Nuiva ja tosinuiva

Kirjoitettu Paavon blogi

Mikä erottaa nuivia ja nuivia?

Sekä Uuden vaihtoehdon että persujen eduskuntaryhmässä on yhtälailla nuivia. Heitä eivät erota arvot, maahanmuuttopolitiikka tai EU-politiikka.

Tämä käy valitettavan hyvin ilmi, kun katsoo kansanedustajien aikaisempia vastauksia ja esityksiä. Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja UV:n ”trioministeri” Sampo Terho korostivat viime viikonloppuun asti, että heillä ei ole eroja maahanmuuttopolitiikassa tai EU-politiikassa.

Kysymys ei ole siis arvoista, vaan raa’asta valtapolitiikasta. Entiset persut, nykyiset UV:n, ministerit halusivat pitää salkuistaan kiinni rystyset valkoisina. Kuka viime kaudella huusikaan kurkku punaisena ministeri-Audin takapenkistä?

Entä miksi keskusta ja kokoomus ovat valmiita antamaan viisi ministerisalkkua kutistuneelle puolueelle? Jatkossa UV on täysin äänetön yhtiömies hallituksessa. Ministereinä istutaan, mutta poliittisista sisällöistä ei ole varaa ryppyillä.

Hallituksen erittäin epäsuositussa politiikassa ei mikään muutu parempaan suuntaan, pahemmaksi vain menee.

Tämä tietenkin kertoo siitä, että Timo Soinia ja muita entisiä perussuomalaisia kiinnostaa enemmän oma henkilökohtainen ”hillotolppa” kuin tavallisen kansan etu.

Tämän päivän uutisoinnin jälkeen myös pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo joutuvat todella epäilyttävään valoon.

He puhuivat arvoista vahvasti, itsekin kehuin Petteri Orpon puhetta. Näytti siltä, että kalkkiviivoilla Sipilä ja Orpo esittivät selkärankaa.

Tosiasiassa nämäkin puheet taisivat olla pelkkää kansalaisten sumuttamista. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan näyttää nimittäin vahvasti siltä, että kaikki oli pitkälti sovittu etukäteen hallituksen sisällä, ja puheet olivat enemmänkin teatteriesityksiä.

Ei ihme, että monilta ihmisiltä menee usko politiikkaan.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *