehdokkaiden kohdalla käsittämätöntä julkisuusrumbaa. Eri viestimien haastatteluja saattaa olla ...”
2011
joulu
30
Vaalilehti julkaistu
“Presidentinvaalien ensimmäiseen kierrokseen on aikaa kolme tiivistä viikkoa. Sinä aikana tätä vaalilehteä jaetaan valtakunnallisesti 650 ...”
28
Kyllä kansa tietää
“Presidenttiehdokkaiden osana on myös päästä irvailun kohteeksi television viihdeohjelmissa, ja niin pitääkin olla. Vuoden viimeisen ...”
19
Talouskriisi ja väärät ratkaisut
“Tähän mennessä presidentinvaalikeskustelujen keskeisiin aiheisiin on kuulunut Euroopan talouskriisi, mikä oikein onkin, sillä se herättää ...”
08
Venäläiset näpäyttivät vallanpitäjiä
“Nyt kun muutama päivä on kulunut Venäjän viime sunnuntaina pidetyistä duuman vaaleista ja tilanne on ...”
marras
29
Hyvä vai paha hyvitysmaksu?
“Nykyinen hyvitysmaksujärjestelmä on koko ajan jäljessä aikaansa. Esitin jo viime eduskuntakaudella, että järjestelmää pitää uudistaa. ...”
25
Parveketupakointi ja YK:n rooli
“Viesti omalta väeltä on ollut selvä jo pitkään. Presidenttikisaan halutaan mukaan myös vahvasti vasemmistolainen ehdokas. ...”
20
Vasemmistolainen vaihtoehto presidentinvaaleihin
“Tänään Vasemmiston valtuusto valitsi minut virallisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puheenvuorot ennen valintaa olivat erittäin kannustavia. Mutta ...”
19
Mieluummin veroja kuin leikkauksia
“Vasemmiston puoluevaltuusto kokoontuu tänä viikonloppuna Helsinkiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun puolue päätti osallistua hallitukseen ...”
18
Ehdolle presidenttiehdokkaaksi
“Pitkään olen ollut sitä mieltä, että kahden kuukauden päästä pidettävissä presidentinvaaleissa olisi vahva tilaus vasemmistolaiselle ...”
17
Yksityiset perintätoimistot pantava kuriin
“Tänään eduskunnan kansalaisinfossa pidettiin keskustelutilaisuus tärkeästä aiheesta otsikolla ”Perintötoimistot kuriin”. Tilaisuuden järjesti yhdessä Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ...”
16
Tekijän puolella isoja mediakorporaatioita vastaan
“Blogi herää eloon tauon jälkeen, sillä olen ollut jonkin aikaa keräämässä voimia tuleviin koitoksiin. Työt ...”
01
Suomi tukee Palestiinan YK-jäsenyyttä
“Tapasin eduskunnassa tänään tunnetun ja arvostetun palestiinalaisen vasemmistopoliitikko Mustafa Barghoutin. Hän tuli vuonna 2005 kakkoseksi ...”
loka
28
Myös finanssimarkkinat on saneerattava
“EU-johtajat pääsivät tällä viikolla sopuun ratkaisusta, jossa talousongelmiinsa hukkuvan Kreikan veloista leikataan 50 prosenttia. Tämä ...”
26
Ei valtionapua rasismille
“Olin tänään puhumassa valtakunnallisten nuorisojärjestöjen järjestöseminaarissa Helsingissä. Perusviestini oli, että rasistista toimintaa ei pidä tukea ...”
17
Yö ilman asuntoa
“Suomessa vietetään tänään jo 13. kertaa valtakunnallista Asunnottomien yötä, joka on samalla YK:n köyhyyden ja ...”
11
Nato tulisi kalliiksi
“Tällä viikolla eduskunnassa käydään keskustelua valtion ensi vuoden talousarviosta. Keskiviikkona käsittelyssä on oma hallinnonalani opetus- ...”
04
Veroissa on eroja
“Maanantain A-studiossa esitettiin väite, jonka mukaan hallituksen veroratkaisut – vasemmiston myötävaikutuksella - vähentävät verotuksen progressiota ...”
syys
27
Ministerikauden ensimmäiset valtionpalkinnot
“Tiistaina jaoin ensi kertaa valtionpalkintoja. Ne jaettiin nyt elokuvataiteen, kuvataiteen ja valokuvataiteen osalta. Tässä puhe. ...”
23
Sukupuolikiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin
“”Minä kumminkin käytän puheenvuoroa”, lausui Miina Sillanpää ensimmäisessä demokraattisilla vaaleilla valitussa eduskunnassa vuonna 1907. Tässä ...”
21
Voiko Musiikkitalo kuulua kaikille?
“Pidin puheen tiistai-iltana Helsingissä Musiikkitalon klubilla Pori Jazzin ja Musiikkitalon yhteistyötilaisuudessa. Tässä puhe: Hyvät ihmiset, Musiikki aktivoi ...”
19
Kurittaako budjetti kulttuuria?
“”Kyyti on kylmää” kirjoitettiin viikonlopun Helsingin Sanomien jutussa otsikolla ”Budjettisäästöt kurittavat kulttuuria”. Julkisuuteen on siis ...”
15
Eteenpäin on menty
“Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Antti Muurinen laukoi jälleen kerran hävityn ottelun jälkeen legendaariseksi muodostuneen lauseen: ...”
elo
25
Budjetissa saatava rahaa työllisyyteen ja nuorisotyöhön
“Tässä puheeni eduskuntaryhmän kesäkokouksesta Oulusta: Kukaan ei pysty sanomaan, miten maailman, Euroopan ja Suomen talous kehittyy ...”
19
Lontoo liekeissä
“Iso-Britanniassa oli pari viikkoa sitten sodanjälkeisen ajan pahimmat mellakat. Itse olin paikan päällä Lontoossa, kun ...”
03
Avustaja eduskuntaan haussa
“Haen eduskunta-avustajaa ministerikaudelleni. Työ alkaa ma 5.9.2011. Kansanedustajan avustajan työtehtäviä ovat muun muassa aikataulukoordinointi, ...”
heinä
27
Eurokriisiin jälleen aikalisä
“Euromaat saivat viime viikon lopulla aikaan kompromissin, joka rauhoittanee Euroopan talousmyllerryksen toistaiseksi ainakin Kreikan osalta. ...”
26
Vihapuheelle ei pidä antaa enää tilaa
“Perjantain terrori-isku Norjassa pysäytti varmasti meistä jokaisen. Koko illan ajan herkeämättä seurasimme yhä karmeammaksi muuttuvia ...”
kesä
23
Hallituskiimaa
“Mikään hallitus ei ole vain hyvä tai vain huono. Kaikki hallitukset tekevät hyviä ja huonoja ...”
17
Politiikassa suunnanmuutos
“Vaaleissa kansa halusi muutosta. Vasemmiston keskeiset vaalilupaukset olivat köyhyyden vastainen taistelu perusturvaa nostamalla ja tuloerojen ...”
03
Vasemmisto taistelee lupaustensa puolesta
“Neljäkymmentä ihmistä teki Vasemmiston joukoissa kolmetoista päivää töitä Säätytalolla muuttaakseen politiikan suuntaa oikeudenmukaisemmaksi. Ajoimme voimakkaasti ...”
touko
20
Säätytalolle säätämään
“Vasemmisto aloitti tänään hallitusneuvottelut yhdessä viiden muun puolueen kanssa. Neuvotteluihin mukaan lähteminen ei ollut helppo ...”
13
Portugali-paketti on mahdoton yhtälö
“Tänään suuressa valiokunnassa päätettiin pitkään käsitellystä Portugali-paketista. Vasemmisto on johdonmukaisesti vaatinut sijoittajien vastuuta ja säätelyä ...”
11
Peruskoulun opetusryhmistä annettava maksimikokosuositus Helsingissä
“Peruskoulun opetusryhmien koot vaihtelevat huomattavasti jopa Helsingin sisällä. Ryhmien maksimikoosta on annettava suositus, kuten Espoon ...”
01
Hyvää vappua!
“Vappupuhe, Hakaniemi ja Kerava 1.5.2011 Hyvät ystävät ja toverit, Kahden viikon takaisissa vaaleissa oli kaksi voittajaa: ...”
huhti
18
Suuri kiitos
“Perussuomalaisten jytkyn varjoon jäi Helsingin jytky. Vasemmisto kasvatti kannatusta 3,6 prosenttiyksikköä ja minä olin koko ...”
09
Kestävyysvaje on vaalien suurin kupla
“Maamme hallitus on valtiovarainministeri Jyrki Kataisen suulla tuonut talouskeskusteluun pelotteen kymmenen miljardin kestävyysvajeesta, joka on ...”
06
Avointa postmodernia taulukauppaa
“Vaalitaidenäyttelyni avattiin tiistaina Make your mark -galleriassa Suvilahdessa. Joukko nuoria eturivin taiteilijoita lahjoitti töitään myytäväksi ...”
04
Vihreän puun ruskeat lehdet
“Lueskelin sunnuntaina Helsingin Sanomien Kuukausiliitettä. Aina osuva Pääkaupunki-sarjakuva oli mainio ja Stig Larssonin ...”
03
Kaupunki kaupungissa
“Kalliossa tiedetään hyvin, että värikkäät keskustelut ystävien kanssa käydään monesti lasin ääressä. Usein pohdimme Kalliota ...”
01
Poliittisia aprillipiloja
“Tukiryhmäni Paavon jengi sai juuri haltuunsa eräältä Hiihtoliiton entiseltä johtajalta laukullisen papereita, joissa oli kaikkien ...”
maalis
25
Raha haisee!
“Paperitehdaspaikkakunnilla kuitataan takaisin niille, jotka irvailevat kaupungin ominaistuoksusta: ”se on raha, joka haisee”. ...”
17
Voittoa pienituloisten kustannuksella
“Kunnat ja sairaanhoitopiirit ympäri Suomen käyttävät yksityisiä perintätoimistoja erilaisten maksamattomien maksujen perintään. Esimerkiksi Helsingin kaupunki ...”
09
Palkoista ja eläkkeistä on päätettävä Suomessa
“Eduskunnan suuressa salissa on tänään keskusteltu Euroopan taloudesta ja EU:n roolista Suomen asioista päätettäessä. Hallitus ...”
03
Hellsingin kallis metropolialue
“En ole oikein innostunut metropolihuumasta. Vaikka pääkaupunkiseudulla asuu noin miljoona ihmistä, jotenkin tuntuu hassulta puhua ...”
helmi
24
Turkistarhauksesta on luovuttava
“Eläinsuojelulain mukaan eläimille ei saa tuottaa tarpeetonta kipua ja kärsimystä ja niiden luonnolliset käyttäytymistarpeet on ...”
17
Oma koti kullan kallis
“Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla asumisen hinta on karannut täysin käsistä. Aivan liian ison osan käteen jäävistä ...”
11
Nokian maksettava irtisanottaville kunnon erorahat
“Nokia on siirtämässä tutkimus- ja kehitystoimintaansa pois Suomesta osana Microsoftin kanssa tehtävää yhteistyötä. Tämä merkitsee ...”
tammi
31
Valtiolle 2,7 miljardia lisää verotuloja
“Valtiovarainministeriö ja kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ovat esittäneet Suomen talouden ”kestävyysvajeen” olevan kymmenen miljardin luokkaa. ...”
28
Yliopisto on proletarisoitunut
“Opetusministeri Henna Virkkunen kehui etukäteen, että uusi yliopistolaki on parasta mitä yliopistoille on tapahtunut niiden ...”
27
Afganistanista ei voi vaieta vaaleissa
“Afganistanin sodan ja siihen osallistumisen on noustava vaalikeskusteluihin. Alla tiedotteeni asiasta. --- Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haluaa, ...”
25
Hyvinvointia NATO-aseiden sijaan
“Satakunnan kiertueella vierailin viikonloppuna Porissa, Eurassa, Harjavallassa ja Kankaanpäässä. Reissussa tuli muun muassa hämmästeltyä Timo ...”
19
18
"Veronmaksajat" ajaa suurituloisimpien asiaa
“Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki esittää verotuksen progression palauttamista, jotta tuloerojen ennätyksellinen kasvu saadaan käännettyä. Veronmaksajain ...”
17
Ihmisten terveys bisneksen edelle
“Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei hyväksy julkisten palveluiden luisumista yksityisen keinottelun piiriin. Vasemmisto vaatii, että ...”
02
Isot asiat ovat palanneet
“Kyyninen voisi todeta, että varma merkki vaalien lähestymisestä on se, että päähallituspuolueet keskusta ja kokoomus ...”
2010
joulu
19
Toisenlainen politiikka on mahdollista
“Tämä mielipidekirjoitukseni julkaistiin Helsingin Sanomissa tänään 19.12.2010. ---Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen peräänkuuluttaa poliitikoilta ...”
14
Persut EU:n tähtilipun alla
“Suomi asettaa ensi vuoden alusta sotilasosaston EU:n nopean toiminnan taistelujoukkojen käyttöön. Nopean toiminnan taistelujoukot ovat ...”
08
Lex Soininvaara
“Itsenäisyyspäivänä vihreät julkaisivat koko sivun ilmoituksen, jossa he kertoivat, minkälainen on vihreiden uusi Suomi. Pitkässä ...”
01
Pankkien moraalikato jatkuu veronmaksajien piikkiin
“Vasemmiston puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki arvosteli ankarasti hallituksen halua tukea brittiläisiä ja saksalaisia pankkeja irlantilaisten ...”
marras
22
Kohtuuttomat vuokrankorotukset on estettävä lainsäädännöllä
“Vasemmiston puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii vuokralaisen suojaa paremmaksi.   – Vuokralla asumisesta on saatava Suomessakin kohtuuhintainen ...”
18
Näin pankit laitetaan vastuuseen
“Irlannissa toimiville pankeille tehdään apupakettia vastoin EU:n sääntöjä. Apua perustellaan artikla 122:lla, jonka mukaan luonnonkatastrofit ...”
16
Irlannin pankkikriisiä ei saa kaataa veronmaksajien niskaan
“Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syyttää valtionvarainministeri Jyrki Kataista sumutuksesta ja vaatii hallitukselta täyskäännöstä Irlannin pankkikriisin ...”
Lupauksista opiskelijoiden vatsat eivät täyty
“Opiskelijat näyttivät ennen viime eduskuntavaaleja voimaansa osoittamalla mieltään eduskuntatalon edessä ja marssimalla eri puolilla Suomea ...”
03
Sotajoukot pois Afganistanista
“Nyt olisi oikea aika harkita uudestaan, kannattaako Pohjoismaiden, erityisesti liittoutumattomien Suomen ja Ruotsin, osallistua Nato-vetoiseen ...”
loka
29
Kokoomuksen kermakakku
“Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja hänen spin doctorinsa yrittävät herkeämättä valvoa sitä, ettei kokoomus sanoisi ääneen, ...”
13
Taito- ja taideaineiden asemaa vahvistettava peruskoulussa
“Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii taito- ja taideaineiden tuntimäärän lisäämistä peruskoulussa. Perusopetuksesta käydyssä ajankohtaiskeskustelussa ...”
08
Valtionyhtiöt saatava omistajan hallintaan
“Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää hallintoneuvostojen palkkiokäytäntöjä huonoina, mutta ei halua sen varjolla romuttaa hallintoneuvostoja. ...”
06
Asiat nostettava esille ennen vaaleja
“Vasemmisto haluaa haastaa muut puolueet asiakysymyksillä. Alla tiedotteeni asiasta. Perussuomalaiset ja vihreät tekevät vaaliyhteistyötä  Vasemmiston puheenjohtaja Paavo ...”
heinä
30
Hallituksen budjettiesitys vie kohti tasaveroa
“Hallitus julkisti tänään esityksensä ensi vuoden budjetiksi. Alla tiedotteeni asiasta. Budjettiesitys vie kohti tasaveroa Tänään julkistetussa ...”
01
Surkea päätös
“Olen erittäin pettynyt eduskunnan tämänpäiväiseen äänestykseen, jossa annettiin luvat sekä Fennovoiman että TVO:n ydinvoimalahakemuksille. Haluan ...”
kesä
24
Kohtuuttomia vuokrankorotuksia aravatalojen asukkaille
“ Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys arava- ja vuokratukiasuntojen vuokrankorotuksistaKohtuuttomat vuokrankorotukset Asuntojen vuokrat ovat etenkin pääkaupunkiseudulla ja ...”
22
EK:n ja kokoomuksen verolinja jyrää
“ Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen johtaman valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäen verotyöryhmä julkisti väliraporttinsa maanantaina. Ehdotukset ovat ...”
18
Uudenlaisen hyvinvointivaltion luominen on mahdollista
“Vasemmistoliiton puoluekokous käynnistyi tänään. Alla pitämäni avauspuhe. Hyvät toverit, hyvät ystävät Vasemmisto on uudistunut ja uudistuu. Vasemmisto ...”
08
Miksi Bilderberg-kokousten sisällöstä ei kerrota?
“Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys Bilderberg-kokouksista Valtiovarainministeri Jyrki Katainen osallistui 3. - 6. kesäkuuta pidettyyn Bilderberg-kokoukseen ...”
07
Kotihoidontuen saajilla on kohtuuttoman huono sairausturva
“Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys kotihoidontuen saajien sairauspäivärahasta.  Perheellisen sairausturva Eduskunnan puhemiehelle Sairauspäivärahan tarkoitus on korvata alle ...”
touko
31
Suomen kutsuttava Israelin suurlähettiläs kuultavaksi
“Hallitukselta on tultava tiukka ja pikainen kannanotto Israelin toimiin kansainvälisillä vesialueilla. Alla tiedotteeni asiasta. Tiedote 31.5.2010 Vasemmistoliiton ...”
26
Vuokratyö on modernia orjakauppaa
“Alla hallitukselle jättämäni kirjallinen kysymys vuokratyöstä Vuokratyöntekijöiden aseman parantaminen Vuokratyössä työnantaja vuokraa työntekijänsä toisen työnantajan ...”
11
Stoppi ydinvoimahulluudelle
“Eduskunnassa on tänään väännetty lisäydinvoiman rakentamisesta. Alla puheeni aiheesta. --- Viime lauantaina eduskuntatalon edessä 3000 ihmistä ...”
07
Lakkoa rikotaan jälleen
“Valtionyhtiö Altia Oyj yrittää rikkoa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton laillista lakkoa. Alla tiedotteeni asiasta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo ...”
04
HOK-Elanto haluaa ydinvoimaa
“ Julkisuudessa usein ihmetellään, miksi kansanedustajat ovat ehdolla osuuskauppavaaleissa. Tänään HOK-Elannon edustajiston kokous oli taas osoitus ...”
03
Kreikan tuki ei läpihuutojuttu
“ On luonnollista, että eurooppalaiset valtiot ovat solidaarisia toisilleen ja tukevat toisiaan vaikeuksissa. Neuvotellun tukipaketin ehdot ...”
huhti
30
Työläiset ja opiskelijat barrikadeilla
“Pidin vappupuheen tänä vuonna Vaasassa. Tässä vappumietintöni:--- Hyvät toverit, Tänä keväänä on barrikadeille pakotettu sekä työläiset että ...”
24
Heinäluoma haukkuu väärää puuta
“Kommentoin lauantaina Eero Heinäluoman kummallisia maahanmuuttopuheita (löytyvät esimerkiksi Hesarin sivuilta). Tässä tiedotteeni:---Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki:Heinäluoma ...”
22
Hallitus tekemässä Suomesta ydinvoimareservaattia
“ Hallituksen enemmistö antoi Kokoomukselle periksi ydinvoimapäätöksessä. Alla kannanottoni asiasta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki:   Hallitus tekemässä Suomesta ydinvoimareservaattia   Vasemmistoliiton ...”
15
Lakonmurtajien värvääminen on työntekijän oikeuksien halveksimista
“Työnantajat pyrkivät murtamaan kaupan ja turvallisuusalan lakkoa erittäin kyseenalaisin keinoin. Alla tiedotteeni asiasta. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki: ...”
12
Kokoomus murentaa kattavaa yliopistoverkkoa
“Yliopistouudistus ja hallituksen koulutuspolitiikka ajavat yhä uusia yliopistoja yt-neuvotteluihin. Alla kannanottoni asiaan. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki: Kokoomus ...”
maalis
26
Suomi sairastuu vakavasti Kataisen dieetillä
“  Viime eduskuntavaalien alla poliittiseen sanastoon ilmestyi jakovara. Jakovara tarkoitti sitä, kuinka paljon seuraavan neljän vuoden ...”
25
Terveydenhuollon asiakasmaksuja lisätään vaivihkaa
“Hallitus vaikeutti jälleen pienituloisten kansalaisten asemaa viemällä kaikessa hiljaisuudessa läpi lähes yhdeksän euron asiakasmaksun sairaanhoitajakäynneistä. ...”
23
Lakko-oikeus on rajoittamaton ihmisoikeus
“EK:n ja pääministeri Matti Vanhasen halua rajoittaa järjestäytymisvapauteen kuuluvaa lakko-oikeutta ei pidä hyväksyä. Vasemmistoliitto vastustaa ...”
15
Ylen riippumaton rahoitus turvattava
“Esitin lauantaina, että Yleisradion riippumaton rahoitus turvattaisiin jatkossa siirtämällä korvamerkittyosuus verotuloista erilliseen Yle-rahastoon. Tässä tiedotteeni ...”
05
Yliopistouudistuksesta yt-neuvotteluihin
“  Yliopistoista kuuluu joka päivä huonoja uutisia. Oulun yliopiston yt-neuvottelut aloitettiin helmikuun puolivälissä. Ne koskevat 1600 ...”
01
Uhkauksia ei pidä hyväksyä
“RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin on vaatinut kaikkia puoluejohtajia tuomitsemaan maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsiin kohtaan ...”
helmi
27
Päättääkö kansa vai konsultti?
“ Vaaleissa on tapana mitata hallituksen toteuttaman politiikan suosio. Kansa pääsee valitsemaan puolueiden esittämien erilaisten poliittisten ...”
18
Kokoomus pettää aina
“Viime keväänä käytiin kovaa vääntöä uudesta yliopistolaista. Uutta yliopistolakia kannattivat rehtorineuvosto ja yliopistojen hallitukset. Käytännössä ...”
11
Poliittinen lama
“Pidin Vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron valtiopäivien avauskeskustelussa eduskunnassa tiistaina 9.2.2010. Tässä puheenvuoroni:Arvoisa puhemies,Hallitus on järjestelmällisesti jättänyt huomiotta ...”
tammi
29
Keskustelun avaaja
“Vasemmistoliitto on ollut avaaja verokeskustelussa. Olemme haastaneet muiden puolueiden verolinjauksia esittämällä johdonmukaisesti oikeudenmukaisempaa ja reilumpaa ...”
18
Helsinkiläiset ottivat erävoiton Pajusesta
“ Kaupunginhallituksessa oli ratkaisevassa käsittelyssä ensimmäistä kertaa ns. Pajusen lahtauslista. Ylipormestari Jussi Pajusen lakkautuslistalla oli 80 ...”
2009
joulu
24
Punainen joulu
“Olen konservatiivi, ainakin jouluohjelman suhteen. Joka ikinen joulu olemme ensin kokoontuneet jouluaattona isäni puoleisen suvun ...”
14
Eläinsuojelulakia tiukennettava
“Viime viikon keskiviikkona A-studiossa nähty kuvamateriaali suomalaisilta sikatiloilta sai minut jättämään kirjallisen kysymyksen asiasta viime ...”
11
Vehviläinen, älä ole naiivi
“Pysyvien työtehtävien teettäminen vuokratyövoimalla on tuomittavaa. Kun vielä sataprosenttisesti valtionyhtiö Finnairin omistama tytäryhtiö Northport ulkoistaa ...”
01
Ideologinen irtisanomisohjelma
“ Vasemmistoliiton vaatimusta kotimaisen tai Pohjoismaiden yhteisen rokotetuotannon käynnistämisestä pidettiin ensin epärealistisena ja populistisena esityksenä. Nyt ...”
marras
30
Työn jakaminen on oikeudenmukaista
“Kirjoitin Helsingin Sanomien mielipidepalstalle työn jakamisesta, kun samalla palstalla Katariina Sundqvist (HS 23.11.) oli kritisoinut ...”
25
Kansanliike lähikirjastojen puolesta
“ Viime viikon lopulla alkoi tihkua huhuja siitä, että kaupungin virkamieshallinnossa suunnitellaan viiden sivukirjaston, käyttäisin kyllä ...”
19
Vasemmisto etenee Tanskassa
“Alkuviikko toi hyviä uutisia Tanskasta, jossa Vasemmistoliiton sisarpuolue saavutti kunnallisvaaleissa jättimenestyksen. Sosialistinen kansanpuolue SF nousi ...”
loka
28
Suvilahden graffitiaita on menestys
“ Suvilahden graffitiaita on saanut koko kesän ajan kiitosta monilta tahoilta. Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä, kun ...”
19
Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä
“Puhuin Pasila-Vallilan Vasemmistoliiton järjestämässä tilaisuudessa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittämisestä. ”
13
Vasemmistoliitto turvasi kaupungin työpaikkoja
“Viikonloppuna käytiin Helsingin budjettineuvottelut. Ne ovat olleet yleensä epädemokraattinen näytös. Ns. kolme suurta puoluetta ovat ...”
12
Wamma-park ennallistettava
“Olen saanut täällä blogissani ansaittua kritiikkiä siitä, että en päivitä blogejani tarpeeksi usein. Pitää yrittää ...”
syys
15
Avustaja eduskuntaan haussa
“Haen uutta avustajaa eduskuntaan määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.10.2009-31.8.2010 tai sopimuksen mukaan. Määräaikaisuuden peruste on sijaisuus.   Kansanedustajan avustajan ...”
elo
19
Uutisankat jatkavat lentoaan
“ Poliitikkojen pitäisi olla aina skarppina ja aina valmiina. Jokainen haastattelu pitäisi antaa virkeänä ja hyvin ...”
01
Pääministeri Vanhasen kritiikissä ei ole päätä eikä häntää
“  Pääministeri Matti Vanhasta on helppo lukea. Hänessä alkaa olla samoja piirteitä kuin edeltäjässään Paavo Lipposessa. ...”
heinä
27
Hei, me ei puhuta sodasta
“Keväällä kokoomus teki näyttävän mainoskampanjan. Ulkoministeri Alexander Stubbin naamalla kutsuttiin puhumaan ”vaietusta aiheesta”. Ulko- ja ...”
01
Lomalla
“Haastattelurumba, puheluihin vastaaminen ja viestien kirjoittaminen on pitänyt viikon ajan kiinni vähintään 14 tuntisissa työpäivissä. Nyt onneksi ...”
kesä
27
Vasemmistoliiton puheenjohtaja
“Puoluevaltuusto 27.6. Paavo Arhinmäki   Hyvät ystävät, toverit!   Yksi poliittisen elämäni hienoimpia kokemuksia oli Vasemmistonuorten puheenjohtajana vetää SDNL:n 60-vuotisjuhlan ...”
16
Yliopistolaki siunattiin
“  Eurovaalien tulos ja Martti Korhosen ero Vasemmistoliiton puheenjohtajan paikalta tekivät viime viikosta varsinaisen hullunmyllyn. Viikko ...”
08
Vasemmisto ei tarvitse messiasta
“Vaikka sen jossain sisimmässään tiesi olevan tulossa, ei kuitenkaan vaalitappiolle halunnut antaa yhtään sijaa ennen ...”
04
Herrojen huvit
“  Helsingin sosiaaliviraston toimitusjohtaja Paavo Voutilaisen 71 900 euron kalustehankinnat ovat pöyristyttäneet niin sosiaaliviraston työntekijät kuin kansalaisetkin. ...”
03
Vasemmistolle huima vaalivoitto!
“ Eurovaaliviikko lähti käyntiin vasemmiston hurjalla vaalivoitolla. Nimittäin Vasemmistoliiton grönlantilainen sisarpuolue Inuiittiyhteisöpuolue - IA kaksinkertaisti kannatuksensa ...”
touko
29
Vastaukseni Sauli Niinistölle
“Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö osoitti seuraavan avoimen kirjeen minulle ja kansanedustaja ja Palloliiton varapuheenjohtaja Kari ...”
22
Kuningaslajille fudiskasvo keulakuvaksi
“  Jos joisin aamukahvia, olisi se roiskahtanut Hesarin päälle keskiviikkoaamuna. Sauli Niinistöstä ollaan tekemässä Suomen Palloliiton ...”
13
Vapaus valita toisin
“Perustuslain mukaan hallituksen tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Monesti valiokunnassa kuitenkin tuntuu, että asia on juuri ...”
04
Laillinen graffiti-seinä Helsinkiin
“ Olen siitä lähtien, kun Kulosaaren melumuurin tilattu graffiti-taideteos tuhottiin, taistellut Helsingissä toisenlaisen katutaidepolitiikan puolesta. Lähes ...”
03
Perussuomalaiset ajavat Ferrarilla Eurooppaan
“  Vappu on opiskelijoiden ja työläisten juhla. Meille työväenpuolueiden (aitojen) kansanedustajille vappu on työn juhlaa, kirjaimellisesti. ...”
maalis
31
Avoimet langattomat verkot jokamiehenoikeudeksi
“Tein vuosi sitten eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Salon käräjäoikeuden päätökseen, jossa naapurin langatonta verkkoa käyttänyt tuomittiin ...”
28
Puheenjohtajaehdokkaaksi
“  Vasemmistoliiton puoluevaltuusto kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingissä. Viikonloppu on tietenkin pahin mahdollinen, sillä huomattavasti mieluummin olisin ...”
11
Välikysymys kaatoi hallituksen päätöksen
“ Oppositiolla, ammattiyhdistysliikkeellä ja kansalaisyhteiskunnalla on valtaa, jos pystymme luomaan riittävän vahvan paineen hallitukselle. Vanhuuseläkeiän alarajan ...”
06
Värillä on väliä
“ Moni on ihmetellyt, missä olin Lex Nokiasta äänestettäessä. Olen ollut yhdessä kahdeksan muun kansanedustajan kanssa ...”
helmi
20
17
Perussuomalaiset eivät halua maahanmuuttajia töihin
“Tänään eduskunnassa alkoi kiistellyn ulkomaalaislain käsittely. Välillä kiihkeäksi äityneessä keskustelussa lipsahdettiin muutaman kerran pahasti hyvän ...”
10
Vasemmisto haluaa ekologista ja sosiaalista elvytystä
“Eilen Juttutupa oli tupaten täynnä, kun olin yhdessä Jutta Urpilaisen (sd.) ja Päivi Räsäsen (kd.) ...”
06
Vihreät surffaavat Lex Nokiassa kahdella eri kaistalla
“  ”Lex Nokia, täynnä mokia! Suomen Stasi, syypää Sasi!” huudettiin eilen eduskuntatalon edessä urkintalakia vastustavassa mielenosoituksessa. ...”
tammi
29
Islannille tänään vasemmistohallitus
“  Islannin talouskriisin aiheuttamat mielenosoitukset ovat rauhoittuneet ainakin toistaiseksi hallituksen eron jälkeen. Valtaan nousee väliaikainen vasemmistohallitus. ...”
26
Viiden minuutin takia ei pidä kiirehtiä
“ Olin tänään ensimmäistä kertaa kaupunginhallituksen kokouksessa. Mitään päätöksiä ei tehty, sillä kaikki mielipiteitä jakavat asiat ...”
23
Lähes miljardin elvytyspuhallus
“Vasemmistoliitto vaati koko viime syksyn pikaista elvytystä ja nopeaa reagointia heikentyvään taloustilanteeseen. Halusimme estää laman ...”
21
Vasemmisto ei ole vaihtoehto
“Irtisanomis- ja lomautusuutisten keskellä puolueiden kannatusheilahtelut eivät varmasti suuresti kiinnosta ja herätä tunteita kuin poliitikoissa, ...”
2008
“So far so good!”
joulu
18
Kielletään kaikki!
“Eduskuntaan on tuntunut pesiytyneen vahva uuskonservatismi, jonka mukaan rajoittamalla, valvomalla ja kieltämällä luodaan parempaa yhteiskuntaa. ...”
02
Lex Nokia hylkyyn
“"Lex Nokiasta" on tulossa taas uusi esimerkki siitä, kuinka päättäjät eivät ole ihan ajan tasalla ...”
marras
27
Nollatoleranssi on ohi!
“  Kulosaaren metroaseman vieressä ollut Helsingin kaupungin tilaama satoja metrejä pitkä graffiti-taideteos poistettiin vuonna 2000 Stop ...”
25
Lukion syyslomat uuteen harkintaan
“ Tänään opetuslautakunnan kokouksessa palattiin koululaisten lomia koskeneeseen ja paljon kritiikkiä osakseen saaneeseen päätökseen, jossa kouluilta ...”
17
Teimme virheen
“  Viime tiistaina oli kymmenenvuotisen opetuslautakuntaurani lyhyin kokous. Nuijimme rutiiniasiat pikaisesti läpi. Yksi rutiiniasia muiden joukossa ...”
13
Epämiellyttävä totuus
“  Tänään eduskunnassa käytiin kiihkeä keskustelu hallituksen ilmasto- ja energiastrategiasta. Ministeri Mauri Pekkarinen ja keskusta sekä ...”
07
Suomen Sarah Palin?
“  Alkuviikosta julkistettiin viime vuoden verotiedot. Ne osoittavat, miten epäoikeudenmukaisesti veroja maksetaan Suomessa. Suhteessa kaikkein kirein ...”
loka
27
Neljätuhatta kiitosta!
“  Kunnallisvaalit menivät henkilökohtaisesti minulta erinomaisesti. Äänimääräni 4002 oli viidenneksi suurin Helsingissä ja yhdeksänneksi suurin koko ...”
25
Vasemmistomyrsky
“  Tänään on viimeinen rutistus vaalikampanjassa Itiksessä ja Herttoniemessä. Huomenna aion nukkua pitkään, käydä äänestyspaikalla koiran ...”
20
Miksi äänestää kansanedustajaa?
“Viimeisen vaaliviikon rutistus alkoi aamulla Herttoniemen metroasemalla, kun olin jakamassa esitteitäni töihin ja kouluihin kiiruhtaville. ...”
14
Vaalibileet Pacificossa torstaina 16.10.
“Vaaleihin kuuluu oleellisesti vaalibileet. Tällä kertaa pidän omani Kalliossa ravintola Pacificossa. Esiintymässä Asa!---Paavo Arhinmäen vaalibileet ...”
10
Bussipahoinvointia
“Toimivan joukkoliikenteen vankkumattomana kannattajana minua hävettää hieman myöntää, että karsastan bussissa matkustamista. Tarkoitan siis niitä ...”
02
Alma Media perusoikeuksien kimpussa
“ En ollut uskoa silmiäni, kun luin uutisen Johanna Korhosen erottamisesta Lapin Kansan päätoimittajan tehtävästä jo ...”
syys
29
Lepsämän bussi meni jo
“ Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) noustua sattumapääministeriksi vuonna 2003, hän ensitöikseen tuomitsi kaupunkilaisen elämäntavan ja ilmoitti ...”
18
Vaalikoneiden täyttöä
“  Vaali vaalilta tuntuu olevan yhä enemmän vaalikoneita. Se on varmasti positiivinen asia, vaalikoneet lisäävät kiinnostusta ...”
16
Valtuutetut eivät ole tervetulleita!
“ Tänään Finlandia-talolla on järjestetty Stop töhryille 10-vuotisjuhlaseminaari. Tilaisuutta valvovat ulkopuolisen turvallisuusyrityksen järjestyksenvalvojat ja lukuisat poliisit. ...”
11
Ruumishuone nuorille!
“  Harjun vanha ruumishuone on yksi kaupungin hienoimmista nuorisotaloista, upea rakennus hyvällä paikalla. Nuorisotalo liippaa myös ...”
07
Virkamiesfarssi
“ Tänään Helsingin Sanomissa kerrottiin, että yleisten töiden lautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana ollut Tapio Laakso (vihr.) oli ...”
04
Sydämesi puolella
“Tänään julkistettiin Vasemmistoliiton kunnallisvaalislogan ja vaalijuliste. Minulle tulee vaalisloganista mieleen kaksi asiaa. Tietenkin ensimmäisenä vanha ...”
02
Kauppakeskus ei sovi Keski-Pasilaan
“ Tänään poliittinen syksy käynnistyi osaltani todenteolla, kun ensin olin opetuslautakunnan kokouksessa ja jatkoin sieltä Pasilan ...”
elo
11
Lisää uusia spårakiskoja!
“ Kesällä en ole juurikaan käyttänyt metroa. Kun ei tarvitse mennä puku päällä töihin, mielellään polkee ...”
06
Esko Ahosta Helsingin pormestari?
“  Heinäkuun lomailun jälkeen elokuu alkoi ekotähteilyllä. Kaksi työpäivää kuvasimme syksyllä esitettävää ohjelmaa, jossa yhdessä Heidi ...”
heinä
08
Listavaalit eivät sovi Suomeen
“  Tasaisin väliajoin Suomessa nousee keskustelu ns. pitkistä listoista. Esimerkiksi Ruotsissa ja Hollannissa puolueet laittavat ehdokkaat ...”
03
Salla Salo uudeksi avustajaksi
“Oli hienoa huomata, miten paljon kiinnostusta auki ollut avustajani työpaikka herätti. Haluan vielä kiittää kaikkia työhön hakeneita. Yli 20 hakijan joukosta ...”
02
Hallituksen protestoitava Ruotsin salakuuntelulakia vastaan
“Jätin tänään hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa vaadin hallitusta toimimaan sen puolesta, että Ruotsi luopuu myös ...”
kesä
25
Tunnelmia Wienistä
“Kirjoitus julkaistu Kansan Uutisissa tiistaina 24.6.2008 KROATIAN KANNATTAJAT VÄRITTIVÄT KATUKUVAA WIEN OLI PUNAVALKORUUTUINEN   Ottelupäivinä Wienin katukuva muuttuu pelaavien ...”
18
Uusi avustaja haussa
“Nykyisen avustajani siirtyessä toiseen työhön hoitamaan sijaisuutta haen uutta avustajaa eduskuntaan määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 18.8.2008-31.8.2009. Kansanedustajan ...”
13
Irlannin kansa äänesti EI
“ EU:n perustuslain, eli nykyiseltä nimeltään Lissabonin sopimuksen, käsittely eteni Suomessa ilman kansalaiskeskustelua ja vähällä huomiolla. ...”
05
Laillinen graffiti-muuri Vuosaareen
“Jätin keskiviikkona oheisen aloitteen kaupunginvaltuustossa:     "Laillisten graffiti-paikkojen vaikutuksesta laittomien graffiti-maalausten ja tagien määrään on positiivisia kokemuksia ...”
02
Fillarinavigaattori
“  YTV on avannut aivan mahtavan uuden palvelun, pyöräilijöiden reittioppaan. Olen jumittunut katselemaan siitä yleisimpiä pyöräilyreittejäni. ...”
touko
31
Vanhasen luottamus mennyt
“ Mielipidetutkimukset ja toriparlamentti, tänään Malmilla, osoittavat samaa. Kansan luottamus pääministeri Matti Vanhaseen on romahtanut. Jokunen ...”
24
Porvareiden rahoitusskandaali
“ Pääministeri Matti Vanhanen ensin vähätteli vaalirahoitusongelmia ja sen jälkeen hän ei ole suostunut myöntämään, että ...”
19
Myös kampanjakulut julkisiksi
“  Matti Vanhasen uskottavuus murenee päivä päivältä. Väite ettei hän tiedä lahjoittajiaan, tuntuu kovin epäuskottavalta. Kuka ...”
15
Laillisille graffiteille tilaa
“ Kevään myötä alkaa myös jokavuotinen graffiti-keskustelu Helsingissä. Itse olen pyrkinyt olemaan nostattamassa tätä keskustelua. Moni ...”
14
Yle, Manchester kutsuu
“ Televisiolupamaksut eivät ole kansan keskuudessa kovin suosittuja, mutta aina olen niitä puolustanut, vaikka helpompi ratkaisu ...”
08
Kyselytunnin antia
“  Monesti minulta kysytään, mikset käyttänyt hallituksen kyselytunnilla puheenvuoroa jostain asiasta. Homma ei kuitenkaan ole niin ...”
03
Lenin-setä ja Esko
“ Kuka muistaa vielä 80-luvun, jolloin heavy-musiikki ei ollut koko kansan loordia vaan uskonnollisten ääriryhmien jahtaamia ...”
02
Vasemmistosta kansanliikkeiden megafoni
“Puhuin Vapunpäivänä vasemmiston vappujuhlassa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä, Vantaalla, Somerolla ja Nummi-Pusulassa. Teemu Hiilinen kuvasi puheeni Vantaalla ja pätkän ...”
huhti
29
Työväenlaulut raikuivat eduskunnassa!
“  Työväenlaulut raikuvat eduskunnan käytävillä joulun alla, kun pikkujoulutunnelmissa niihin yhtyvät joskus porvaritkin. Erityisesti eräs kokoomuksen ...”
25
Menneisyyden puolue
“Odotin, että peräti yhdeksän hengen voimin käytävässä SDP:n pj-skabassa tulisi uusia ideoita puolueen ja vasemmiston ...”
13
Kyllä kansa tietää!
“ Ehdin tänään illalla Pohjoismaiden neuvoston kokouksen lomassa käydä katsomassa Norjan Tippeligania Stavangerissa. Paikallinen Viking kohtasi Aalesundin. ...”
06
Nato-hampaat
“ Blogin pitäminen on vähän pateettista, jos sitä ei päivitä kuin kerran kahdessa viikossa. Viimeiset pari ...”
maalis
11
Hei, meitä natotetaan!
“Jos seuraisi vain iltapäivälehtien välityksellä politiikkaa, saisi siitä varsin omituisen kuvan. Eikä välttämättä aivan syyttä. ...”
Kiitos äänestäneille!
“HOK-Elannon vaaleissa keräsin 1068 ääntä. Se oli toiseksi eniten Vasemmistoliiton listalla heti Outi Ojalan jälkeen. ...”
05
Pidetään sairauslomat
“Työntekijöiden on syytä pitää kunnolla sairauslomaa. Silloin kun on kipeä, on täysi oikeus sairastaa riittävän ...”
helmi
28
Yleinen käymälä Tokoinrantaan
“Kauppa- ja ostoskeskukset pyrkivät olemaan ihmisten olohuoneita ja julkisia tiloja. Mielellään kauppakeskukset haluavat huomaansa myös ...”
22
Käytä ääntäsi HOK-Elannon vaaleissa
“  Helsingin seudun osuuskaupan HOK-Elannon vaalit käynnistyivät tänään aamulla kello 8 netissä. Kävin itse äsken käyttämässä ...”
21
Ruuhkamaksut pysäyttämään ilmastonmuutosta
“Vihreiden ilmasto- ja ympäristöpoliittista saamattomuutta hallituksessa olen ihmetellyt monesti niin eduskunnan puhujapöntössä kuin tässä blogissanikin. ...”
14
Vihreät hyväksyvät hiljaa ydinvoiman
“  Hallitus tuo vasta myöhemmin keväällä ilmasto- ja energiapoliittisen selonteon eduskunnan käsiteltäväksi. Näyttää siltä, että superministeri ...”
13
Markkinoiden juoksupojat
“Pääministeri Matti Vanhanen ja valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies vastasivat tänään opposition välikysymykseen hallituksen ...”
06
Tuntematon teatterissa ja portailla
“Matti Vanhanen ja Ilkka Kanerva tiesivät tuoreeltaan näkemättä, että Kansallisteatterissa esitettävä Kristian Smedsin ohjaama moderni ...”
2007
joulu
31
Hyvää uutta vuotta!
“  Vaikka vappu on juhlista tärkein, pidän myös joulusta kovasti. Erityisesti sen vuoksi, että silloin meillä ...”
20
Puolalaiset rakennustyömiehet ja palkkariisto
“  Suoraan eduskuntatalon edessä, musiikkitalon työmaalla, on törkeällä tavalla riistetty puolalaisia rakennustyömiehiä. Hommia on paiskittu ilmeisesti ...”
18
Smash Asem, vielä viimeisen kerran
“  Käräjäoikeus antoi tänään päätöksen ns. Smash Asem -jättioikeudenkäynnissä. Kiinniotetuista 136 henkilöstä lopulta tuomittiin 58. Tutustuin ...”
17
Pikavippibisnes ja koronkiskonta kuriin
“Ennen vaaleja pikavippien aiheuttamat ongelmat olivat kovasti esillä. Kaikki olivat huolestuneita siitä, että erityisesti köyhät ja ...”
06
Porto ja Spåra
“ Kun Serbi-katsomo pilkkasi suomalaisia kuorossa homoiksi, ”tiesi” Seiska kertoa kansanedustajan päinvastoin homotelleen serbejä, ja vielä ...”
03
Kallasvuo ja Banksy
“  Viime keväänä Lontoossa nousi kohu, kun graffitien puhdistajat olivat iskeneet tunnetun katutaitelijan Banksyn työn kimppuun. ...”
marras
28
Vanhanen ja Zubkov
“ Kun viikonloppuna katsoi uutiskuvia Venäjältä, pohdin miksi tapahtumat vaikuttavat niin tutuilta. Hetken päästä ymmärsin mielleyhtymän. ...”
19
463 minuuttia
“ Se on varmasti kaikille Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajille tuttu fakta, että karsintaotteluiden seuraaminen on yleensä suurta ...”
13
Jyrkkä ei pakkolaille!
“ Kello taisi olla tänään aamulla muutamaa minuuttia vaille puoli kolmen, kun ns. pakkotyölain ensimmäinen käsittely ...”
06
Derby ja San Siron taivas
“  Olen oluenkyllästämä brittifudista kannattava peruslädi, jonka mielestä italialainen jalkapalloilu on pelkkää mallipoikien kaatuilua ja valittamista. ...”
02
Uusin stadionlistaus
“Jälleen tullut päivitettyä listaa bongatuista stadioneista. Se löytyy ohesta. Alankomaat: De Kuip (Rotterdam), Feyenoord – Ajax, ...”
loka
31
Syyttäjä luopui tänään syytteestäni
“Tässä tuore tiedotteeni: Syyttäjä luopui Paavo Arhinmäen syytteestä Arhinmäki: Poliisijohdon ja poliisitoimesta vastanneiden poliitikkojen toimet arvioitava Niskoittelusta syytetyn kansanedustaja ...”
22
Ensimmäistä kertaa käräjillä
“  Jostain syystä emme käyneet koskaan peruskoulussa tai lukiossa seuraamassa käräjäoikeuden istuntoja, vaikka monet muut luokat ...”
15
Paljonko terveydenhoitoon panostetaan Suomessa?
“ Lauantai-illan 0-0 harmittaa edelleen niin paljon, että parempi on olla kommentoimatta ottelua kokonaan. Nyt on ...”
10
Sarkomaa haluaa pätkäosaajia
“ Eduskunnassa käytiin tänään ajankohtaiskeskustelu koulutuksen- ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmasta. Valitettavasti asiasta ei syntynyt varsinaista debattia vaan ...”
04
Cronberg veti oharit
“Huomenna pääsen ensimmäistä kertaa kansanedustajana äänestämään hallituksen luottamuksesta. Tuskinpa hallitus tähän välikysymykseen kaatuu, mutta kummasti ...”
syys
20
Serbie är homosexuell
“ Putosin täysin, kun luin uusimman Seiskan. Psykedeelisen juorun mukaan olisin homotellut serbejä Belgradissa. Väite on ...”
19
Kokoomus myöntää vedätyksen
“ Kokoomus lupasi vaalien alla hoitajille 500 euron palkankorotukset ja tasa-arvotupon. Nyt kun on tullut lupausten ...”
14
Kokoomus ulos kaapista!
“ Viikon poliittinen teema on ollut puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) puheet Yhdysvalloissa. Eilen hallituksen kyselytunnilla oppositio ...”
13
0-0
“ Harvoin kaksi 0-0 ottelua neljän päivän sisällä herättää näin ristiriitaisia tunteita. Lauantaina Belgradissa Suomen tylsä ...”
06
Kansanedustaja nippusiteissä putkaan
“  Tiistaina minulle kävi huvittava juttu. Lueskelin Iltasanomien nettisivuja ja silmiini osui blogimerkintäni otsikko. Klikkasin tietenkin ...”
elo
28
Katainen, sotatoimet eivät edistä ihmisoikeuksia
“Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen otti tiistaina kantaa sen puolesta, että Suomi pysyy mukana Nato-johtoisessa Afganistanin-operaatiossa, eikä ...”
22
Afganistan-keskustelu jatkuu
“  Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa on pitkään pidetty Suomessa politiikan alueena, jossa haetaan laajaa konsensusta. Yleisestä ”yhdessä ...”
19
Suomen joukot pois Afganistanista
“ Afganistanin tilanne on muuttunut selvästi siitä, kun eduskunta aikoinaan päätti rauhanturvaajien lähettämisestä maahan. Voi aidosti ...”
03
Stadionbongausta päivitetty
“Kollegan toivomuksesta aina uusimmat päivitykset tummalla.   Alankomaat:   De Kuip (Rotterdam), Feyenoord – Ajax, 22.10.1995 (Eredivisie) Amsterdam ArenA, Hollanti ...”
Belfastin kautta poliittiseen syksyyn
“  ”Oi Jyrki Jyrki, Jyrki Jyrki Jyrki Jyrki Nieminen!” AIK:n legendaarisen pelaajan nimi kaikui ottelun jälkeen ...”
kesä
28
Kauan odotettu kesäloma
“ Vaikka eduskunta jäi istuntotauolle jo viime keskiviikkona, olen ollut melkein joka päivä eduskunnassa. Olen tehnyt ...”
18
Hyvä fiilis puoluekokouksesta
“  Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valintani oli hienoa luottamuksen osoitus sille politiikalle, jota meidän punavihreä sukupolvemme on ...”
13
Back to 70`s
“ Maanantai on eduskunnassa ns. maakuntapäivä. Tuolloin ei ole valiokuntien kokouksia eikä täysistuntoa. Maanantai on tarkoitettu ...”
08
Kävelevä potentiaalinen skandaali
“  Eilen istuin eduskunnan kuppilassa kahden vihreän kollegani kanssa täysistunnon jälkeen. Kohta piti lähteä Kesärantaan ja ...”
04
EU:n uuden perustuslain valmistelu avoimeksi
“  Muutama viikko sitten Iltalehti totesi päivän meilissään, etten ole vielä kansanedustajana saanut konkreettista aikaan. Tämä ...”
03
Karsinnat ovat ohi
“  Edes parin tunnin pyörälenkki sunnuntaina kauniissa säässä ei onnistunut kohentamaan mielialaani. Eilisen Serbia-tappion jälkeen jälleen ...”
touko
24
Smash Asem
“ Eilen tuli kuluneeksi tasan sata vuotta eduskunnan ensimmäisestä istunnosta. Sen kunniaksi vedin päälleni tumman puvun ...”
Skattan squat
“  Kävin maanantai-iltana tutustumassa Katajanokalla Vyökadulla vallattuun taloon. Hotelliksi muuttuneen vankilan muurin varjossa seisova vartioiden vanha ...”
15
Paavo Arhinmäki ehdolle Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi
“ Toimittajat ovat koko ajan soitelleet, mitä teen Vasemmistoliiton puheenjohtajakilvan suhteen. Laitan tänään tällaisen tiedotteen eteenpäin.---Vasemmistoliiton ...”
02
Vappu on juhlista hauskin
“  Vappu on ollut minulle pienestä pitäen vuoden hauskin juhla. Vappuaatto vietettiin lapsena ystäväperheiden luona juhlien, ...”
huhti
23
Keskustatunneli ja koulutaisteluita
“Ensimmäinen reilu kuukausi kansanedustajana on ollut kiireistä aikaa, vaikka eduskunnassa ei ole varsinaisesti tapahtunut vielä ...”
11
Punatiilinen Liverpool
“  Pääsiäisenä teimme lyhyen lomamatkan Liverpooliin. Ohjelmassa oli kaksi uutta stadionbongausta Bloomfield Road ja Prenton Park, ...”
01
Fillari esiin
“  Huhtikuun ensimmäisen päivän ja upean aurinkoisen sään kunniaksi kaivoin tänään fillarin esiin. Tällä kertaa iloinen ...”
maalis
28
Kallio on punainen
“  Palataan vielä kerran vaalitulokseen. On mielenkiintoista käydä läpi äänimääriä kaupunginosittain. Vaaleissa menestyminen vaatii sitä, että ...”
25
Ensimmäinen peli
“  Tarkistuslaskennassa äänimääräkseni on varmistunut 6859. Se on aivan mieletön määrä ääniä. Tulos ei olisi ollut ...”
20
Nuori vasemmisto nousi eduskuntaan
“ Kuukausien kova vaalityö on takana. Sadat ihmiset olivat mukana tekemässä vaalityötä radikaalimman, punaisemman ja vihreämmän ...”
18
Tunnelmia vaalivalvojaisista
“Tunnelmat klo 20.30:Läpi ollaan menossa! Aikaisemmin vaalipäivänä ääneni ovat kolminkertaistuneet. Toivottavasti nytkin. Meillä on mahdollisuus ...”
17
Edessä finaali
“Lauantai-ilta etenee ja valtavan hieno ja iso kampanja on nyt lähestymässä päätöstään. Takana on kymmeniä ...”
16
Oikeutta asunnottomille
“  Osallistuin tänään yhteen vaalien mukavimmista tilaisuuksista. Vailla vakinaista asuntoa (VVA) ja Laurea ammattikorkean opiskelijat olivat ...”
13
Vasemmisto nousussa
“  Illan uutisissa oli mukavia tietoja. Vasemmistoliiton kannatus on jatkanut kasvuaan. Nyt 10 prosentin raja on ...”
12
Poikittaiset suoraksi
“ Helsingin joukkoliikenne toimii erinomaisesti, kun matkustaa pitkittäissuunnassa. Vaalitilaisuuksiin pääse nopeasti ja kätevästi metrolla, spåralla ja ...”
11
Kiireisiä päiviä
“Vilskettä riittää nyt, kun vaaleihin on aikaa enää viikko. Ennakkoäänestyslukujen mukaan ihmiset ovat äänestämässä vilkkaammin ...”
08
Kiitos bileistä!
“Kiitos bileistä Tavastialla tiistaina kaikille paikalla olleille! Jengiä oli paljon, artistit hyviä ja tunnelma riehakas ...”
05
Vähän kuin kansaa huijaisi
“  Jo syksyllä pidin erikoisena sitä, että lehdissä oli näyttäviä juttuja siitä, mikä mainostoimisto tekee millekin ...”
Lippuja jaossa illan keikalle
“Arvon tässä blogissani 20 lippua illan Paavo Arhinmäki eduskuntaan! –konserttiin Tavastialle. Tavastialla esiintyvät Olavi Uusivirta ...”
02
Turvallisuuspoliittista parodiaa
“  Osallistuin tänään Vasemmistoliiton edustajana Maanpuolustustiedotuksen seminaariin, jossa pohdittiin energian merkitystä Suomen turvallisuudelle. Aluksi kuunneltiin tutkijoiden alustuksia ...”
helmi
27
Nettipokerin kieltäminen ei tehoaisi
“ Pokeri on kasvattanut huimasti suosiotaan viimeisen parin vuoden aikana. Nettipokeri on jo yleinen ajanviete ja ...”
26
Mäkihyppy hiljensi Kannelmäen
“  Jos haluaa tarjota mahdollisimman monta kuppia vaalikahvia, kannattaa joka lauantai päivystää Tallinnan aukiolla teltan kanssa. ...”
20
Kallio punertaa lauantaina
“Lauantaina 24.2. klo 20 bileet Pacificossa Helsinginkadulla:PUNAINEN KALLIOKirjailija Mikko Rimminen (Pussikaljaromaani) ja kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki (Punavihreä ...”
19
Suvi-Anne Kuronen
“ Viime viikon lopulla en voinut sitä tunnetta mitenkään välttää. Vaikka toinen on tehnyt mittavan poliittisen ...”
14
Paavon jengi Ballmasters
“ Mitä lähemmäksi vaalit tulevat, sitä vauhdikkaammaksi päivät muuttuvat. Nyt yksi tärkeimmistä tavoitteista on pitää itsensä ...”
08
Olavi Uusivirta ja Agit Prop Tavastialla
“Paavo Arhinmäki eduskuntaan! -konsertissa Tavastialla Helsingissä 6.3.2007 esiintyvät muun muassa Olavi Uusivirta ja Agit Prop. ...”
06
tammi
31
Aloitteissa on voimaa
“  Olemme kiertäneet nyt vuoden verran Helsingin lähiöissä pitämässä baaritilaisuuksia. Ajatuksena on ollut puhua kunnallispolitiikasta, valtuustotyöstä ...”
29
Kirkkaasti läpi, mutta vain äänestämällä
“  MTV3 ja Helsingin Uutiset olivat teettäneet Taloustutkimuksella gallupin Helsingin vaalitilanteesta. Minun kannalta tulos näytti erinomaiselta. ...”
24
Pitkät petterit
“  Yksi monien stadilaisten huvittava kunnia-asia tuntuu olevan se, että pitkiä kalsareita ei vedetä päälle. Ei ...”
17
Albumit auki!
“Suomalaisten pitäisi hakea EU:n erilaisia projektirahoja huomattavasti nykyistä aktiivisemmin. Näin saamme takaisin edes osan Euroopan ...”
16
Toivon, että Päivi Räsänen on oikeassa
“"Toivon, että Päivi Räsänen on oikeassa. Yhdessä asiassa. Nimittäin ennen eduskunnan äänestystä hedelmöityshoitolaista kristillisdemokraattien puheenjohtaja ...”
12
Punavuori on punainen
“Järjestämme ensi tiistaina ravitsemusliike We Got Beefissä keskustelutilaisuuden otsikolla "Punainen rööperi!" Tule paikalle vaihtamaan mielipiteitä ...”
08
Ydinvoimataistelu alkoi
“ Työmarkkinajärjestöt SAK ja Elinkeinoelämän Keskusliitto EK etunenässä vaativat tänään kuudetta ydinvoimalaa Suomeen. Tätä vaaliavausta on ...”
06
Viimeistä kertaa kotona Pasilassa
“  Joulukuussa 1984 muutimme Pasilaan, Maistraatintorin kulmaan. Samalla hetkellä minusta tuli pasilalainen, loppuiäkseni. Ensimmäisenä aamuna uudessa ...”
03
Politiikan varjonyrkkeilyä
“  Viime päivien poliittinen "keskustelu" on ollut varsinaista varjonyrkkeilyä. Sitä olen seurannut kotona sohvalla maaten. On ...”
2006
joulu
27
Stadionbongausta
“  Miksei jalkapallo televisiosta riitä? Miksi pitää aina uudestaan ja uudestaan matkustaa ympäri maailmaa pallon perässä? ...”
23
Kirjaa mennyt yli 1000 kappaletta
“  Otavalta tuli sähköpostia. Kustannuspäällikkö kertoi, että Punavihreä sukupolvi -kirjaani on myyty yli 700 kappaletta. Kun ...”
19
Mitä tein nuoruuden viimeisinä päivinä?
“  Milloin loppuu nuoruus? Sitä on saanut viime aikoina pohtia moneen kertaan ystävieni kanssa. Armeijanhan väitetään ...”
marras
27
Puku-Paavon silitysrauta
“  Punavihreä sukupolvi -kirjan julkistamisbileet menivät mahtavasti. Kirjan salilla kävi illan aikana arviolta 300-400 ihmistä. Tunnelma ...”
14
loka
30
Tv-lupamaksuille sai vastinetta
“  Tv-lupamaksuista on käyty viime viikkoina kovaa keskustelua. Eikä vain ruotsalaisten ministerien maksamattomien televisiolupamaksujen vuoksi. Monet ...”
25
Vain neljäsosa suomalaisista kannattaan Nato-jäsenyyttä
“  On mielenkiintoista, miten otsikoilla ja uutisoinnilla saadaan erilaisia mielikuvia aikaan. Ilta-Sanomien tänään julkistaman Taloustutkimuksen tekemän ...”
23
Pummit selville
“  Valtuustossa nousee aina tasaisin välein kiivas keskustelu pummilla matkustamisesta. Jos ei ole aitoa halua kehittää ...”
18
Mitä Vanhanen on todella sanonut?
“  Pääministeri Matti Vanhanen ajaa edelleen tiukasti sitä, että eduskunta ratifioisi EU:n perustuslain, vaikka lakiesitys on ...”
08
Carl Bildt palasi
“  Olin eilen Tornion syysmarkkinoilla kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän kanssa tapaamassa ihmisiä. Helsinkiläisen poliitikon ajatukset kiinnostavat tietenkin ...”
syys
26
Se on siinä!
“ Pala nousi kurkkuun ja melkein kyynel silmään. Juuri nyt on mahtava tunne. Lähes vuoden projekti ...”
18
Viestintätoimistojen harmaat eminenssit
“  Lauantaina 16.9. ilmestyneen Kauppalehden Presson pääkirjoitussivulla kuittailtiin mediaviikolle otsikolla: "Voi Paavo parkaa". Sinällään hauskassa kirjoituksessa ...”
15
Korvista ulos
“Lopulta alkaa rauhoittua. Puhelin ei enää pirise taukoamatta. Ystävällisesti on pitänyt tietenkin yrittää vastata kaikkiin ...”
12
Video Vanhan edestä
“Ohessa kaikkien ihmeteltäväksi lauantai-iltana Vanhan ylioppilastalon edessä kuvaamani video, joka päättyy minun kiinniottooni.  Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä nostaa ...”
11
Kymmeniä syyttömiä otettiin kiinni
“  Lauantaipäivä lähti mahtavasti liikkeelle. Viikkoja järjestelty Helsinki2006-mielenosoitus onnistui hyvin. Meidän iloisessa, värikkäässä ja äänekkäässä demossamme ...”
04
Bydgoszczin apinat
“En tarkkaan muista, mikä oli ensimmäinen jalkapallomaaotteluni paikanpäällä. Vuoden 1985 legendaarista Englanti-ottelua en ollut katsomassa. ...”
heinä
31
Poliisiasu takaisin Rautaperseelle
“Kaivarin konsertit ovat olleet aina oleellinen osa lapsuuteni ja nuoruuteni kesiä. En muista, koska olen ollut ...”
26
Israelin sotatoimet pysäytettävä
“Viimeisen viikon aikana on ollut järkyttävää seurata Israelin hyökkäystä Libanoniin. Hizbollahin raketti-iskut siviilikohteisiin ovat vastenmielisiä ...”
19
Fillarikuumetta
“Kesällä ihmisiin iskee monenlaisia kuumeita. Joillain on kesäautokuume, toisilla mökki- tai matkakuume. Matkakuumeen osalta olen ...”
02
Jalkapallon MM-kisat suurta juhlaa
“Viikko jalkapallon MM-kisoissa oli suurta yhtämittaista juhlaa. Kaikissa kisakaupungeissa kadut ja torit olivat täynnä eri ...”
kesä
19
Valitusoikeus on osa demokratiaa
“  Usein kuulee väitettävän, että kaavoitukseen liittyvää valitusoikeutta tulisi rajoittaa ja kaavoitusprosesseja nopeuttaa. En allekirjoita näitä ...”
09
Jalkatyön vaikeudesta
“Politiikkaa tehdään yhä enemmän julkisuuden kautta. Julkisuuden ja maksetun mainonnan osuus korostuu koko ajan niin ...”
touko
28
Maailma kylässä
“Festarikesä alkoi osaltani tänä viikonloppuna Kaisaniemessä Maailma kylässä -tapahtumassa. Edellisenä viikonloppuna kävin jo Kumpulan kyläjuhlissa, ...”
24
Pääkaupunkiseudun ETYK-kokous, demokratiaa?
“Vasemmistoliiton puheenjohtajakilpailu oli yllättävän raskas. Vasta jälkikäteen on huomannut, kuinka kovaa rutistusta ylimääräinen puoluekokous vaati. ...”
13
Kolmasosa oli valmis radikaaliin muutokseen
“Vasemmistoliiton puoluekokous päättyi pari tuntia sitten. Puolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin ennakkosuosikki Martti Korhonen. Korhonen sai ...”
06
Musta savu nousee Makasiineilta
“Makasiinit ovat olleet tärkeä paikka niin minulle kuin suurelle osalle sukupolveani. Makasiinit olivat umpikaupallistuneessa Helsingin ...”
02
Puheita ja lentäviä kiviä
“Minulle vappu oli Agit Propin keikka Kulttuuritalolla, puheiden pitäminen Raisiossa ja Turussa sekä perinteinen vasemmistonuorten ...”
huhti
26
Still free!
“Sähköpostia kolahti eräältä tunnetulta mediapersoonalta. Hän ehdotti tälle videolle vuoden lyhytelokuvaoscaria. Minä kannatan! >> Still ...”
24
Vihreistä on tullut pelkkä vallankäyttöpuolue
“Politiikka henkilöityy entistä enemmän. Pelkästään poliittiset kannat eivät kiinnosta julkisuutta vaan samalla joutuu myös laittamaan oman ...”
23
Uudet sivut - ja blogi
“Pitkä projekti, mutta nyt kovan väännön ja useamman ihmisen erinomaisen panoksen jälkeen uudet sivut ovat ...”
Share on LinkedIn0Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on Facebook20