Uutisankat jatkavat lentoaan

Kirjoitettu Paavon blogi
Poliitikkojen pitäisi olla aina skarppina ja aina valmiina. Jokainen haastattelu pitäisi antaa virkeänä ja hyvin valmistautuneena. Silti inhimillisiä virheitä sattuu. Itse puhuin suorassa puhelinhaastattelussa kello 8 maanantai-aamuna Sampo-pankista vaikka piti puhua Sampo-konsernista.
Inhimillisiä virheitä sattuu myös toimittajille. Eilen STT välitti uutisen, jonka mukaan Vasemmistoliitto esittää kansanpankkia, joka ei perisi lainoista korkoa ja voisi tuottaa tappiota. Tämä oli täysi uutisankka. Tosiasiassa esitimme kansanpankkia, jonka tehtävänä ei olisi tuottaa osakkeenomistajille mahdollisimman suurta voittoa.
Näin ollen kansanpankissa palvelumaksut voisivat olla alhaiset ja lainojen korkomarginaalit kohtuulliset. Kansanpankki pitäisi huolta tavallisista ihmisistä ja pienistä yrityksistä.
STT:n virheellinen uutinen korjattiin parissa tunnissa. Se jäi kuitenkin elämään.
Poliittisia tavoitteita omaavat nettikirjoittajat tietenkin sivuuttavat sen, että korottomia lainoja kukaan ei ole edes esittänyt. Esimerkiksi vielä tänään MTV3:n poliittisen toimituksen päällikkö on omistanut lähes koko blogi-merkintänsä aloitteen rusikoimiselle, jota ei ole edes tehty.
Tämä on tietenkin raivostuttavaa, mutta sorsastuskauden alkamisesta huolimatta uutisankat jatkavat yleensä lentoa.
 
Kommentteja (41)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *