Pitääkö ns. suurmoskeijalle varata tontti?

Kirjoitettu Paavon blogi

Politiikkaa ja uskontoa ei pidä sotkea keskenään. Siitä ei yleensä seuraa mitään hyvää.

Suomessa on uskonnonvapaus. Itse en kuulu mihinkään uskontokuntaan, mutta kunnioitan ihmisten oikeutta omaan uskontoonsa. Eri uskonnoilla pitää olla myös oikeus kirkkoihin, synagogiin tai moskeijoihin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämän periaatteen vuoksi hyväksyisin minkä tahansa uskonnollisen paikan. Aivan kuten kaikkien muidenkin rakennushankkeiden, pitää myös uskonnollisten hankkeiden täyttää kaupunkikuvaan, rahoitukseen ja avoimuuteen liittyvät kriteerit. Kaikki nämä.

Aikoinani esitin valtuustossa mm. Kampin kappelin kaavan hylkäämistä. Se ei sovi minusta ahtaalle tontille.

Suomessa on kasvava joukko muslimeita. He joutuvat harjoittamaan uskontoaan pienissä rukoushuoneissa kellareissa tai vanhoissa liikehuoneistoissa.

Kyllä muslimeilla pitää olla mahdollisuus harjoittaa uskontoaan kunnollisissa tiloissa siinä missä muillakin.

Huomenna kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ns. suurmoskeija-hanketta. Ja ensi viikolla tonttivaraus on mahdollisesti edessäni kaupunginhallituksessa.

Vaikka olen sitä mieltä, että Helsinkiin pitää mahtua kunnollinen moskeija siinä missä kirkko tai synagoga, en voi kannattaa esitettyä tonttivarausta.

Ns. suurmoskeija-hankkeen rahoitus on epämääräistä eikä täytä avoimuuden kriteereitä. En voi hyväksyä rahoitusta diktatuureilta merkittäviin suurhankkeisiin.

Kommentteja (1)
  1. Siirus 13.12.2017-21:25

    Suomessa ei tarvita mitään moskeijaa! Voiko edessä Suomessa olla suojassa sortosymboleista? Moskeija ahdistaa ja tuo mieleen sortoa ja väkivaltaa ja on potentiaalinen ongelmapesä. Aina kun muslimeilla on ylivalta, sorretaan muita ihmisiä, tukahdutetaan toisinajattelijoita, puututaan ihmisten yksistyiselämään eikä anneta kenenkään ajatella vapaasti saatipa levittää omia islamista poikkeavia ajatuksia. Näin tapahtuu joka päivä kaikissa muslimien hallitsemissa maissa.

    On varmaan hyvin opettavainen tapaus se, että muslimien hallitsemassa Iranissa eräs zarathustralainen henkilö valittiin kaupungin valtuustoon, mutta muslimipäättäjät eivät hyväksyneet asiaa vedoten siihen, että uskontovähemmistöjen edustaja ei voi päättää muslimien asioista!

    Antakaa meidän olla edes täällä pohjolassa suojssa sorrosta ja sortosymboleista, moskeijasta!

    Nimimerkki: islamin sorrosta paennut

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *