TUI-päätökset olivat voitto työllisyydelle

Kirjoitettu Paavon blogi

Tänään tehtiin hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa tärkeitä ratkaisuja. Päätös, jolla TUI Cruises – varustamon tilaukset Turun telakalta voidaan turvata, oli erittäin myönteinen.

Erityisen tärkeä on, että telakan omistaja ja laivat tilannut varustamo tulivat vastaan, jotta sopiva rahoituskokonaisuus löydettiin.

Tällä ratkaisulla turvataan suomalaisen telakkateollisuuden, erityisesti risteilyrakentamisen edellytykset lähitulevaisuudessa. Jos tilauskannassa jo sisällä olevia laivoja ei olisi kyetty toimittamaan, se olisi ollut kuolinisku Turun telakalle ja samalla koko alalle.

Nyt tehdyt päätökset turvaavat työtä pariksi vuodeksi. Samalla kuitenkin alan toimintaedellytyksistä Suomessa on huolehdittava myös tulevaisuudessa. Siinä tarvitaan telakkateollisuuden, sen alihankkijoiden ja rahoittajien, mutta myös valtion aktiivista panosta.

Valtion pitää olla omalta osaltaan jatkossakin mukana vahvistamassa telakkateollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa. Tänään tehty päätös Turun telakan maa-alueiden ostamisesta osoittaa, että valtiolla voi olla rooli aktiivinen rooli alan järjestelyissä, jos poliittista tahtoa on. Päätös osoittaa myös, että tarvittaessa on etsittävä myös luovia ratkaisuja.

Tänään tehty päätös on poliittinen voitto Vasemmistolle ja työväenliikkeen yhteistyölle.

Kommentteja (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *