Asiat nostettava esille ennen vaaleja

Kirjoitettu Paavon blogi

Vasemmisto haluaa haastaa muut puolueet asiakysymyksillä. Alla tiedotteeni asiasta.

Perussuomalaiset ja vihreät tekevät vaaliyhteistyötä 

Vasemmiston puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haluaa nostaa vastakkainasettelua asioiden eikä niinkään puolueiden välille ennen ensi kevään vaaleja. Tärkeimpinä asioina Arhinmäki pitää oikeudenmukaista verotusta, perusturvan parantamista, työelämän inhimillistämistä, harmaan talouden torjumista, kestävää energia- ja ilmastopolitiikkaa sekä julkisten palveluiden laadun parantamista.
 
Vihreiden ja perussuomalaisten keskinäistä nokittelua Arhinmäki pitää hiekkalaatikkoleikkinä, jonka ainoana tarkoituksena on pyrkiä nostamaan molempien puolueiden kannatusta.
 
– Ilman aitoja asiavaihtoehtoja ja niiden vastakkainasettelua ei ole demokratiaa. Kaikkien puolueiden tulisi esittää konkreettiset vaatimukset seuraavalle hallituskaudelle. Puolueiden on myös kerrottava rehellisesti omat kynnyskysymyksensä hallitukseen menolle, jotta äänestäjät tietävät mitä saavat. On erikoista, että vihreille ydinvoima tai mikään muukaan asia ei ole kynnyskysymys, mutta perussuomalaisten osallistuminen hallitukseen on.
 
Vihreät ja perussuomalaiset ovat ilmoittaneet kynnyskysymykseksi toistensa osallistumisen hallitukseen. Koska puolueiden äänestäjäkunta on hyvin erilaista, on niiden lietsominen vastakkain vaalistrategisesti turvallista. Molemmat puolueet voittavat äänestäjiä, jos äänestäjät innostuvat valitsemaan puolensa kaksintaistelussa.
 
– Vastakkainasettelua pyritään synnyttämään erityisesti maahanmuutosta. Todellisuudessa sekä perussuomalaisten ”maahanmuuttokriittinen” että vihreiden ”maahanmuuttohumaani” linja ovat lähinnä mielikuvapolitiikkaa, joilla on vähän tekemistä käytännön lainsäädäntötyön kanssa. Kun esimerkiksi ulkomaalaislakia säädettiin, ei perussuomalaisilla ollut esittää valiokunnissa parannuksia lakiin. Silti he vastustivat lakia suuressa salissa.
 
– Vasemmisto ei halua syyllistää Suomeen työn perässä muuttavia tai turvaa hakevia. Samalla kuitenkin esitämme korjauksia ongelmiin, jotka järjestelmä mahdollistaa. Esimerkiksi työehtojen ja palkkojen polkeminen sekä veronkierto ulkomaalaisella halpatyövoimalla ovat estettävissä ilman maahanmuuttajien syyllistämistä ja ihmisten vastakkainasettelua. Tarvitsemme vahvemman tilaajavastuulain, kovemmat sanktiot väärinkäytöksistä, lisää valvontaa ja ammattiliitoille kanneoikeuden.
 
Vasemmisto haastaa kaikki muut puolueet asiakysymyksillä. Äänestäjien on saatava tietää sitoutuvatko puolueet progressiiviseen pääomaveroon, perusturvan korotukseen, perusteettomien pätkä- ja vuokratöiden kieltämiseen tai terveys- ja vanhuspalveluiden rahoituksen lisäämiseen.
Kommentteja (2)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *