Meidän on toimittava yhdessä terrorismia vastaan

Kirjoitettu Paavon blogi

Poliisi tutkii Turun karmeaa iskua terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja murhanyrityksinä. Tämänkaltaista terroristista iskua on valitettavasti osattu pelätä myös Suomessa.

Jos Turun isku varmistuu terroristiseksi, on kysymys ensimmäisestä islamistisesta terrori-iskusta Suomessa.

Terroristien pyrkimys on synnyttää vihaa, pelkoa ja eripuraa. Terrorismilla yritetään usuttaa ihmisiä toisiaan vastaan. Terroristit yrittävät luoda me vastaan muut asetelmaa.

Terrorismissa ei ole kysymys me vastaan muut asetelmasta. Turussa Hasan ja Hassan ottivat vastaan puukoniskuja suojellakseen silmittömän hyökkäyksen kohteeksi joutuneita naisia. Vesa, Ahmad ja moni muu jahtasivat murhaajaa ja yrittivät estää kuolemia ja vakavia loukkaantumisia.

Ihmiset yhdessä taustastaan riippumatta uskalsivat nousta terrorismia vastaan. Yhdessä rintamassa oli kantasuomalaisia, maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita ja turisteja.
Islamistiset terroristit saavat voimansa ääriaatteesta. Tätä ääriaatetta eivät jaa aivan valtaosa muslimeista. He ovat päinvastoin ääri-islamismin suurimpia uhreja maailmalla.

Kaikkia järkeviä ihmisiä yhdistää ääri-islamismin vastustaminen. Yhdessä rintamassa riippumatta uskonnollisesta, etnisestä tai poliittisesta taustasta meidän pitää vastustaa terrorismia ja äärijärjestöjä.

Jos emme toimi yhdessä vaan terrorismi johtaa vihaan toisiamme kohtaan, ovat terroristit onnistuneet edistämään omia sairaita tavoitteitaan.

Olemme kaikki järkyttyneitä Turun karmeasta iskusta ja otamme osaa uhrien läheisten suruun. Kunnioittakaamme uhreja elämällä ihmisiksi, yhdessä.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *