Suuri kiitos

Kirjoitettu Paavon blogi

Perussuomalaisten jytkyn varjoon jäi Helsingin jytky. Vasemmisto kasvatti kannatusta 3,6 prosenttiyksikköä ja minä olin koko Helsingin äänikuningas. Mahtavaa että Silvia Modig nousi toverikseni eduskuntaan Helsingistä ja kolmaskaan paikka ei ollut enää kovin kaukana.

Valtavan suuri kiitos mahtavasta tuloksesta niille 17 099 ihmiselle, jotka äänestivät minua. Ja suuri kiitos kaikille yli 36 000:lle, jotka äänestivät Vasemmistoa Helsingissä.

Näin mahtavaa vaalitulosta ei olisi voitu tehdä ilman hienoja ja kovaa työtä tehneitä ehdokkaita. Vasemmiston kampanjassa oli tukena satoja aktiivisia tukiryhmäläisiä jakamassa ja luukuttamassa esitteitä, pystyttämässä vaalitauluja tai kaatamassa kahvia.

Vasemmiston jytky Helsingissä oli merkittävä. Minä pesin henkilökohtaisessa äänimäärässä Jussi Halla-ahon, taistelussa vapaamielisyyden ja ahdasmielisyyden välillä. Perussuomalaisten kannatus jäi Helsingissä kuusi prosenttiyksikköä valtakunnallisen kannatuksen alapuolelle. Ja samaan aikaan Helsingissä oli koko maan korkein äänestysprosentti.

*

Henkilökohtainen äänimääräni oli huima ja tietenkin olen hyvin iloinen omasta ja Vasemmiston menestyksestä Helsingissä. Samalla vaaleista jäi kovin kaksijakoiset tunnelmat. Menetimme valtakunnallisesti kolme paikkaa ja erityisesti kirpaisi Uudenmaan toisen paikan menettäminen parilla sadalla äänellä ääntenlaskun viimeisellä sekuntilla.

Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta tilanteessa jossa seitsemän puoluetta häviää ja yksi voittaa, on se kuitenkin lähes siedettävä. Eduskuntaryhmän kasvot uudistuivat suuresti. Meistä tuli huomattavasti naisvaltaisempi ja nuorempi eduskuntaryhmä. Naisia on eduskuntaryhmässä kuusi, samoin 30-40-vuotiaita edustajia.

Vasemmiston vaalitulos vaihteli eri puolilla Suomea. Voitimme Helsingin lisäksi kolmessa muussakin vaalipiirissä lisää kannatusta: Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Niistä neljästä vaalipiiristä, jossa menetimme paikan, kolmessa pitkäaikainen kansanedustaja jäi eläkkeelle. Uudet ehdokkaat eivät aivan vielä onnistuneet siis täyttämään suuria saappaita. Silti ympäri Suomea ensikertalaiset saivat huimia äänimääriä.

Vasemmiston uuden nousun siemenet on siis kylvetty. Se vaatii pitkäjänteistä työtä seuraavan neljän vuoden ajan. Silloin otamme niskalenkin tulevasta sinipunaniskahallituksesta.

Työn voi aloittaa jo ensi viikolla. Kun vaalit ovat vielä tuoreessa muistissa, politiikka kiinnostaa. Siis telttoja pystyyn ympäri Suomea ja lähiöitä kiertämään!

Kommentteja (14)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *