Vasemmistolle huima vaalivoitto!

Kirjoitettu Paavon blogi
Eurovaaliviikko lähti käyntiin vasemmiston hurjalla vaalivoitolla. Nimittäin Vasemmistoliiton grönlantilainen sisarpuolue Inuiittiyhteisöpuolue – IA kaksinkertaisti kannatuksensa ja sai 43, 7 prosenttia parlamenttivaalien äänistä.  Grönlannin kokoisella itsehallintoalueella tulos saavutettiin 12 457 äänellä.
 
Grönlannin tulos oli jatkoa Tanskan Sosialistisen Kansanpuolueen menestykselle. SF yli kaksinkertaista viime parlamenttivaaleissa kannatuksensa 13 prosenttiin ja hurjimmat mielipidemittaukset ovat näyttäneet keväällä Vasemmistoliiton sisarpuolueelle jopa yli 20 prosentin kannatusta.
 
Myös eurovaaleissa vasemmisto on ottamassa vaalivoiton. Euroopan laajuisissa mielipidemittauksissa on ennustettu Yhtyneen Vasemmiston -ryhmän nousevan vihreiden ohi ja saavan noin 50 paikkaa europarlamenttiin. Tätä tulosta siivittävät erityisesti Saksan Die Linken nousu ja myös kova kannatus Hollannissa.
 
Suomalaisessa mediassa ei ole juurikaan noteerattu vasemmiston etenemistä Euroopassa. Sen sijaan päivä toisensa jälkeen näkee erilaisten ”asiantuntijoiden” arvioita, joiden mukaan Vasemmistoliitolla on suuri riski menettää paikka europarlamentissa. Omituiseksi nämä arviot tekee se, että kaikki edes jollain tavalla validit mielipidetutkimukset kuitenkin ennustavat, että Vasemmistoliitto säilyttää paikkansa.
 
Näillä ”asiantuntija”näkemyksillä yritetään sellaista mielikuvaa, että vasemmiston kannattajien ei kannata lähteä äänestämään. Ja totta kai paikka on uhattuna, jos tässä onnistutaan.
 
Demareihin näyttää iskeneen loppumetreillä vaalipaniikki, sillä puolue on viimeisellä viikolla lähtenyt tuttuun tapaan kalastelemaan vasemmiston äänestäjiä.  SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen totesi aamutelevisiossa, että vaaleissa kannattaa äänestää vain joko demareita tai kokoomusta. Hän perusteli väitteensä sillä, että vain kahdella isolla ryhmällä on vaikutusvaltaa parlamentissa.
 
Tässä asiassa Urpilainen taisi tehdä oman maalin. Yksittäisten suomalaisten meppien vaikutusvalta rakentuu ennen muuta osaamisen ja ahkeruuden varaan. Pienemmässä ryhmässä voi olla itse asiassa enemmän valtaa, siellä pääsee helpommin esille.
 
*
 
Olen kiertänyt tilaisuudesta toiseen vauhdittamassa Vasemmistoliiton ehdokkaiden vaalityötä. Tilaisuuksien määrästä voisi melkein kuvitella, että olen itse ehdolla.  On ollut mukavaa tehdä pitkästä aikaa vaalityötä, jossa ei tarvitse puhua itsestään vaan pääsee kehumaan muita.
 
Tunnelma on selvästi parantunut viimeisen parin viikon aikana. Nyt meidän pitää vain huolehtia siitä, että tämä hyvä fiilis jatkuu vaalipäivään saakka. Vasemmistoliitto saa paikan europarlamentissa, mutta se vaatii sitä, että meidän kannattajat, tukijat ja sympparit eivät usko hölynpölyyn siitä, ettei vasemmistoa kannata äänestää vaan lähtevät aktiivisesti vaaliuurnille.
 
Sunnuntaina nähdään vaalikopeissa ja ravintola Kaisaniemessä!
Kommentteja (12)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *