Valtionyhtiöt saatava omistajan hallintaan

Kirjoitettu Paavon blogi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää hallintoneuvostojen palkkiokäytäntöjä huonoina, mutta ei halua sen varjolla romuttaa hallintoneuvostoja. Päinvastoin, Arhinmäki haluaa nykyistä vahvemman omistajaohjauksen, jotta yritykset saadaan toimimaan vastuullisemmin ja koko yhteiskuntaa hyödyttäen.

– Kokoomuksessa on halua viedä kansan valitsemilta edustajilta viimeinenkin mahdollisuus vaikuttaa valtion omistamien yhtiöiden toimintaan. Pieni hallitusammattilaisten eliitti ajaa lähinnä omaa etuaan, ei yhteiskunnan kokonaisetua, eikä sille pidä luovuttaa kaikkea valtaa meidän kaikkien yhdessä omistamiin yhtiöihin.

– Ministeri Häkämies on aiemmin nostanut käsiä pystyyn, kun valtion vähemmistöosakkaana omistamat yritykset ovat irtisanoneet Suomesta työntekijöitä ulkomaisten investointien tähden. Nyt yrityksenä näyttää olevan vallan siirtäminen jopa niissä yhtiöissä, joista valtio omistaa suurimman osan.

Arhinmäki pitää huonona hallintoneuvostojen palkkiokäytäntöjä, jossa rahaa on saanut käymättä kokouksissa. Hänen mukaansa palkkioita ei pidä jakaa kuukausittain, vaan käytyjen kokousten perusteella.

Kommentteja (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *